Gå til innhold

Føler meg litt teit her nå, men jeg vet faktisk ikke hvordan jeg stemmer... ;)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det får du hjelp til. Du tar med valgkort og legitimasjon.

Så kan du bare ta stemmeseddel for ditt parti, å legge i urnen. Du kan også krysse av kandidater, om du har satt deg inn i hvem du er mest enig med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så man tar bare med seg et ark/parti og legger i urnen? Mener fra skolevalg eller hva det var for mange år siden, at man skulle legge to ark i en konvolutt og så putte i urnen, eller noe slik??

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det skal stemmes både for kommunevalget og fylkestingsvalg. I tillegg er det mulig å stemme for kirkevalget.

 

Du får all informasjon i stemmelokalet.

 

Godt valg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vanskelig ;-)

 

Ta med valgkort + legitimasjon

 

Gå inn i valgavlukket. Finn stemmekort for partiet du ønsker å stemme på både til fylkestingsvalget og kommunevalget. Sett evt. kryss hvis du vil gi en ekstrastemme til noen. Brett stemmesedlene, slik at det ikke synes hva du har stemt på. Gå til det bordet der forbokstaven til ditt etternavn er skrevet og gi valgkort, legitimasjon og stemmesedler, slik at de kan stemples. Navnet ditt krysses av i valglista, og du kan putte stemmesedlene i hver sin urne etter at de er stemplet. Gå så ut av stemmelokalet, du har nå gjort din plikt! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er greit å ha med seg at det slettes ikke er noen krise å ha mistet valgkortet sitt. Det er bare for å lette arbeidet til funksjonæren med å finne deg i manntallet, og er ikke obligatorisk.

 

Så det å ha resirkulert kortet for flere uker siden (slik som ofte skjer når man rydder), er ingen grunn til å ikke møte opp og gi sin stemme!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke føl deg dum, det er mange som kommer til valglokalet som ikke vet hvordan de gjør det på forhånd. Valgfunksjonærene kan vise deg, og de har vist mange før deg, ingen kommer til å synes det er rart.

 

Ta med valgkortet (hvis du har det tilgjengelig), og gyldig legitimasjon. Resten finner du der du skal stemme. Du går inn i et avlukke, trekker for gardina så ingen ser deg, finner stemmeseddelen til partiet du ønsker å stemme på. Bretter den på midten så ingen kan se hvilkens stemmeseddel det er. Få stempel, putt i kassa.

 

Det er kjempeenkelt, men det føles så bra:)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...