Gå til innhold

Hjelp, svigers har kjøpt forovervendt bilsete!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei! Er så heldige ha svigerforeldre som forguder barnebarnet sitt og vice versa. De har snakket om å kjøpe eget bilsete for å kunne passe barnet mer. Vi har sagt at vi vil ha bakovervendt sete. Nå har de likevel gått og kjøpt framovervendt... For deres barn hadde jo så klart framovervendt og det gikk jo såå fint. Er ikke så gira på å la min 1 åring sitte fremovervendt enda. Hva gjør vi?? Det er jo kjempefint at de har kjøpt sete og ønsker å passe barnebarnet sitt, men skulle så gjerne sett at barnet satt så sikkert så mulig også i deres bil. Tips anyone?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

vi hadde selvsagt bakovervendt selv,men når svigers hadde med barnet i sin bil,satt h*n forovervendt. Var aldri lange strekningen uansett så jeg stresset ikke med det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da får du si at de låne bilsetet deres, så lenge barnet skal sitte bakovervendt - fordi nakkene deres ikke ennå tåler belastningen om de skulle komme i en frontal kræsj og du ikke vil at barnet skal få smaken på å sitte forovervendt helt enda - for da kan dere slite med å få de til å sitte bakovervendt i deres bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Si det er fint, men at de må låne deres sete inntil videre, og heller ta i bruk det de har kjøpt når barnet er 4. Hadde ikke tillatt det om det så fikk besteforeldrene til å være fornærmet resten av livet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke gjør så big deal ut av dette da. Herregud. Det skal da gå an å løse dette på en annen måte enn å drive å si ditten og datten.

 

Siden har kjøpt et forovervendt bilsete, får dere midlertidig leie en bakovervendt bilsete og heller bruke den forovervendte senere når barnet er blitt litt eldre.

.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde helt enkelt forklart at det ikke gikk enda! Evt. funnet et brukt sete på Finn.no eller noe inntil videre...

Vet denne diskusjonen er "neverending", men våre barn sitter ihvertfall feil vei til de nærmer seg 4!

hilsen mamma som har kjørt ambulanse i 8 år, og sett litt for mye....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tilby dem å ta med stolen tilbake til butikken og bytt det så slipper de det styret og dere får den stolen dere ønsker selv. Og dere betaler selvsagt mellomlegget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både jeg, og broren min, har hatt samme problemet med svigerforeldrene våre. Forholdet til broren min sine svigerforeldre ble faktisk ganske anspent nettopp pga en slik situasjon. Jeg og sambo var heldigere, vi fikk sagt tydelig ifra FØR de gikk til innkjøp.

 

Men dere må bare foreslå fint at dere drar tilbake til butikken sammen og bytter bilstol til noe som kan brukes både forovervendt og bakovervendt. F.eks Britax har en bilstol som vil vare fra barnet er 1 år til det ikke trenger bilstol lenger. Forklar hvorfor dere vil at de skal bytte, og at dere er litt overrasket over at butikken ikke anbefalte bakovervendt til et så lite barn.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kinkig situasjon det der...

 

Jeg sa til mine svigerforeldre at HVIS jeg havner i en bilulykke en gang, (og barnet/barna som sitter i bilen blir skadet) vil jeg ALDRI kunne se meg selv i speilet igjen hvis jeg på forhånd hadde visst om en bedre måte å sikre barna på.

 

Dette handler jo ikke om alle de millioner gangene man IKKE kræsjer, men om den ene gangen ulykken faktisk skjer. Hadde svigermoren din kunne sett deg inn i øynene igjen hvis barnebarnet døde som følge av hennes bilsikring? Eller kunne hun sett barnebarnet inn i øynene igjen dersom barnet fikk en varig hjerneskade eller ble varig fysisk skadet?

 

Det er disse spørsmålene som må besvares:) Og det er din mann sin jobb å fortelle dette til sine foreldre!!

 

Lykke til =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg valgte bevisst å kjøpe fremovervendt det bilsetet som skulle inn og ut av bil, pga endel seter har nokså kompliserte måter å festes på når de skal stå bakovervendt.

 

Valgte da sikkerheten det var med å ha et sete som enkelt kunne festes riktig freovervendt, fremfor et som jeg risikerte at ble festet feil, "bare" fordi jeg ville ha det bakovervendt.

 

Jeg tror det er bedre å at et sete korrekt festet fremovervendt, i forhold til et sete som er galt festet, men som står bakovervendt... U c?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og den "feilkilden" eliminerer man ved å faktisk ta seg tid til å feste setet riktig. Det er IKKE vanskelig, men mulig noen ikke gidder å gjøre det fordi det tar lenger tid? F.eks ved å ha et ekstra sett med forankringsseler i bilen tar det ikke mye lenger tid å feste setet bakovervendt enn forovervendt. Beltet må jo uansett festes rundt stolen, enten det står den ene eller den andre veien.

 

Og er man så heldig at bilen har isofix er jo dette den enkleste sak i verden=)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krev at de ikke får bruke det, det er jo ikke så trygt som bakovervendt. Spiller ingen rolle om de bare skal kjøre litt, ulykker kan skje da og. En kan jo lure på hvor mye de bryr seg og hvor mye annet "rart" de gjør da når de kjøper et slikt sete, når dere til og med har sagt at de skal kjøpe bakovervendt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kjøper du heller to seter så du slippet å ta det inn og ut. Vi snakker tross alt om sikkerheten til BARNET ditt. Ikke noe å spare på da vel???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flytter setet mellom bilene til stadighet, det er ikke noe herk ved det! Klikkes jo bare på de bøylene mellom stolryggen og setet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reagerer veldig på at de kjøpte forovervendt sete til tross for at dere sa dere ville ha barnet i bakovervendt sete. Syns det er skikkelig dårlig gjort av de å ikke respektere ønsket deres. Det er ikke akkurat en filleting det er snakk om heller, men noe som er ganske avgjørende for barnets sikkerhet.

 

Hadde bedt de bytte setet med en gang. Bare pass på at det ikke blir prøvd ut noen gang, de fleste butikker har en regel på at de ikke bytter seter som har vært montert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en litt mer kinkig variant, da min eksmann kjøpte forovervendt sete - og jeg har absolutt INGENTING jeg skulle ha sagt... :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har ingenting hun skulle ha sagt om hvilket sete han bruker når han har barnet. Sålenge det er ett godkjent sete, så er det hans sak!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...