Gå til innhold

har noen her blitt igangsatt?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg er KRAFTIG overvektig...men har ingen problemer ellers...er i fin form og alle prøver er fine. I forje svangerskap fikk jeg svangerskapsforgiftning...ikke veeeldig alvorlig...

 

I det siste har jeg lest mye om overvektige og risikoer iforbindelse med å gå på overtid og under fødsel, alt fra at vi som er overvektige ikke har effektive nok rier,lange fødsler,lite surstoff til ungen pga dårlig morkake...osv...dette gjør meg meget bekymret,forje fødsel tok 20 timer, og jeg måtte få drypp da riene mine stoppet opp og ikke hadde noe effekt...det var en lang og dryg fødsel...men komplikasjons fri og ungen var 3500 g og frisk...

 

jeg er nå 12 uker gravid og har allerede begynt å gruve meg til fødselen og evt måtte gå på overtid,gikk 10 dager over sist...

 

jeg vil gjerne få bli satt igang 2 uker for tiden...for å redusere evt risikoer...er det noen her som har fått innvilget noe slikt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

 

jeg ble igangsatt forrige gang, men ikke før tiden, så jeg kan ikke hjelpe deg der, dessverre. (Ble igangsatt pga. misfarget forstervann og at hodet ikke hadde festet seg).

 

Men det er nye retningslinjer nå, så vidt jeg har skjønt, så man ikke skal gå mer enn en uke etter termin før man blir igangsatt, i hvert fall er det det på Riksen. Du bør sjekke hvordan det er på sykehuset du skal på.

 

Jeg synes du uansett burde ta dette opp med lege/jordmor, kanskje du kan få komme på sykehuset du skal føde hos og snakke om dette? Det er jo ikke bra å gå hele svangerskapet og grue seg til fødselen... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Dette lurer jeg også på, har hørt at man vurderer dette, spesielt når barnet ser ut til å bli stort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest akkurat de samme advarslene for oss store. Man får helt panikk av det. og jeg er til tider livredd for komplikasjonene vi er utsatt for. Men jeg holder motet oppe ved å si til meg selv at det ikke gjelder meg. Men er jo på en måte "jug" det.

 

Jeg ble igangsatt forrige fødsel. Lang og drøy, men normal vekt på barnet. Fikk lett svangerskapsforgiftning på slutten, men forstått det slik at det var fordi jeg gikk så lenge over. 14 dager. brukte 2,5 dag fra jeg ble satt i gang til barnet var ute.

 

Jeg er nå i uke 33, så nærmer meg med raske skritt mitt barn nr to. Er også ganske nervøs for at jeg skal bli satt igang igjen. Men nå er graviditeten min helt annerledes. Jeg har masse kynnere, noe jeg ikke hadde sist. Så jeg håper at kroppen min er mye mer klar denne gangen.

Både jordmor og lege som jeg snakker med har troa på at det vil gå mye lettere denne gangen, og de legger vekt på at det er fordi jeg har gjort det før. Snakker ikke om vekt i det hele tatt.

 

jeg har forstått det slik at det kun er Riksen som har innført 1 ukes maks overtid. Men det vurderes å bli en almen regel for hele landet.

 

Mye kan skje på vei til fødsel uansett om man er liten eller stor. men tror det er viktig å få snakket litt med jordmor før man blir alt for bekymret, for det er ikke sunt for hverken barn eller mor tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om man kan be om å bli satt i gang, akkurat. Det må du jo bare spørre om hos legen/jordmor/sykehuset.

 

Selv ble jeg satt i gang med nr 2 da jeg utviklet svangerskapsforgiftning. Hun ble født en uke før termin og veide da 3550. Jeg hadde høyt blodtrykk gjennom hele svangerskapet, og ble nøye fulgt opp på sykehus og hos fastlege og jordmor. Veldig takknemlig for det. Hvis du føler du også trenger mer oppfølging, så ta kontakt og "klag din nød". Legg på litt, om det må til.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

jeg ble satt igang, men ikke før jeg var helt moden og dem var sikker det endte bra, er også kraftig overvektig. når dem setter igang og livmoren ikke er klar så er risikoen for keiserssnitt der, og så er det stor blødningsfare når man er overvektig og tar keisersnitt. ser tråden er litt gammel men tenkte å dele min erfaring :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Annonse

Jeg fikk beskjed om at dem foretrekker å vente til man er moden - igangsetting medfører økt risiko for keisersnitt.

 

Jeg ble forsøkt igangsatt på dag 12 etter termin, med prostaglandinkapsel. Ingen effekt. Var imidlertid veldig moden så dem ville heller la meg gå til dagen etter før de vurderte noe mer, men det var begrunna med mange ventede fødsler, så dem hadde ikke tid til mer.

 

Enden på visa var at jeg nesten fødte aleina på rommet, da dem ikke hadde tid å komme når jeg hadde trykt på alarmen. Jeg hadde en kjapp og fin fødsel. Også overvektig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...