Gå til innhold

Noen i nav her som er flinke med foreldrepenger? Gjelder utenlandsk dame på fam. gjenforening og norsk mann... Hva er rett?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hun har midlertidig oppholdstillatelse, vært i norge siden september. Termin i mai. Faren er norsk, jobber fast stilling.

 

Kan han ta ut foreldrepenger om hun tar utdanning eller jobber? Går norskkurs som utdanning?

 

Har hun krav på engangsstønad? Hun er vel egentlig ikke medl av trygden?

 

Hva har de egentlig rett på da?

 

Vi er ikke helt enige i engangsstønaden, jeg mener nei mens venninna mi mener ja :P

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Faren kan ta hele permisjonen (minus 9 uker) og vil da få foreldrepenger. De vil da ikke få engangsstønaden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappaen kan nok ta ut permisjon forutsatt at hun jobber minst 75% eller studerer på heltid. Norskkurs kvalifiserer neppe pga alt for få timer. Om hun er meldt inn i folketrygden har hun krav på engangsstønad, er hun det ikke har hun ikke krav på noe. Vær også obs på at om hun ikke er innmeldt kan det være hun må betale fødselen selv!!!!! Lurt å sjekke hva hennes status er med nav...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men da må hun jobbe eller ta fulltidsutdanning? Om hun ikke gjør dette og han ikke kan ta ut FP da har de rett på engangsstønaden? Er det HAN som evt har rett på den da siden hun ikke er medlem?

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, da gjernstår det å finne ut om hun er medlem.. Men må man ikke ha bodd og arb i norge i 3 år for å bli det da? Hun er jo på familiegjenforening men det gjelper vel lite, hun har jo bare midlertidig oppholdstillatelse... Oi, betale selv!?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om hun ikke er medlem av folketrygden får hun ikke engangsstønaden og som en annen påpeker må de sjekke om hun må betale for fødselen selv.

 

Om han skal kunne ta ut permisjon på eget opptjeningsgrunnlag MÅ hun jobbe minst 75% eller studere 100% fra 6 uker etter fødsel.

 

Barnetrygd får de så lenge ungen bor i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når hun som gift med norsk statsborger har oppholdstillatelse på grunnlag av familiegjenforening er hun selvfølgelig medlem i folketrygden. Ektefellen må jo dokumentere at han kan forsørge henne (dvs ha viss inntekt)

 

Hun har ikke jobbet og derfor krav på engangsstønad. Faren kan få permisjon, men da må hun ut i jobb eller studie, 75%. Språkkurs vil ikke dekke påkrevd timeantall kan jeg tenke meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...