Gå til innhold

ang samvær med samboers barn


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Sambo har 2 barn fra tidligere forhold som han nå ønsker å ha 50/50 ikke bare annen hver helg, barna er også klare for d, de er 11 og 14 år, men mora nekter for hun mener han ikke klarer å følge opp leksene til ungene pga lite skolegang, men hva med å gi d en sjans, jeg kan jo hjelpe til. Er d en god nok grunn til at de ikke kan bo hos oss annen hver uke??

 

hva mener dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det hørtes ut som en latterlig grunn i hvert fall! Fullførte han ikke grunnskolen siden hun sier dette? Og selv om han ikke gjorde det er det ingen grunn til at han ikke skal få ha barna hos seg.

 

Som du sier vil jo du også hjelpe til, og det er vel ikke uvanlig at en 14-åring klarer å gjøre leksene selv? Ja, det var kjedelig til tider, men jeg kan ikke huske at jeg ikke fikk de til.

 

Og er hun så veldig godt skolert da? Selv er jeg ferdig utdannet ingeniør og holder på med mastergraden min, men det betyr da ikke at jeg husker hva som ble gjennomgått i heimkunnskapen på ungdomsskolen.

 

Ikke meningen å virke usaklig altså, men jeg ble bare litt oppgitt. På den annen side kan jeg selvfølgelig forstå frustrasjonen til barnas mor, nå som kanskje hun bare får 50% samvær med barna sine. Det er jo alltid vanskelig å gi slipp på barna :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette får bli en sak mellom barnefar og barnemor, så får evt far innkalle til megling på familievernkontoret.

 

Men jeg skjønner faktisk tankegangen til mora her, da det faktisk ER slik at barn av utdannede foreldre statistisk sett klarer seg bedre enn barn av foreldre uten utdanning. Så hvis hun er utdannet forstår jeg godt at hun vil følge opp barna i forhold til skole og utdanning.

 

Jeg har ingen utdanning selv, og dette er noe jeg tenker mye på i forhold til barna mine. Faktisk i den grad at jeg har tenkt å begynne på utdanning for å gjøre barna mine bedre rusta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14:14

Oppfølging av lekser er ikke bare å hjelpe dem, men også påse at det blir gjort.I den alderen barna er i nå er viktig at de gode rutinene holdes ved like da ihvertfall største snart står klar for nye utfordringer og etterhvert skal over på videregående.

 

Siden du tar opp ditt eget utdanningsnivå kan jeg jo si at jeg er ferdig med masteren min(siviløkonom) og lekser kommer jeg til å være superstrenge med. Å bo halvparten av tiden hos en forelder som er sløv følge opp kan få store konsekvenser for en ungdom!

 

HI: dette er en sak mellom foreldrene og faren må bestille time til mekling. Er han som må ta tak i dette om han ønsker dette. Barna er så store at de vil bli hørt i tillegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis far ikke klarer å sørge for at barna gjør lekser er det en meget god grunn til å nekte 50/50.

 

Hvorfor folk blander utdanningsnivået til far inn i dette er uforståelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvoran kan mor si at far ikke kommer til å følge opp lekser når han alri har fått sjansen? Høres ut som en dårlig unnskyldning! men det er barnefar som må ta tak i dette, ikke du. Hvis de drar på mekling må hun gi grunnlag for hvoran hun kan komme med sånne "beskyldninger". Dessuten er jo ungene såpass store at de vil bli hørt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

takk for svar alle sammen :)

far har ingen annen utdannelse enn grunnskolen, mor har vel ikke akuratt så innmari mye mer hu heller, men far har i tillegg lese og skrive vansker, men syntes ikke d skal brukes mot han av den grunn, jeg forstår mor veldig godt da hun self syntes d er viktig med gode rutiner rundt lekser også d og plutselig ha barna kun 50%

 

Far (min samboer) kommer til å ta dette opp i mekling og jeg kommer ikke til å blande meg veldig mye inn i dette, kun støtte sambo og hjelpe ungene med lekser og hva det ellers måtte være

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Far sin utdanning trenger ikke nødvendigvis ha så mye med hvor flink han er til å følge opp leksene så det er en veldig dårlig grunn!!

 

Min mann har master i kjemi, altså en tung og lang utdanning, men er utrolig distre. Hans unger får nesten kun oppfølging av meg når de er hos oss, jeg må minne han på at han skal sjekke ukeplanene deres og at han burde høre minstegutten i leseleksene ol. Moren deres han kun grunnskole utdanning og er utrolig flink til å følge opp, men hun begynner å føle at det er litt vanskelig med leksene til han eldste. Så vi har en fin ordning der jeg tar ansvar når barna er her (50%), og om mor føler hun ikke fikser leksene til han store blir han sendt til oss så jeg får fulgt han opp. Jeg jobber som lærer og mener gode rutiner for lekser er utrolig viktig. Men tror ikke dette hadda fungert så bra om ikke jeg hadde et godt forhold til biomor, da vi ukentlig prater om skolegangen til barna. Mannen min er heldigvis flink til å hjelpe meg med husarbeid og hundelufting (min hund, hans barn..), så det ikke skal bli for mye ansvar på meg totalt sett. Men fy f..n å frustrert jeg kan bli når han er på sitt verste med hodet langt inni kjemigreiene sine og ikke får med seg noe av det som foregår hjemme..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde barna vært litt yngre så kunne man jo tro at vår sambo hadde samme x...

 

Her må bare din sambo stå på sitt dersom barna er enige med pappa. De er store nok til at de faktisk har sitt de skulle sagt de også :) Lykke til, og støtt sambo masse... Han trenger det framover!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...