Gå til innhold

Jeg har middagsmenyer for fire uker, som vi følger... Noen som vil ha?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Meny uke nr. 1

 

Mandag

- Kyllingwok (woksaus, grønnsaksblanding, kyllingfilet og nudler).

 

Tirsdag

- innpakket kylling (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=19339)

 

Onsdag

- Tomatsuppe m/ makaroni og brød.

 

Torsdag

- Varm pastasalat (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=15009)

 

Fredag

- Laks bakt i folie (fileter bakt i folie med litt smør, skiver av sitron, peppermiks og asparges på toppen).

 

Lørdag

-Taco

 

Søndag

-Kjøttkaker i brun saus med poteter og makaronistuing.

 

Meny uke 2.

 

Mandag

- Fiskekaker med poteter og råkost (noen ganger brun saus)

 

Tirsdag

-Hjemmelaget lasagne eller moussaka med kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig.

 

Onsdag

- Lakseruller med kremost og agurk - serveres med salat.

 

Torsdag

- Bakte grønnsaker og kyllingfilet marinert og stekt i ovnen.

 

Fredag

- Innbakt svinefilet (Innbakt svinefilet - http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=10495 eller biff.)

 

Lørdag

- Hjemmelagd soppsuppe (- http://www.nrk.no/mat/1.7293809) med hvitløksbrød og avocadosalat.

 

Søndag

- Pestokylling med pasta og salat.

 

Meny uke 3.

 

Mandag

- Spaghetti med hjemmelagd kjøttsaus og grønnsaker.

 

Tirsdag

-Hjemmelaget fiskegrateng (Hjemmelaget fiskegrateng; http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=11210)

 

Onsdag

-Kyllingwok

 

Torsdag

-Hjemmelaget aspargessuppe (eller blomkålsuppe) med rundstykker.

 

Fredag

- Hjemmelaget pizza med hjemmelaget rømmedressing og salat.

 

Lørdag

-Hjemmelagde hamburgere med hjemmelaget hvitløksdressing og slottspoteter eller hjemmelaget chips.

 

Søndag

- Middagspølser med hjemmelaget potetmos.

 

Meny uke 4.

 

Mandag

- Hverdagsgryte (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=rask&artid=13513)

 

Tirsdag

- Seifilet med poteter og stekt løk, gulrøtter og blomkål.

 

Onsdag

-Purre- og potetsuppe med brød (http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=14828)

 

Torsdag

- Makaronipudding (http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=rask&artid=11207)

 

Fredag

- Hjemmelaget tikka masala med salat, raita og naanbrød.

 

Lørdag

-Nachos med kjøttdeig.

 

Søndag

- Risengrynsgrøt

 

 

Føles selvsagt ikke alltid slavisk, og vi har jo andre ting også. Som biff til tider, lammestek, fårikål osv. Men følger denne som hovedregel. Håper noen fant gode tips.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Altså; samme meny hver måned??

 

Personlig synes jeg det var lite med 1 fiskemiddag i uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig. Alt for lite fisk!

 

Vi spiser ren fisk minst 3 ganger i uka. 1 gang i uka er alt for lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehh...ikke alle er like glade i fisk.

Jeg har spist fisk kanskje en gang i mnd hele livet.

Funker utmerket.

 

Syns det var fin ukemeny, HI!

Takk for at du delte :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I alle dager...

Snålt fordi du ikke pleier å spise det samme?

Sjokk! Det finnes mennesker som ikke er som deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At du ikke har veltet om dø av mangelsykdommer betyr ikke at HI sin meny er videere sunn. Det er altfor lite fisk, spesielt for barn med hjerner i utvikling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Verken jeg, mine foreldre eller noen av mine søsken har lidd nød av lite fisk.

Ikke sa jeg at menyen var sunn heller.

Jeg sa at jeg likte den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen bestemt type mat som jeg føler at er nødvendig å spise på søndag. Med andre ord så finner jeg det ikke rart å spise middagspølser og grøt på søndag. Hva skal vi spise som er akseptert, da? Lammestek?

 

Jeg er ikke videre glad i fisk, og derfor blir det ikke så veldig mye fisk her hjemme. Har fortsatt aldri syke barn, og har ikke vært syk på over 30 år selv, så det kan ikke være mange mangelsykdommer her i huset. Ungene får dessuten mye fisk i barnehagen.

 

Ikke alle er like glad i fisk, og jeg synes det er tullete å tvinge seg til å spise noe man ikke er spesielt glad i. En gang per uke er mer enn bra nok for oss.

 

Har ikke sagt at dere må følge menyene våre, er bare et tips til andre. Velg og vrak, heter det! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud folkens, det er ingen som tvinger dere til å følge denne menyen, så om dere synes det er for lite av det ene og andre; lag noe annet. Jeg synes det var mange gode forslag her, tusen takk!

Pølse og grøt på søndager synes jeg er helt topp, personlig så er søndager den eneste dagen jeg har TID til å lage grøt, man skal tross alt stå å røre i gryta i en time ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det var da ikke ment som tvang. Jeg har ikke dårlig samvittighet for at vi spiser fisk en gang per uke (noen ganger to). Det er sånn det er hos oss, og hvis folk mener at vi spiser fryktelig usunt, så får det så være. Jeg synes vi har et greit kosthold, og vi lager det aller meste fra bunnen av. At det blir mer kylling enn fisk er greit nok, men det har jeg ikke store problemer med.

 

Håper i hvert fall det var noen gode råd til noen av dere.

 

Har vokst opp med middagspølser og grøt på søndager, så det er helt greit her hos oss...

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips:))

 

Nå om vår og sommer prioriterer vi å være ute om sødagene, og da har vi feks grillpølser med oss på tur. Eller pølser på thermos! Eller ostesmørbrød i folie:) Vi lager ikke middag i tillegg til det!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og det er da ingenting å ta helt av for... Noen spiser mer fisk enn andre. Noen spiser ikke fisk i det hele tatt... Hadde hatt dårlig samvittighet hvis vi hadde spist fisk en gang i mnd eller sjeldnere... En gang i uken, eller to, da er jeg fornøyd selv... ;-) Så får vi lide oss igjennom transkjeene hvis det blir nødvendig. :-p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det var en fin og variert meny :)

Har kopiert den over i et dokument og kan jo prøve meg på den =) Har alltid sagt at jeg hadde likt mye bedre å lage middag om noen hadde bestemt hva jeg skulle lage hver dag. Og handler for meg... Men det kan du vel ikke hjelpe meg med? :( Går mye i halvfabrika her når jeg lager middag... Heldigvis er mannen flink! Og ungen får bra middag i barnehagen med mye fisk, så jeg trenger ikke ha så dårlig samvittighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns menyen din var fin jeg! Takk for at du tok deg tid å dele den.Om flere vil dele, blir jeg kjempe glad! Trenger tips for å holde oppfinnsomheten oppe her ;-)

Eneste jeg syntes var at det var litt lite grønnsaker - men slettes ikke for lite eller noe galt med det. Er skikkelig grønnsaks-freak selv og legger mer vekt på det enn andre ting. Av ren nysjerringhet; hva er mnd-budsjettet deres med denne menyen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vel stort sett grønt til alle måltider, selv om jeg droppet å skrive noe. Er bare menyene jeg følger, så varierer det litt hva vi har eller ikke har. Vi spiser veldig mye grønnsaker hele dagen (både til frokost, lunsj og kvelds) + til middag, så jeg tror egentlig ikke at det er noen mangler. Selv om det kommer dager (hvor vi f.eks. har tomatsuppe) og da ikke salat til. Men da har jeg stort sett lagd fra bunnen av, og da er det en god del tomater i selve suppa.

 

Alt av mat, sånn som kjøttkaker o.l. har gulrøtter med seg. Samme gjelder lasagne og den type mat, da har vi alltid salat (veldig glad i ferske salater). Eneste vi omtrent ikke har salat og grønt til, er ting som middagspølser. Annet enn løk og hvitløk i potetmosen, men det er jo ikke så mye å skryte av.

 

Jeg har ikke helt oversikt over matbudsjettet vårt (selv om jeg burde ha det). Er ikke slik at vi slavisk følger menyen, men holder oss stort sett til den (for da slipper vi å krangle om middagen og bruke lang tid på å lure på hva vi skal ha). Dessuten kan vi ha storhandel og bare spe på som det passer oss.

 

Sliter rett og slett med å gi deg et svar, siden vi kjøper andre varer når vi handler (sånn som brødvarer, pålegg, tørkerull osv.). For middagene vil jeg anta rundt. 800-1000 kroner per uke, men det er mulig det er litt mer eller mindre.

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dårlige greier dette her, syns jeg. Alt for lite fisk, alt for mye suppe og kylling og i uke 3 er det pizza, burger og middagspølser (!) på rekke og rad...

 

Enda godt det ikke fantes pannekaker på menyen ;-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...