Gå til innhold

Er du en tiger mamma ?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article649261.ece

 

Jeg er en tiger mamma , ikke så ekstrem som hun i artikkelen men er streng og stiller store krav til barna mine ....

 

Kan gi dere noen eksempler :

 

Barna skal være høfflige og respektere voksene og regler .

De får ikke bruke banneord og de får ikke svare frekt .

De skal gjøre det beste de kan på skolen ,jobbe hardt og få gode karakterer.

Skal ta høyere utdanning

De skal hjelpe til hjemme uten å kreve lommepenger ol ..

De skal hjelpe gamle damer , gravide ol .Dvs reise seg på bussen ,hjelpe med vogn ol ..

De skal tjene egene penger når de blir tenåringer .( sommerjobb , gå med avisen ol .)

Knuser de en rute ol må de betale fra egen lomme evt jobbe for å betale skaden

De kommer til får husarrest ol som straff om de har gjort noe galt .

 

De må ikke spise ting de ikke liker , men må spise alt det de liker på tallerkenen , om de ikke gjør det ,må de gå sulten til neste måltid .

De får ikke gå fra bordet før de takker for maten og spør om lov til å gå fra .

 

Tror nok barna mine har det strengere enn de som er jevngamle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Som om du bestemmer om de skal ta høyere utdanning eller ikke! Etter myndighetsalder bestemmer de selv.

 

Dessuten passer ikke alle til høyere utdanning, og du kan gjøre barna dine ulykkelige ved å presse dem. Fetteren min ble presset til å begynne på allemmfag og senere universitet. For onkelen min var det en umulig tanke at han ikke skulle det. Men han vantrivdes forferdelig, klarte ikke å like studiet, fikk dårlige resultater og måtte til sist avbryte. Han jobbet i flere år som ufaglært, litt her og litt der. Så var det en far til en venn som tilbød ham å lære å bli bilmekaniker i verkstedet sitt. Han elsker det, og sier at han endelig føler at han gjør noe han liker. Bare så trist at han måtte bli over 30 før han fikk oppleve det. Hadde faren hørt på ham da han var 15-16, kunne han ha sluppet følelsen av å ha kastet bort mange år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ingen slik mamma. Jeg viser barnet mitt at jeg selv har en positiv måte å være i verden på, at jeg alltid møter mennesker med et smil og er høflig og god mot mine medmennesker. Barnet mitt er blid, høflig og medmenneskelig fordi hun ønsker å være det og fordi hun får gode tilbakemeldinger på god oppførsel. Jeg oppfordrer selvfølgelig til høflighet og bra oppførsel, men det er ingen tvang eller stramme tøyler.

 

Jeg har stor tro på god kommunikasjon, barns frihet og medvirkning. Jeg får ofte skryt av hvor veloppdragen og flink jenta mi er, men jeg oppdrar henne ikke først og fremst, jeg samhandler med henne og behandler henne med respekt.

 

Hun har selvsagt regler, og vi legger mange føringer i hverdagen, men hun har større frihet enn mange andre. Vi er ikke rigide på regler og rutiner, men ved å møte henne med respekt får vi det samme tilbake.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både òg.

 

Jeg forventer av dem, og av meg selv, at man er høflige mot andre, at man er snill med dyrene, at man viser respekt og at man følger reglene.

 

Jeg forventer eller krever ikke at de tar høyere utdannelse. Jeg ønsker at det gjør det, men jeg vil heller at de finner seg et yrke de vil trives med enn å skulle ta høyere utdannelse på "tvang".

 

Husarrest er ikke noe jeg er vant med hjemmefra og bruker ikke det som straff.

 

Jeg forventer mye av barna som jeg forventer at jeg kan klare å lære dem. De høyeste forventningene er nok kanskje til meg selv og meg som mamma. Håper jeg klarer å innfri;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker sunn fornuft jeg. De fleste tingene du skriver gjør jeg også og jeg ønsker jo at de tar høyere utdannelse fordi jeg vet hvor mange dører det kan åpne når de blir større, men jeg vil ikke overkjøre de når de står overfor det valget, dersom de velger en annen vei så vil jeg støtte det også.

 

Hun som ble omtalt i artikkelen vil jeg ikke sammenlignes med - hun virker psyko og jeg tror barna vil vokse opp og føle de aldri er bra nok;

 

"Hun mener det handler om beinhard disiplin, sparsomt med ros og lite moro. "

 

"Barnas prestasjoner er aldri bra nok før de er best. Barndommen er ikke en tid for lek, men for å forberede seg på voksenlivet. "

 

"Dette poenget illustrerer Chua ved at hun returnerte et bursdagskort datteren hadde laget fordi det ikke var bra nok. En annen gang nektet hun datteren mat og toalettbesøk før hun hadde klart å spille et bestemt stykke på piano. Datteren klarte det til slutt. "

 

Er også enig med sluttkonklusjonen at både Curling og Tiger foreldre er skummelt;

 

"Ambiøse foreldre stiller ofte urimelige krav til barnas sine, advarer Ulvund"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Signerer 22:43, slik oppdrar vi også våre barn, og de ser ut til å bli empatiske, trygge og selvsikre mennesker som omgås andre på en positiv måte.

 

Har liten tro på "straff og belønning"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artikkelen du linket til var vond å lese. I Norge hadde en slik barneoppdragelse blitt regnet som barnemishandling. Og det er det jo. Nekte barnet mat og toalettbesøk?? Det er avskylig!

 

Jeg vet om noen som nektet barnet sitt å leke. De dekket til og med over lekene på helsestasjonen så hun ikke skulle se dem. De mente at barn skulle oppdras strengt helt fra starten av, og ikke kaste bort tid på lek. De ble fratatt barnet permanent da hun var fire år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er nok litt "tiger mamma" ja. Min sønn på snart 3 må sitte pent ved bordet, spise pent, spørre om å gå fra, si takk for mat til kokken, sette tallerken og kopp på kjøkkenbenken. Han må også alltid hilse pent på de eier huset når vi skal på besøk, han får ikke lov til å buse inn på egen kommando, men vente i entreen med meg til vi har sagt hei og slikt. Han må følge de regler som gjelder for den familien vi er på besøk hos. Han får ikke lov til å rope/løpe inne i stua, det må han gjøre på rommet sitt. Hvis han med "overlegg" knuser/ødelegger noe, må han gi en symbolsk peng fra sparegrisen sin (eks, han knuser/kaster en figur/nips som han har fått beskjed om å sette pent fra seg flere ganger)

 

Han må også spørre om lov til å ta mat fra fatet både hjemme og når vi er på besøk og det står kaker, frukt o.l fremme. Han får ikke lov til å stupdykke inn i lekekassen til barn vi er på besøk hos før han har spurt barnet om han kan låne leker.

 

Til gjengjeld har jeg et barn som er høflig, som har mye medbestemmelsesrett i huset, han er aktivt med å bestemme middager, film til filmkveld, snop til lørdagskosen, farge på klærne sine o.l. Vi kjefter sjelden/aldri, men forklarer og lærer bort ved vise. Vi er veldig opptatt av at barnet vårt skal være høflig og omtenksom. Før han får en viss innsikt i medfølelse på et større plan enn at noen blir trist når de slår seg e.l, så lærer vi ham oppførsel som dekker dette, altså å takke pent, vise takknemlighet for at noen ha laget god mat, rydde etter seg osv.

 

Han er trygg og meget sosial. Han er aldri sjenert eller utilpass. Han blir godt motatt av alle, og ingen har noen "problemer" med ham. Han har et veldig godt forhold til oss foreldre (ihvertfall slik vi kan se det) og ønsker å være nær oss og leke med oss. Han føler ikke at vi maser eller kjefter, og med unntak av trassfenomenet, så krangler han sjelden mot oss heller. Han er inneforstått med de konsekvenser valgene hans får, og vi er opptatt av å snakke mye rundt de reglene vi har.

 

Mulig vi er strenge og "gammeldagse", men vårt barn skal ha folkeskikk inne i ryggmargen før vi sender ham avgårde til skole, og da må man jo begynne et sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva de utdanner seg som ,spiller ingen rolle men skal de ha hjelp til lappen , boliglån ol må de ta en høyere utdannelse ...

 

Knuser de en rute uannsett årsak ,må de selv betale for den ja . Hvorfor er det så ille ?

 

Mange av de tingene jeg ramset opp ser jeg på som en selvfølge , er normal folkeskikk .

 

 

Og det er jo ikke sånn at de bare har det strengt , de får masse kjærlighet , ros og matrielle goder ,men det detter ikke ned i fanget dems automatisk ..

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting er å kreve at barn selv dekker skaden når det er gjort med vilje, eller grov ubetenksomhet. Men jeg synes det blir feil å kreve av et barn at de selv skal betale for et uhell. Det er slemt.

 

Og hva legger du i "høyere utdannelse"? Får bare de av barna dine som velger universitetsutdannelse hjelp til lappen, ikke den eller de som vil bli frisør eller snekker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva mener du med at jeg ikke kan skrive ? Skjønte du ikke hva som sto der ?

 

Så alle de med høyere utdanning skriver feilfritt ?

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan heldigvis lese, så jeg skjønte alt du skrev. Du har mange skrivefeil.

Du stiller strenge krav angående utdannelse, men det ser ikke ut til at du har vært like streng med deg selv og din utdannelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tiger mamma - tigermamma

 

høfflige - høflige

 

voksene - voksne

 

 

Man stiller høye krav, ikke store. Det skal ikke være mellomrom før komma. Dessuten mange kommafeil!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig.

 

Forøvrig tror jeg ikke din barneoppdragelse fører til trygge og lykkelige barn. Høflige og ansvarsbevisste, sikkert, men de kommer neppe til å tenke tilbake på barndommen som en fin tid. Jeg ble oppdratt av tigerforeldre, og kommer aldri til å tilgi dem den følelsen av aldri å være bra nok som de presset på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gamle er dine barn, HI? ;) hehehe.. du må fort bite i det sure eplet. Det langt fra alt du kan bestemme ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er jeg heller enig med dr. Phil som stilte to krav til barna sine. 1. Få deg en god utdannelse. 2. Ha det kjekt på veien!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting som er skummelt med å være så streng og kontrollerende er at en fort kan få barn som er engler hjemme, men ikke oppfører seg i det hele tatt alle andre steder. Hilsen 23:56

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...