Gå til innhold

Hva gjør man om man kommer inn på studier(som er vanskelig å komme inn på)ved en skole langt fra hjemmet og har barn?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

hva er langt? hvor er den andre forelderen?

 

min mann har søkt på en skole 2,5 times kjøring ffra der vi bor og må bo på studiestedet i tre år, vi har ett barn bare da, på 2 år, og han skal være ukependler, men vi mikser og fikser så vi skal klare oss økonomisk likevel om vi så må selge leilighet og bare leie et mindre sted de årene. Det går hvis man vil at det skal gå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skolen ligger på vestlandet og vi bor på østlandet,har ei datter på 3 år og samboeren min driver sitt eget selskap,så det er nesten sånn at jeg tenker at jeg ikke kan følge drømmen min.... :( HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det NHH? I så fall tenker jeg at du bør ta studiene ved BI, og evt tenke på å ta mastergraden ved NHH. Jeg skjønner at det er kjedelig å velge BI både ift økonomi og ift at NHH gir bedre muligheter i arbeidslivet siden de beste studentene går der. Men det veies helt fint opp dersom du kommer inn på masterstudiet etter bachelor.

 

Hvis du har kommet inn på noe som er vanskelig å komme inn på, og som enten ikke finnes der du bor, eller at du kun kom inn i Bergen, så vet jeg ikke helt hva du skal gjøre. Jeg mener jo at utdannelse er et av de viktigste veivalgene i livet, og at det er veldig synd om praktiske ting skal stå i veien for det. Men om det er en lang utdannelse må du jo ta hensyn til familien, og om de faktisk er villige til å bo i en annen by så lenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hadde nok aldri søkt om jeg ikke visste at familien ble med om jeg kom inn.

 

Kanskje du kan få barnehageplass til barnet på studiestedet. Så kan du og barnet flytte. Jeg hadde i alle fal droppet eller utsatt drømmen om jeg ikke fikk være sammen med barna i ukedagene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes også utdanning er viktig,også for min datters fremtid,økonomisk. At jeg burde ha tenkt på det før jeg fikk barn er et vidt tema noe jeg ikke velger å gå inn på,som heller ikke er problemstillingen. Har ikke søkt enda nei, så vet ikke om jeg kommer inn,er viktig å undersøke om ting før jeg tar valget,men samtidig er det det jeg vil studere,men jeg skal jo søke i Oslo også,men er vanskeligere å komme inn der! Er forøvrig psykologi på UIB :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Psykologi i Bergen er ikke vanskelig å komme inn på, med mindre du mener profesjonsstudiet. I Bergen er det slik at "alle" kommer inn på grunnfaget, men man må stort sett ha A i det meste på grunnfaget for å komme inn på profesjonsstudiet etter det. Det er flere hundre som tar dette første året, men veldig, veldig få plasser på profesjonsstudiet. Sånn sett er det på mange måter langt enklere å forbedre karakterer fra vgs, slik at man kommer inn på profesjonsstudiet i Oslo, der er det vel sånn at man søker profesjonsstudiet umiddelbart, fremfor å først ta grunnfag, og deretter konkurrere med de andre som har tatt grunnfag, om hvem som fikk best karakterer på eksamenene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...