Gå til innhold

Har du kunnskap om hormoner? Sliter med kviser...:(


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg sliter med kviser, det har jeg gjort siden jeg ble voksen. Jeg har virkelig (og da mener jeg virkelig!) prøvd alt av renser og kremer og behandlinger....men ingenting virker. Jeg bruker kun gode produkter som er tilpasset min hud, men det hjelper ikke.

Selv tror jeg at kvisene kommer "innenfra", at det er hormoner som har skylda. Det tror jeg fordi at under begge svangerskapene var jeg HELT kvisefri. Også mens jeg ammet ungene slapp jeg unna.

Så til spørsmålet: akkurat hvilke hormoner under svangerskap/barsel var det som forårsaket dette? Jeg har tidligere forsøkt Diane p-piller, uten at det hjalp på huden. Finnes det tilsvarende/sterkere p-piller jeg kan ta (med disse svangerskapshormonene) som muligens kan hjelpe??

Er så desperat lei av disse kvisene....det er ikke gøy å se sånn ut når man er 31 år:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Prøv alger. Altså som kosttilskudd.

Det er mange som har fått finere hud av det.

Har du ellers noen problemer siden du tenker på hormonforstyrrelser? Har du noen symptomer så kan du jo se om noen kanskje kjenner seg igjen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du ferdig med å få barn? Da kan hudpoliklinikken hjelpe deg. Men det er STERKE medisiner, og krever at du IKKE blir gravid. F eks Neotigason(egentlig mot psoriasis) - TO (2) års karantene mot svangerskap. Eller Roaccutane(tror det har skiftet navn, men husker ikke det nye) - 6 mnd karantene mot graviditet.

 

Dette er det en virkelig har mot kviser. Roaccutane er også det eneste i verden som kan fjerne rynker ;) Men det er HARDE bivirkninger ute å går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går på yasmin pga økt hårvekst og kviser (har PCOS). Dette hjelper i alle fall meg. Hadde noen skikkelige underhudskviser som bare lå å irriterte, men og mange som kom frem.. Spesielt på hakepartiet. Om jeg går en mnd uten p-pillen så kommer de tilbake....

 

Så prøv de :)))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker du mineralsminke? Det er verdt å prøve.

Min hud er mye bedre etter jeg begynte å bruke Dermalogica. Butikkprodukter er helt skandale for huden min.

Hvordan er huden din ellers da?

En annen ting som er bra for ubalanse i hormonene og kviser er nattlysolje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går på Roaccutane, eller Isotretinoin som det heter nå, og det med harde bivirkninger er vel litt tilfeldig. Jeg må bruke lipsyl, og så får jeg kuldeutslett på hendene dersom det er minusgrader ute, men ellers merker jeg ikke en ting til dem annet enn at huden er blitt MYE bedre. Ikke helt bra, men mye bedre. Jeg er ca 1/3 gjennom kuren nå. Men dette er ikke noe man får helt uten videre. Man må først forsøke ut mildere preparater. Deretter må man ta en grundig blodprøve, og siden en ny blodprøve på fastende mage hver eneste måned i ca 8 måneder (de ca 6 mnd'ene kuren tar + 2 mnd til).

 

Jeg har forsøkt det meste med huden min, av både helsekost, apotekting og reseptbelagte medisiner, men ikke noe har fungert i lengden. Jeg vet heller ikke om dette vil fungere på sikt, men det er det første som faktisk ser ut til å ta knekken på mine kviser.

 

Lykke til HI, håper du finner noe som funker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, jeg fikk dem pga hidrosadenitt, og det litt annerledes enn kviser. Jeg fikk ikke fjernet mitt problem, men vet det kan hjelpe de med "bare" kviser veldig bra. En må ta blodprøver for leveren og graviditet hver 3. måned, om jeg ikke husker feil. Neotigason krever blodprøver hver måned.

 

Jeg fikk nå i det minste fjernet en del av mine små rynker ;) hahahah.. hjalp en del på selvtilliten, kan man si :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må ta blodprøve hver måned på Isotretinoin. Litt irriterende egentlig, men det går jo det også ;-) Jeg er så heldig å være arvelig belastet med foreldre som har ungt utseende, så jeg har faktisk ikke rynker. Har litt linjer i pannen når jeg rynker den (men det har vel de fleste?), men ikke så mye mer enn da jeg var 18 år, så vet ikke om jeg får så mye utbytte av den delen av medisinen. Eller kanskje. Har faktisk blitt spurt etter leg hver gang jeg har kjøpt vin de siste 4-5 gangene, og jeg er 30 år! Hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hele tiden slitt med kviser selv. Diane har fungert på meg, men nå er mannen sterilisert så da har jeg kuttet dem ut. Gjett om jeg ble det kvisetrynet. Hos meg er det også noe hormonelt for jeg ser ikke ut når mensen nærmer seg.

 

Det er to ting som har hjulpet meg. Det er pillene ImmiBalm fra Helsekost. Jeg fikk de tre første ukene kviser på ryggen (av alle ting), men dette gikk bort. Huden ble kjempefin. Dessverre måtte jeg slutte for jeg ble veldig hard i magen av dem. Men de er verdt å prøve.

Det hjelper også meg noe veldig å bruke peeling to ganger i uken. Jeg har sluttet med alt av salver og kremer for kviser - hjalp jo ingenting. Men peeling hjelper masse. Og jeg vil påstå at jeg nå bare har 10% kviser igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du som bruker yasmin: minsker det hårvekst i ansiktet? Forsvinner det helt? Etter at jeg fikk barn har jeg plutselig fått lyse, stive hår på hake, overleppe og kinn. WHY? Jeg blir skikkelig nedfor og føler meg ræva. Jeg tør ikke fjerne de i tilfelle i frykt av at det dukker opp mer og mørkere.. Jeg har hørt at Diane kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst: tusen takk for alle svarene. Har følt meg så alene med dette, så det var en trøst å se at det er flere voksne der ute med kviser.

 

Skal disse sterke medisin-kurene gi varig bedring? Eller er det kun mens man tar medisinen at den hjelper? Har tidligere prøvd Tetracyklin, det hjalp minimalt, og huden ble kjempestygg etterpå - nesten verre enn før kuren.

 

Mineralsminke: Ja, bruker det.

 

Diane/Yasmin: Høres ut som det kanskje er verdt et nytt forsøk.

ImmiBalm: Høres også interessant ut, men siden jeg har tendens til treg mage fra før av vet jeg ikke om jeg tør prøve.... Men alger og nattlysolje kan jeg jo teste ut.

 

Flere med tips eller tanker?

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HI igjen....

 

Ang hormonforstyrrelser: jeg har veldig uregelmessig mens, det har på det verste gått mange mnd uten mens.

 

Er helt ferdig med å få barn ja, mannen er sterilisert.

 

Ang peeling: gjør det et par ganger i uka. Bruker kun "ordentlig" hudpleie, ikke noe butikkremer. Har selv jobbet i parfymeri og kjenner godt til hva jeg trenger, og kjøper kun kvalitetsprodukter som er ikke-komedogene.

 

Spiser sunt, trener, røyker/drikker ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du sjekket om du har pcos?

Les om det..

Jeg har det. Hadde mye kviser men mye bedre nå pga metformin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei HI,

jeg er også plaget med kviser i voksen alder. Og jeg har også vært kvisefri under graviditetene.

Jeg er overbevist om at det er hormoner jeg også. Mener jeg klarte å google meg fram til det.

Jeg tror jeg kom fram til at jeg produserer litt for mye testosteron. Ikke lett å endre på det hvis jeg ikke ønsker hårvekst og mørk stemme:/ hrmf..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hårveksten forsvinner ikke helt nei, men det blir mindre og vokser saktere hos meg. Jeg er mørk og får mørkere hår.. Så vokser litt og barberer litt.. Nå har jo jeg fått påvist pcos, så har for mye testosteron i min nydelige kvinnekropp :P Det er det som gjør at jeg har økt hårvekst..

 

Jeg mener jeg har lest et sted at du ikke får mørkere hår om du fjerner de du har, men vet ikke dette sikkert..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...