Gå til innhold

Nav ansatt - Spørsmål?:)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har et spørsmål til en Nav ansatt,vet det finns noen her inne så håper på svar!

 

Jeg skal søke uføretrygd etter anbefaling fra Nav,men etter å ha gått så mange år uten å kunne jobbe,så lurer jeg på om man kan få noe etterbetalt?

 

Jeg har holdt på med yrkesrettet attføring,rehabilitering og AAP de siste årene...og det blir jo ganske mye i tapt arbeidsinntekt, føler her at denne avgjørelsen kunne de tatt før, da ingenting har forandret seg de siden 2008.

 

Når man går i mange år i dette systemet så minsker jo årsinntekten for hvert år og jeg hadde en god utdannelse og god lønn de årene jeg jobbet, men ettersom de nå bare regner grunnlaget for de tre siste årene ,vil jeg vel tape mye?

 

Må man søke om etterbetaling eller hva gjør man? sikkert dumt spørsmål, men har desverre lite kunnskap på området da jeg akkurat har fått beskjeden fra Nav..

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kan ikke hjelpe deg med alt du lurer på, men jeg skjønner ikke helt hva du tenker på men etterbetaling.

 

Det er mulig at jeg misforstår deg, men mener du at du skal få utbetalt de ca 34% som skiller arbeidsinntekten din og AAP slik at beregningsgrunnlaget for ufør blir høyere? Hvem skal i så fall betale deg dette?

 

Systemet er dessverre og heldigvis sånn at det kun i veldig sjeldne tilfeller blir tatt en avgjørelse om uføretrygd tidlig i en "trygdemottakerkarriere". Man skal gjennom en del trinn og prosesser for å finne ut om det er noen mulighet for at man kan returnere til arbeidslivet, og det tar tid. Jeg kjenner mennesker som har gått 7-8 år i systemet før de fikk ufør.

 

Ring nav, eller be om et møte med saksbehandleren din, slik at du kan få svar på alt det som gjelder din sak. Om det er det generelle du vil vite mer om så ligger det masse informasjon på http://www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Uf%C3%B8repensjon

Lenke til kommentar
Del på andre sider

uførepensjon blir ikke beregnet utifra AAP om det er det du tenker på, da vil det jo bli lite igjen.. Ufør blir beregenet etter 3 siste år før første sykdoms/skadetilfelle!!

 

Hilsen Nav-ansatt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det sånn så har jeg vært i systemet i 14 år, men helt ute av arbeidslivet siden 2008...

Vet at noen har fått etterbetalt pga tapt arbeidsinntekt, fordi de har kranglet seg gjennom ett tungrodd system. Uføredatoen blir da satt tilbake i tid.

 

Men takk for svar,jeg ringte Nav og fikk opplysningene jeg trengte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...