Gå til innhold

Angt ETTER fødsel


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei! Noen andre som har erfaring med angst etter fødsel? Har en nydelig gutt på 7 mnd, og fikk ett angstanfall for ca en mnd siden. Har hatt en del etter det, synes det begynner å bli bedre. Føler meg ofte svimmel og på "utsiden av situasjoner". Kan noen si at det går over, og at jeg blir meg selv igjen? Blir veldig redd av dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du hatt angst før?

Siden du så spesifikt sier at det er angst, høres det ut som om du vet litt om det?

Hvordan er allmenntilstanden din? Blir du lett syk? Føler du deg ofte sliten?

 

Jeg skal ikke gi en diagnose altså, men barer lurer. Jeg fikk nemlig generalisert angst over natten da minsten var 10 måneder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei har ikke hatt det før, men går nå til psykolog å han sa det var angst/panikkangst. Har begynt på cipramil og begynner å merker forbedring,men henger fortsatt igjen. Vil bare bli meg selv igjen. Hvordan går det med deg nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble "syk" i april-2010. Jeg trodde jeg var døden nær siden jeg plutselig våknet opp en dag og var svimmel, nummen i kroppen, kvalm og hjertet hoppet som besatt:( Jeg dro til legen og da hun sa at jeg hadde angst, skjønte jeg ingenting. Jeg har da aldri slitt med angst før..

Hun sa at jeg trolig hadde utviklet angst pga at kroppen min var utbrent (hverdagen min er stressende + at jeg og samboer kranglet veldig mye før).

 

Legen ga meg Cipralex. I sommer fungerte jeg såpass bra at jeg gradvis kuttet dem ut. Det skulle jeg ALDRI ha gjort. Jeg ble skikkelig dårlig og føltes som om jeg gikk på skyer og pulsen kunne glatt være 140 i hvilepuls. Jeg begynte på Cipralex igjen i september og nå har jeg det veldig bra:)

 

Kan du være skikkelig sliten/utbrent?

Du må lære deg å sette begrensninger for deg selv, man kan ikke tyne kroppen for alt den er verdt, da sier den ifra på en eller annen måte!

Cipramil vil nok hjelpe deg godt siden ting har kommet litt utav kontroll, og husk å ikke kutt dem ut når de begynner å fungere.

Husk å ta vare på deg selv, det er det beste rådet jeg kan gi:)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det min psykolog og lege også sier,det akn komme av mye stress osv... jeg begynte å jobbe når gutten min var 5 mnd pga samboer skulle ha sine ti uker da, og det begynte vel med litt svimmelhet etter en tre ukers tid også utviklet det seg derfra. Har stresset mye med kroppen etter fødsel og stiller vel alltid opp for andre. Blir veldig glad for å høre at det går så bra med deg nå, man blir jo så redd for å bli gal,og at det aldri vil gå over! Jeg også dro til legen,overbevist om at det var noe med hjertet. Rart hvordan kroppen sier ifra i grunn. Takk fro gode ord :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, angst er noe skikkelig dritt når det står på som verst.

Ikke hjelper det på å være i overkant pliktoppfyllende:(

 

Da Cipralexen begynte å fungere godt for meg, gikk jeg nærmest inn i slags identitetskrise. Jeg tenkte "jaha, så nå er det bekreftet, jeg er altså ei sånn angst-kjerring, jeg" :( Hvis du kjenner på den du og, ta det opp med psykologen. Det er ikke godt å kjenne på den følelsen og trykke seg selv lenger ned;)

Og for å berolige deg litt, så sa legen min at hvis man som voksen ikke har hatt angst før, men utviklet det i et stressende miljø, er sannsynligheten stor for at man ikke skal slite med det resten av livet:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk dor at du sier det, det hjelper veldig å snakke med mennesker med erfaring :) Hvor lang tid tok det før cipralexen virket helt? Følte du deg også svimmel og litt utenpå deg selv? Er bare 25 men det regnes vel som voksen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Symptomene jeg hadde var svimmelhet, nummenhet (spesielt på føtter og hender), hodepine, kvalme og følelsen av å sveve/gå på skyer. Jeg hadde også ofte høy puls og var hypersensitiv for lukter og lyder.

Nummenheten var verst, men svimmelheten gjør jo at man nesten ikke tør å bære unga sine:/

 

Jeg tror Cipralexen fungerte godt etter ca 2 måneder. Symptomene på angst gikk bort en etter en. Først forsvant hjertebanken, det siste som gikk var svimmelheten/nummenheten.

Angsten har nok satt seg godt i kroppen din, så det kan ta litt tid før medisinen din fungerer ordentlig. Men du skal nok se at innen 2 måneder så har du det mye bedre:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg fikk det. Dødsangst og sosial angst. Pga fødselen, og sikkert fordi jeg har en sårbarhet i meg. Var ille de tre første månedene, men da ble det mye bedre (men utviklet også en depresjon..). Sliter litt med angsten fortsatt, men ser nå i ettertid at jeg nok har hatt snev av sosial angst før. Er 1,5 år siden fødsel. Har ikke brukt medisiner, går til psykolog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan sliter du med angsten nå da? Uff, er ikke moro uansett hvordan angst man har :/ Håper Psykologen hjelper deg,merker iallefall at det hjelper for meg og få snakket om det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...