Gå til innhold

Til dere som bor i Bodø!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hva er positvt med byen deres og hva er negativt?

Er det bra for barn og vokse opp, og hvordan er busstilbudet?

Hvordan er bussene i byen for folk med barnevogn?

Vi er et ungt par med en sønn på 3 mnd som bor i Trondheim

Vi er fra nord norge og lengter nå litt nordover.

Men MÅ da kunne bo i by.

Enten Tromsø eller Bodø.

Derfor tenkte vi på bodø og lurer på hvordan byen er å bo i...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er veldig glad i Bodø. Jeg liker været, værskiftningene, vinden, nærheten til havet og folket her. Det negative må vel være akkurat det samme som det positive, for folk er forskjellige og dagene likeså.

Det er veldig bra for familier å bo her, men det spørs hvor nært sentrum man skal bo. Busstilbudet er ikke bra utenom skoletid, men bor man på Mørkved er det enklere å komme seg til sentrum enn om man bor andre plasser. Bussene prøver å korrespondere, men det er ikke alltid det klaffer. Kommer an på trafikkbildet og vær.

 

Bussene er helt geniale for folk med barnevogn, for det er ikke trapp i bussen.

 

Jeg trives kjempegodt her, og kunne ikke tenkt meg å bo andre plasser. Synes det er morsomt med de som klager på vind, vær, flystøy osv. Og ikke minst samisk byskilt. Ohlord;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også blitt veldig gla i Bodø, har bodd her i 7 år nå:) Bussene er geniale, som hun over meg sier. Jeg bor på Mørkved og vi har alt vi trenger her, det går også fint å ta buss til byen. Jeg har bil og kunne ikke klart meg uten, har bhg Uansett hvor i Bodø er du nært fjæra og fjellet:) Det er også de aller fleste skoler og bhg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lyst hele døgnet på sommeren, mørkt hele døgnet på vinteren. Nå er sola kommet tilbake slik at det er lyst i flere timer, og det er deilig! (Har nok vært lenge det, men jeg jobber på et kjøpesenter, så jeg får det aldri med meg før jeg har fri).

 

Mørketida kan være tung, spesielt i november synes jeg, men man blir vant med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare svare siden jeg kommer i fra Bodø, er enig med alt positive folk over her skriver. Anbefaler områdene Mørkved/Hunstad/Alstad. Utrolig mange fine områder for barn å vokse opp i. Tenker selv på å flytte tilbake etter hhv 2 og 5 år i trondheim og oslo.

 

Når det kommer til mørketid så har ikke Bodø mørketid. Solen er aldri under horisonten, men bare bak fjellene så sees ikke på mørkeste tiden av året. Og helt ærlig syns ikke jeg det er ikke store forskjellen fra trondheim og oslo, bare akkurat de mørkeste ukene som er litt kjipe. Er det dårlig vær blir det da aldri "ordentlig" lyst på dagen.

Fin by =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei. jeg er født og oppvokst i Bodø. er 22 og med en sønn på 15 mnd.

jeg synes det er en hærlig by! akkurat passe stor og akkurat liten nok for meg.

det som jeg syns er mest negativt er nok vinden og mye bygging av store bygg i sentrum slik at den utrolig fine utsikten over havet blir borte når man er der. det er relativt dyrt med buss.. (31kr) men til gjengjeld er det god plass til barnevogner , som flere over sier.

jeg har vokst opp på Mørkved og trives godt her, det er utenfor byen og det er ganske stille og rolig med godt tilbud av skole og barnehager.

men jeg har også funnet ut at rønvika er veldig et veldig godt alternativ, ganske likt mørkved, men så nært sentrum at man kan fint gå hvis man vil ha seg en bytur.

jeg synes også det er veldig godt at havet omringer oss og at nesten uansett hvor vi er så kan vi se og komme oss raskt til fjæra.

siden vi bor så langt ute på kysten blir det skjeldent sikkelig kaldt men derigjen ikke sikkelig varmt på sommeren heller(pga vind)

bodø kommune har sterkt fokus på å gjøre byen og kommunen til en god kommune og by å vokse opp i og derfor er det godt bhg og skoletilbud her.

alt i alt er jeg veldig fornøyd og har ingen planer om å flytte på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...