Gå til innhold

Kjære deg som ikke ønsker å slutte


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har også røkt, både fast og vært festrøyker. Prøvd å trappe ned, nicorette, snus, osv. Jeg er nå 31 år, har to barn, mann, hus og det går bra med oss... Bortsett fra en viktig ting - jeg savner så fryktelig min mor som døde av LUNGEKREFT for 1,5 år siden. Hun fikk oppleve å få barnebarn, men hun døde da gutten min var 6 mnder gammel. Skal ikke fortelle her hele historien om hvor jævlig det var, å være nybakt kone, mor og ha en dødssyk mamma...en verden som raser sammen, når man egentlig skulle ha det fint. Mamma betydde alt for meg... Mamma ble bare 50 år. Vi savner henne så utrolig mye, jeg og broren min mest. Tomheten er ubeskrivelig. Sorgen går ikke over.

Hun røkte fast, men hadde sluttet 5 år før hun fikk diagnosen i 2008. Hun levde i 10 mnder etter hun fikk diagnosen lungekreft, kjempet som bare det, hadde lyst til å leve, så utrolig lyst, men døde en grusom død på Ullevål sykehus, en vintersmorgen i 2009. Lidelse på slutten, og det å vite at det ikke finnes noen kur...at man skal dø snart... det er forferdelig. Forferdelig for henne, som var så modig og optimistisk - for vår skyld. Forferdelig for oss, som var så utrolig hjelpesløse.

Tenk om man kunne snu tiden, gå tilbake og endre på bare EN ting - det å slutte å røyke I TIDEN, slutte før det er for sent, før man påfører kroppen sin skade, før man da påfører seg selv og sine kjære smerte, fordi man skal dø... dø, før tiden er inne... Dø når man er bare 50, og ikke få oppleve å få se sine barn eller barnebarn vokse opp... Mamma hadde en drøm, om å få se sønnen min ta sine første skritt... det fikk hun ikke oppleve.

Jeg sluttet å røyke da jeg skulle få barn. Men nå vet jeg at jeg ALDRI skal ta en røyk noensinne igjen. Ikke om helvte bryter løs, ingen unnskyldninger er bra nok. Du, som alle andre, du har noen som er glad i deg her i verden - slutt å røyke for deres skyld.

Røyk skader deg, om ikke kreft, så får man andre helsemessige plager og sykdommer, som får deg til å dø, før du egentlig skulle... Vokn opp, slutt med å drepe deg selv IDAG!

Jeg bryr meg ikke om hvordan dette høres ut, at jeg messer og preiker eller hva n¨' enn.. Håper noen av dere tar til fornuften. Gjør alt du kan for å klare å slutte. Fortsett å prøve, du skal klare det. Husk at dine barn (fødte og ufødte) har krav på deg, de trenger deg i livet.

Lykke til, håper du klarer det.

Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

sier det igjen.....

 

lungekreft er ikke alltid med røykingen å gjøre...hva med eksosen da? fabrikkgifta osv...tenkt på det ? passiv røyk i hus hos folk som røyker? holder ikke å bare skylde på at en røyker....

 

står en plass:

"Nyere forskning tyder på at passiv røyking er en langt viktigere årsak til lungekreft enn tidligere antatt og muligens like ille eller verre enn å røyke selv."

 

ja det er farlig helt klart. men vil man ikke slutte så nytter det ikke å "tvinge" folk med sykdommer osv..det skremmer ikke meg på den måten. om jeg vil slutte å røyke er det fordi JEG vil det ikke for at andre maser... i tillegg så blir man selvsagt såret og ødelagt når folk dør av kreft og når en evt må dø pga kreften osv...men man dør på andre måter også...man kan bli påkjørt på veien, en stein i hodet osv...

 

jeg har tatt prøver samt røntgen av mine lunger og de er like fine de. ikke at det er en unnskyldning da men. jeg røyker max 7-10 og flere ganger 5 til dagen så er ikke noe å rope "død" og fordervelse...

 

men man vet jo aldri..noen røyker hele livet og ikke får kreft mens andre røyker å får kreft og MANGE røyker IKKE å får KREFT....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hm, er kanskje ikke rette plassen å skrive slikt på er det??????

Jeg ble rett å slett flyforbanna over innlegget ditt på denne debatten jeg altså....

Dette hadde du kunna spart deg for!!!

Ha guts nok til å vise nicket neste gang da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir deg min dypeste medfølelse i tapet men syns virkelig det ikke helt sømmer seg å skrive slikt til folk her inne på denne debatten her...

Jeg har selv lagt røyken bort under svangerskapet men har folk rundt meg som ikke har fått det til... Jeg forteller de davel ikke om min mormor som døde av strupekreft fordi.... Akkurat som om det gir de mindre dårli samvittighet...

Det er heller ikke påvist at det ene å alene skyldes røyken, da det kan være livstilen i seg selv ved kosthold, arv etc som er årsak...

Så når du ytrer deg må du sjekke fakta litt nærmere å ytre deg ikke inne på en røykedebatt der det er mange som sliter med å kaste vekk røyken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke så rart hun vil nevne nicket sitt er jo en viss fare for å bli gjenkjent Forøvrig synes jeg det er helt greit at noen forteller slike historier, en hører jo oftest om de som " røyka og drakk men levde til de var 97" eller "min mor røyka seg gjennom 3 svangerskap og vi vokste opp uten å bli syke". Det kalles i så fall heldig. Mor til HI var ikke fullt så heldig. Det er farlig å røyke, både når en er gravid eller ikke. Men ved røyking i svangerskap påfører en den risikoen ved å røyke i tillegg på et uskyldig foster.

 

Kjære dere som røyker i svangerskapet: prøv å slutt, iallefall kutt ned på antall sigaretter per dag, alle monner drar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære du, en ting er hva vi hører men en annen ting er at dette er en debatt for de som sliter med å kutte ut røyken, ikke for folk som skal fortelle om slikt... Finnes davel grenser for skremselspropaganda man skal komme med til de som sitter med angsten i at de ikke greier det...

 

Da stikker heller jeg innom sammen med andre som har greid å kutta ut røyken rett å slett for støtten sin del, ikke for å skrive innlegg på at det er farli å røyke fy du må slutte!!!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Annonse

Dette var da ikke et fy innlegg heller, hun forteller om hvordan det er å miste sin mor av lungekreft! Jeg synes dette er et bra innlegg! Og det er jo sant det hun skriver! Jeg er sykepleier, og har jobbet på lungeavd.

 

Stå på! Alle klarer å slutte, går det ikke 1. eller 2. eller 3 gang så trur jeg jaggu det går på 4. eller 5 forsøk. Som det gjorde for meg! Jeg mener ikke at røykende gravide er monstre, for da er jeg det selv. Men jeg har sluttet nå, og DET er jeg stolt av!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...