Gå til innhold

noen som har barn som har vært sen med språket som snakker bra idag...


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

jenten min er 2 år og 2 mnd og har 3 språk i hjemmet.

Hun prater litt og gjør seg forstått, men mye på 2 ord og 1 ord. Når hun teller er det 2 og tre. Får det ikke inn, eller hun vil ikke si en, to og tre osv. sitt andre morsmål snakker hun ikke, men hun forstår det meste. Men er norsk som er hovedspråk.

 

Bekymrer meg av og til og mest etter jeg har truffet venninne av meg og barnet hennes. De er like gamle og hun prater veldig bra og mye. Begynte å bable tidlig og. i motsetning til min tulle.

 

Når jeg ser det store gapet det er mellom de to blir jeg bekymret over jenten min. Er livredd for at det er noe som er feil. har jeg oppdradd henne til nå feil..? er hun mindre smart?

 

er livredd...

 

skal til 2 årskontroll om en mnd. får sikkert flere svar fra helsestasjon da. Men vet jeg vil få som svar at det er helt normalt og alt er normalt i denne alderen.

 

Men noen som har eldre barn som er flinke til å prate, sosialisere seg, samarbeide og leke med andre idag som var sen ute med språket i 2 årsalder?

 

Som sagt vet jeg at jenten min har flere språk å lære seg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høres ut som min datter det der. Men min datter har bare 2 språk, men disse er likestilte. Min datter var en ganske stille baby. Bablet ikke så mye. Jeg tror hun var normal språkmesssig, også sammenliknet med 1 språkelige barn, men hun var alikevel sein på å prate setninger osv.

 

Problemet vårt tror jeg lå i at vi ikke var konsekvente nok. Jeg prater norsk, men hopper fort over til engelsk hvis mannen min er i nærheten.Det ville nok vært mer pedagogisk om jeg holdt meg til norsk 100% av tiden, men i praktisk fungerer det dårlig.

 

Datteren min er nå 3.5 år og snakker engelsk og norsk uten å blande.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min 3 åring var sen. Pratet ikke på 2 årsdagen sin i oktober i fjor. NÅ et år senere prater han flytende. Det bare skjedde en eksplosjon i januar-mars perioden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det høres jo veldig bra ut :-)

Jeg snakker norsk til henne hele tiden og pappaen snakker tysk. Sammen snakker vi engelsk og mye norsk/tysk. Så det 3 språket er nok med på å forvirre litt da. Jeg ser stadig fremgang hos jenten min, men gapet mellom min jente og venninnen min sin blir bare større og større... Vet man ikke skal sammenligne men utrolig vanskelig.....

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så nøye med din venninnes datter. Det er veldig vanlig med 2 åringer som snakker flytende med godt språk, heller uvanlig med en 4 åring som snakker tysk, engelsk og norsk. Dessuten vil din datter antakeligvis ha lettere for å lære enda flere språk. Datteren min kan si noe til meg på norsk, så snu seg rett rundt til faren og oversette for han. Det er morsomt med flerspråkelige barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke svare på spørsmålet ditt i.o.m at lillemann bare er 22 mnd, men han vokser også opp trespråklig og jeg ser at han er etter mange av de barna jeg kjenner i Norge.

Samtidig er han langt foran mange av de barna vi omgås her nede (tysktalende) og de er alle innenfor normalen, så jeg ville ikke bekymret meg for din lille jente :-)

 

Tospråklige barn begynner jo ofte senere med lange setninger i.o.m at de har så utrolig mange ord å lære. Ordforrådet er ikke dårligere en enspråklige barn, men er fordelt på flere språk så det virker mindre!

 

Hadde vært gøy å høre mer etterhvert som de utvikler seg.

 

Hvis du har lyst så send meg et PM :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min er tospråklig, og nå i en alder av 4 vil jeg si han snakker bra (før det også da, men han har nok hengt litt etter ja). Han sa ingenting før han var godt over 2 år. Han har fra tidlig av helt klart god forståelse av begge språk, selv om han ikke har sagt noe (forståelig). Vi har holdt oss fullt ut til prinsippet en forelder ett språk overfor barnet, men slik at fellesspråk for foreldrene er engelsk (mannens språk).

 

Han skiller mellom språkene, og vil feks ikke at jeg skal snakke engelsk til han. Ellers blir han lest mye til på begge språk og ser også barne-tv på engelsk. Norsk er absolutt hovedspråk, men han overrasker meg til tider med hva han kan av engelsk;)

 

Ellers har jeg hatt litt nytte av denne siden:

http://www.multilingualchildren.org/index.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...