Gå til innhold

Lillegutt kom 17.April:)


lille er født:)

Anbefalte innlegg

5 dager før termin kom lille Sebastian:) Riene startet torsdagsnatt, men ikke før lørdags morgen var de regelmessige nok til at vi ble tatt imot på sykehuset. Da hadde jeg 5-6 cm åpning og hadde ikke sovet på to netter.. Var ganske så sliten når den virkelige jobben startet kan man si. Fram til 9 cm gikk alt greit, tok bare en time fram dit og jeg klarte meg med lystgass. Deretter ble ting verre.. hjertelyden ble svakere, jeg fikk ikke mer lystgass. Det var for sent for epidural, og riene var helt jævlige! Jordmoren hjalp ikke til, hun styrte med sitt, og kom innimellom og sa at jeg måtte huske å puste.. ingen forslag til stillinger, ingen hjelp.. jeg var helt hysterisk og uten kontroll. Plutselig sa hun at jeg måtte presse. Jeg hadde nok med å takle riene, og hadde ingen pressrier. Hun forklarte ikke hva som skjedde, bare at nå måtte jeg "skjerpe meg" liksom.. jeg var helt panisk.. presset det jeg klarte, men var helt ute av meg selv pga smerte og fortvilelse over å ikke vite hva som skjedde. Plutselig kom det barnelege og flere folk, jeg klamret meg til mannen min, hylte og skrek og følte meg helt udugelig. Babyen måtte bli tatt med vakuum, helt uten bedøvelse.. gikk ikke det ble det keisersnitt. Det var helt vanvittig vondt. Var sikker på at hele underlivet var ødelagt, presset det jeg klarte og da kom han på to rier.

Slapp unna med to sting, men med en forferdelig fødselsopplevelse.. iallfall de to siste timene. Fikk senere pratet med en annen jordmor om fødselen. Da fikk jeg vite at babyen stod skeivt i bekkenet, dermed kom han ikke langt nok ned til at jeg fikk pressrier, derfor måtte jeg presse under vanlige rier. Det gikk jo ikke, han sto jo fast, så da ble det vakuum istedet. Så det var ikke jeg som var udugelig likevel..

 

Hvilken jordmor man får har virkelig alt å si for fødselsopplevelsen. En bedre jordmor ville ha roet meg ned, forklart hva som skjedde, foreslått andre fødestillinger slik at babyen kanskje kom lenger ned av seg selv..istedet følete jeg meg overlatt til meg selv, og hysterisk.

 

Men nå ligger lille gullet ved siden av meg her, og er verdens nydeligste:) Var 55 cm lang og veide 3670 gram. Spiser som en helt og sover godt, så nå skal jeg legge fødselen bak meg og nyte denne tiden:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gratulerer så masse med vel overstått:o)

Hørtes ut som en litt tøff opplevelse, så enda godt du er ferdig og kan få ting litt på avstand..

Jeg fikk dagen før deg og har også en Lucas fra før:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...