Gå til innhold

gutt snart 10 med skikkelig tempermang


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

I går ble han skikkelig umulig igjen.. Var ute på isen, jeg tulla med han og vi hadde det gøy, men jeg tok litt snø i nakken på han, ikke mye, var for morro skyld liksom, han klikker totalt...Han bråker når han kommer hjem, lot skoene sine være igjen på isen, gikk hjem med skøytene på... Nektet å hente skøytene, lillesøsteren hans ble kjempe redd..Jeg måtte ta han skikkelig med makt.. Han var klar for å kaste det ene og det andre rundt omkring seg.. :-/ Måtte ta han med makt, låse han inn på rommet.. Han banker og styrer på... Slipper han ut litt senere pga han måtte på do, så begynner han å slå meg, slår og slår på samme sted, han ser helt borte ut i blikket liksom... Så kaller ahn meg noen veldig stygge ord... Fant ut av at nå må jeg bare ta imot, overse han.. Men det funka ikke.. Holdt han fast, men han ble bare mer gal... Roa seg kanskje litt etter en stund, så måtte jeg låse han inn på rommet igjen... Slitsom dag i går alts¨å...

 

I dag var han snill som en solstråle...

 

Lurer på hva jeg kan straffe han med... El har en ide, hva tenker dere??

Siden han ikke hentet skøytene sine, fikk flere advarsler så skal han få lov til å rydde av bordet etter middag i 3 dager fremover... Og "hovedstrfaffen" er å hjelpe emg med husarbeid, vaske, tøy, gulv, brette tøy osv osv... Ikke gå ut før til helgen... I helgen skal vi på kino.. Bkle litt usikker på om han skal få lov til å bli med, vil han skal bli med... vet også at oppførselen hans er sånn den er pga at han tror vi favorittiserer minstemann.. Har forklart han også at om noe plager han må han si det, og at jeg er klar for å skjerpe meg og bli en bedre mamma, men jeg klarer ikke det om han aldri forteller meg hva som plager han skikkelig...Han kan ikke være bitter etter at jeg har gjort ting "feil" mener han må si ifra der og da, så jeg har muligheten til å gjøre det bedre for han liksom...

Irriterer meg også veldig mye at det er når jeg finner på morsomme ting at han blir i sånnt humør.. Blir til at jeg gruer meg til å finne på ting med han.... :-/

 

Ble langt dette.. :-/

 

Men uansett, godt han ikke har disse anfallene så allt for ofte.. :-( Men han holdt på i 3 timer i går, tar på krefter kan en si.. :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Fortsetter under...

Hei,

Må si at jeg kjenner meg igjen i dette her. Jeg har ikke en sønn, men en storebror som var ganske lik beskrivelsen din over her. Har han holdt på med dette lenge? Slik uten noen forvarsel.

 

Broren min bet, slo, hylet og spente. Han hadde en skikkelig styrke at til og med min far hadde store problemer med å holde han i ro. Det som får meg til å tenke mest er at han så helt borte ut i blikket, har dere testet han for ADHD? Det er bare en tanke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hei, forstår at dette er lite koselig.

Har også en 10 år gammel gutt. Det kan være veldig vanskelig til tider. Han har så mye følelser nå , mye krangling og skriking og slåssing mellom oss egentlig, fordi om han er verdens flotteste gutt. Vurderer nå familieterapi , bare for å få noen tips som kan gjøre hverdagslivet bedre.

Det er jo noe du også kan tenke på ?

Det kan jo ikke skade.

Lykke til !!!

 

Anonym poster: b3295dc8316c72fe1c1a1810e073efa6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er sikkert normalt. Du skulle vel helst ikke ta snø i nakken på ham! Det er normalt å bli sint når du tar snø opp i nakken, han liker det sefølgelig det ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hovedinnlegget er over tre år gammelt, hvorfor får hun plutselig tre svar NÅ lurer jeg på......

 

Anonym poster: 303a2c2b7c9cbb18341ed3c56fe05c13

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg så ikke at innlegget var så gammelt :)

Men betyr jo ikke at ingen kan lære av det nå.

 

Anonym poster: b3295dc8316c72fe1c1a1810e073efa6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Vis du vil at han skal oppføre seg så må du la være å ta snø i nakken på ham. Jeg hadde blitt skikkelig forbannet vis noen hadde gjort det på meg. Så ikke ta snø på mindre åringer. Helst ta det på voksne som forstår tull! Vis han hadde asperger syndrom så burde du i hvert fall ikke gjort det. Ikke bare hans feil. Det er normal reaksjon å bli sint når en gjør det. Vet ikke om du hadde likt om han tok snø på din nakke, eller hva?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Jeg er en veldig balansert og rolig person, som finner meg i veldig mye. Men om noen, som skal være den som står meg nær og "ivaretar" meg, hadde gjort det, så skal man ikke se bort ifra at selv jeg hadde blitt rasende. 

Ser at innlegget er gammelt, men det er jo ikke et problemområde som går ut på dato. 
Å straffe med husarbeid er den beste måten å oppdra gutter som syntes husarbeid er noe skikkelig dritt. Slik setter man de opp for å feile i det de blir voksne. Det skaper ikke akkuat noen større glede ved å bidra med husarbeid. 

Syntes heller ikke man skal låse barn inne på rommet. 
Har en sønn som har hatt noen utfordringer som har blitt utspillt som "aggresjon". Den beste måten å snu vindretningen på er å forebygge ved å roe ned, være veldig tilstedeværende, tilgjengelig, imøtekommende og positiv. I selve situasjonen, om den likevel oppstår, er det viktig å beholde roen, selv om blodet kanskje koker. Om man ikke kaster bensin på bålet, men lar de roe seg ned. Så vil det brenne ut av seg selv, raskere enn om man deltar i "krangelen".

Gutten det gjalt over her hadde uttrykt at han opplevde forskjellsbehandling. Uavhengig om det er eller ikke er slik, så må situasjonen uansett håndteres utfra hva barnet føler. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...