Gå til innhold

Voldsom uro på kvelden


LineBA

Anbefalte innlegg

Heisann,

 

er det flere som har erfaring med voldsom uro, mageknip og skriking på kvelden? Føler jeg har et "kolikkbarn" to-tre timer i strekk hver eneste kveld, med konstant vond skriking og kreling på grunn av vond mage. Begynner å bli veldig sliten... Må legge til at jeg har vært gressenke en uke nå, og bekkenløsninga har ikke godt av traving på gulvet. Håper ting blir til det bedre når Far kommer hjem nå! Han måtte avgårde pga jobb - noen må jo tjene penger til bleier...;-)

 

Har fått beskjed på helsestasjonen om at gutten spiser som bare det og godt kan holde seg unna puppen i uro-perioden for ikke å få enda mer luft i magen, så vi prøver det. Men puppen er jo ofte den eneste måten å få litt stillhet på! Men da er det gulping og kaving og svelging av masse luft - skulle tro han ikke fikk mat her i verden sånn som han kaver og sloss med puppen ofte. Hvor ble det av kosestunden??

Dessuten har jeg fått en trøbbel-pupp: Høyre side produserer noe enormt, og spruten bokstavelig talt står når han skal ha - noe som er problematisk for en liten gutt som ikke klarer å svelge unna! Har prøvd å pumpe meg innimellom, og det hjelper litt (men er vondt!), men det er jo ikke alltid det går an å få til å pumpe når jeg er alene... Heldigvis er jeg ikke alene fra og med i kveld! Er ikke fritt for at barseltårene har kommet ofte denne uka, og fortvilelsen legger seg som et slør over tilværelsen når skrikinga begynner om kvelden og det liksom ikke er noe som hjelper...

 

Andre der ute? Dele erfaringer??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisann LineBa! Hvor gammel er gutten din? Jenta mi (6uker)holdt også på litt sånn, ikke akkurat direkte skriking, men mye kaving og sutring. Jeg føler med deg!!! Har du prøvd å kutte ut melkeprodukter, det funket for ei venninne av meg=)

Det som hjalp for meg var rett og slett smokken. Bebisen min har et enormt sugebehov selv om hun er mett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann LineBA!

 

Hadde det slik etter første uka. Jenta vår skrek i 3-4 timer hver kveld. Var helt utrøstelig og ingenting hjalp. Og vi forsøkte det meste. Gikk til slutt til kiropraktor. Hadde 2 behandlinger og jenta vår ble mye roligere. Fortsatt litt skriking, men ikke på den måten som det var før. Nå hjelper det om vi går med henne og skrikinga stopper etter et kvarter.

 

Har også begynt å bruke Minifom, som man får respetfritt på apoteket. Den "knuser" luftboblene til mindre bobler. Blir ikke så vondt når gassen skal igjennom tarmen.

 

Jeg har hørt at noen har hatt positiv erfaring med naprapeut, men det har jeg ikke erfaring med.

 

Kavinga ved puppen kan du prøve å avhjelpe ved å håndmelke litt først. Gutten har vel begynt å få litt rutine på måltidene? Du vet vel sånn cirka når han er sulten? Håndmelk ut litt, før du legger han til. Da kommer det ikke så mye melk i starten, og han slipper å "drukne".

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt normalt og vanlig at spedbarn skriker og er urolige ett par timer hver ettermiddag/kveld. Jeg bysser og koser litt med gullgutten til det er over og han skal legges for natten. Det har ingenting med spising eller søvn og gjøre. Det går over av seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei dere,

 

takk for svar og medfølelse. Men nei, det hjelper ikke med litt byssing og kosing! Jeg er andregangs mor og vet godt at spebarn er urolige de første ukene, men dette er ekstremt, som jeg nevnte. Det blir lengre og lengre mellom rolige måltider - i dag har han faktisk bare hatt to måltider som har foregått i ro og mak. Og nå er inntrykket vårt (ikke bare den følelsesladde moren!) at han bare skriker når han er våken, og at han ikke har det bra.

Men - det er håp! I morgen skal vi til osteopat, noe vi selv har god erfaring med, og jeg håper virkelig at det kan hjelpe bråkebøtta vår også! Det er ikke noe greit å se at han ikke har det bra. Torsdag er det helsestasjonen, så her er hele apparatet i sving...

Ellers har vi midlertidig effekt av sukkervann, som hvertfall får roet ham såpass at han slutter å hikste og får sovne.

Trøster meg med at han hvertfall ser ut til å få nok mat - han har just vokst ut av sin første pysj:-)

 

Kolikkoli - kolikkola!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ops, ser at det høres ut som han bare får mat to ganger om dagen, men han spiser altså 8-10 ganger i døgnet...;-) To av disse måltidene har i dag foregått i ro - resten med kaving, skriking, raping og slossing mellom svelgene. Uten at puppene er overfylte, kan jeg legge til - har funnet en god rytme med pumpa som hjelper til på sprengte jur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

hei jeg skønner akkuratt hva du går igjennom... dattera mi beg når hu var 2 uker å hu skriker heeeele dagen laaang å det tar på kreftene. hun sover heldighvis nesten hele natta, men på dagtid er det bare 10min av gangen.... gikk til kiropraktor og fikk beskjed om at det var kolikk, driver med behandlinger nå håper på at det hjelper...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper du har fått hjelp og at det bedrer seg! Vi har "fått tilbake" gutten vår etter osteopatisk behandling. Nå er det ikke lenger hysterisk grining, og han slapper av i kroppen sin. Deilig å kjenne at han ikke er en anspent banan på armen lenger! Og leketeppet er populært i våkne øyeblikk, så her er alt på rett kjøl igjen.

Hold ut hold ut - jeg har tro på at alt som hjelper mor og far også hjelper barnet! Så hvis dere finner en behandlingsmetode som dere mener hjelper, så gjør den det! Trass i hva skolemedisinen sier av og til... Har heftige diskusjoner om dette i familien av og til, da både søster og svoger er leger med bastante meninger om ting som ligger litt på siden av det dokumenterbare. Men de er gode leger, altså;-)

 

Lykke til med prinsessa!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...