Gå til innhold

De som slår/knipser barna sine har....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

lav iq og eq.

Om dere ikke er oppegående nok tl å finne andre måter å lære barnet "nei" på,synes jeg dere er både lat,nedlatende og DUM.

 

Og jeg synes synd i barna deres.

 

Til dem som "vet" at deres barn ikke har tatt skade av DET...

Hvordan VET dere det da?

 

Er dere feks klar over at grensene flyttes hele tiden?

 

At de barn som har hatt foreldre/voksne som har tillatt det,gjerne skyver sine egne grenser enda lenger ?

 

Og da stopper det IKKE med knipsing av fingre,det ender gjerne med grov vold.

 

Man VET ikke hvordan denne knipsingen virker inn hos barn,og jeg tenker også at jeg ville vært særdeles forsiktig med å slå/knipse gutter.

 

Vold avler vold

 

Og dere som "VET".... Dere vet ikke en dritt,så lenge dere kan gjøre dette i år 2009 så har ikke dere skjønt en drit.

 

 

Voks opp!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Temaet er brukt opp. Jeg synes du er en dust med argumentene dine og du synes jeg er en dust.Vi kommer aldri til å bli enig så da er det strengt tatt ingen vits å diskutere dette mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jepp, jeg ser at temaet er oppbrukt.

Den dagen det blir OPPBRUKT,det er den dagen det ikke skjer mer.

Og den dagen kommer ALDRI beklageligvis...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min mor gav et lite dask på hånda (eller knipsa eller hva dere kaller det)

om jeg prøvde å rive ned ting eller ta i ting jeg ikke ikk lov til.

And gess what !!! Jeg er helt normal, med høyst utviklet empatisk sans, en stor samvittighet, snill og god på alle måter !

Jeg fikk lære meg hva som var riktig og hva som var galt som barn, og det kom veldig godt med gitt !

Jeg fikk også lære hva "Nei" betydde, og allikevel ble det folk av meg !

Tenke seg til ?? Det er ganske utrolig !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt normal, du som vuderer det. Neida det er ikke sikkert en blir unormal. Men å bruke slike metoder sier seg jo selv ikke er bra. Det er litt korttenkt. Men nå er det ikke enig om å være uenig. For det er faktisk ulovlig. Så det er (helt firkantet sett) en kriminell handling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er visst flere her som synes det er greit med litt forsiktig knipsing/dasking. Er ikke så unormalt som dere motstandere tror det er :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nettopp det at det ikke er så unormalt er jo grunnen til at diskusjonen ikke er "brukt opp" og grunnen til at norske myndigheter nå setter inn tiltak for å bekjempe dette lovbruddet. Forstår ikke hvordan noen kan påføre barnet sitt smerte med viten og vilje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tydeligvis forskjellig oppfatning av hva smerte er. Hvis et forsiktig knips er smerte, så skjønner jeg hvorfor så mange i den oppvoksende generasjon har blitt så pysete! Verden er tøff - det er alt for mange barn og unge som er resultat av steinarskolen og andre som syr puter under armene på barna!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man sier NEI til en mann som er utro, og han ikke skjønner det. DA er det greit å knipse han på pikken.... for da kommer han til å slutte.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

All form for fysisk straff er UFYSELIG og FORBUDT ved Norsk Lov!

 

De som straffer barn på denne måten kan brenne! Ingenting provoserer meg mer!

 

Jeg hater min egen avdøde bestefar fordi jeg vet at han ofte slo mamma og hennes søsken. Det er noe jeg aldri kommer til å godta.

 

Hadde noen rørt noen av mine hadde de aldri fått ha kontakt med oss igjen.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

min svigermor smikke sønnen min på fingra en gang hun passet han og hun fortalte det til meg..Hun ble ikke noe mer populær i mine øyne av den grunn!!!!!!!!!!!!

verste er at mannen min hører på henne og synes det er greit å gjøre,noe jeg er helt uenig i...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ikke komme å fortelle noen hvordan de skal oppdra sine barn, det får bli opp til hver enkelt. Men å knipse barna sine er en form for fysisk avstraffelse, og det mine venner er straffbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg ville aldri slått et barn, men hvor går grensen og hva er fysisk straff?

 

Jeg kommer nok til å ta sønnen min litt hardt i armen fra tid til annen, men ikke hardere enn at han tåler det.

 

Det er forskjell på fysisk straff i form av en klaps enn å bli tatt fra en leke man gjerne vil leke med. Når går det over til psykisk straff? Og hvilke grenser finnes der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

hvorfor skal man ta ett barn hardt i armen? hvorfor skal man knipse dem på fingrene når de gjør noe de ikke har lov til?? det finnes jo så mange andre metoder, å bli tatt hardt i eller slått/knipset kan gi varige mèn. dersom barnet kryper bort til tv bordet, reiser seg opp og hamrer på tv kan man gå bort til barnet og løfte det vekk, ja det blir nok mange turer bort til tv benken, men man har selv valgt å få barn og må dermed gidde å følge opp oppdragelsen, ett lite barn forstår ikke at tv kan velte eller bli ødelagt, barnet ser noe som fenger som som opptar deres oppmerksomhet. heng tv på veggen, flytt dvd spillere playstation osv i en tv benk som har skap og putt barnesikring på. legg til rette i huset slik at barnet kan ferdes fritt. herregud man lever i 2010 og man tar ikke i bruk fysisk avstraffelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er det muuulig!

 

selvfølgelig er vold ikke bra. men vold og bestemthet er to ULIKE ting.

er det rart det er frekke og motbydelige bortskjemte drittunger som ikke har disiplin ! som sagt er det forkjell på å slå og å ta i armen bare så det er sagt...ja når det er nødvendig da.

 

å ta en unge i armen er ikke vold så lenge man er nødt til å gjøre det i enkelte situasjoner. eks. ungen din slår gjentatte ganger på deg og hopper opp og ned, sveiever hendene rundt seg og tramper samtidig i gulvet og hyler. og prøver å ta tak i en leke elelr ting til å kaste med i tillegg..... ville du bare gitt en ussel beskjed 10 ganger og bare "se på" i løpet av peioden når ikke ungen hører uansett hva du sier !?

eller at ungen holder på å ramle ut i vannet, ville ikke du tatt ungen i armen da ?, eller andre farer ? det gjør jeg !

nei vet du hva.... jeg må ta ungen min forsiktig i armen i visse situasjoner jeg. pga fare for seg selv og andre da gjør jeg det.

men e enig med at knipsing og smekking ikke er noe bra for det virker ikke i lengden uansett. er barnet under 3 år..led det bort til noe annet, la det hyle ferdig å få lov til å trasse seg litt. det er utviklingen det.

 

tar 1-2 åringen tak i en plante hjemme og du er redd for at ungen skal spise av den, så led ungen bort eller gi ungen noe annet spennende vi voksne har. det kan jo være en plastkopp, sleiver på kjøkkenet (som ike kan fås i halsen osv), grytelokk å slå på, pynt fra stua som ikke er farlig med og som ikke kan knuses osv osv

 

jeg syntes også det blir feil av at folk knipser ungen for di ungen ikke må ta planten...la ungen kjenne på planten og se på den. men ikke ta planten i munnen selvsagt, men la ungen få utforske litt. og husk å vaske evt hender på den lille etter "planteorientering"(pass på selvølgelig og si æææsss faaaaalig å spise, men bare seee)

går ungen i bokhylla, la ungen kjenne på noen bøker hvordan de er og pass bare på ungen ikke ødelegger.

 

ungene trenger å kjenne på ting og bli kjent i denne verden uansett alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

om jeg tar barnet mitt i armen når det holder på å falle uti vannet er en ting, men om jeg gjør det når barnet gjør noe det ikke har lov til er en annen ting, da kan barnet og kommer å ta meg hardt i armen når jeg gjør noe barnet ikke liker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

vet jeg er flere år på etterskudd her, men ville bare komme med en komentar til et alltid (desverre) levende tema. I mine øyne er det slett ikke det at ungen får vondt som er saken, eller at du fysisk avstraffer et barn, med eller uten varige meen, men at DU SOM ROLLEMODELL utfører en handling du ikke vil at dit barn skal gjøre! Hvordan skal du da kunne si til barnet at det ikke får slå? mamma gjør det jo! vil du at ungen din skal knipse og klapse andre barn i barnehagen?

 

gjør mot barnet som du vil at barnet skal gjøre mot andre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Når man sier NEI til en mann som er utro, og han ikke skjønner det. DA er det greit å knipse han på pikken.... for da kommer han til å slutte.....

 

Bokstaveligtalt eller? Jeg ville ikke gjort det. Det finnes bedre måter å straffe en person. Vis de har gjort noe galt så kan de få bot eller fengselsstraff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

"Bruk ordene dine", sier vi hele tiden til barna. 

 

Håper de som syns det er greit å nedverdige barnene sine ved fysisk avstraffelse får smake med samme mynt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Loven sier at det ikke er lov å slå barn. Men det er heller ikke lov å daske eller klapse til dem.

Uansett hva vi mener, så må en følge loven. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...