Gå til innhold

Movicol (avføringsmiddel) - noen som kan dele erfaring med å gi dette til små barn? Jeg er så fortvilet nå...


Stolt mamma

Anbefalte innlegg

Jeg har ei jente på 3 år som sliter med å få bæsje.. Det har vært sånn i sikkert 1,5 - 2 år.. Når det presser på så holder hun igjen. Det går ofte ei uke mellom hver gang hun får tømt seg. Og da blir det selvfølgelig vondt..

Etter råd fra lege og helsestasjonen har vi brukt duphalac uten at det har ført til at hun har blitt så mye bedre - hun klarer å holde igjen allikevel.

 

Jeg tror at dette er psykisk - hun har rett og slett bestemt seg for at å bæsje skal man ikke gjøre.. Når hun har fått gjort det så sier hun etterpå at det ikke var vondt - og hun hopper rundt av glede.

Når det har gått ei uke så blir hun lett sint og sover dårlig.. våkner med mageknip og roer seg ikke før hun har fått prompa litt.

 

Sist vi var hos lege ble vi henvist til sykehuset. Var der på tirsdag og fikk beskjed om å starte en kur med Movicol.

Dosen skulle være som følgende:

Dag 1-2 - en pose blandet i vann om morgen

Dag 3-4 - en pose morgen og kveld

Dag 5-6 - 2 poser morgen og 1 kveld

Etter det en om morgen og en om kvelden..

 

For det første - datteren min drikker ikke så mye som et glass vann i slengen.. Prøvde å gi henne på lørdag - hun tok en slurk og nekter å smake mer..smaker vondt. Jeg smakte på det og jeg hadde ikke orka å drikke det heller...smakte rett og slett pyton og smaken hang seg fast i munnen..Ikke drikker hun saft eller noe annet med smak heller så det går ikke an å lure henne..

Og vi skulle bruke dette i 8 mnd så hun ble helt frisk...

 

På pakka står det: ikke anbefalt for barn under 12 år.. og skal ikke brukes mer enn 2 uker sammenhengende...

 

Jeg lurer på om noen har erfaring og hvordan de har klart å få det i barna sine... Tror nok jeg må ringe sykehuset igjen.. for dette kan umulig gå eller være bra..

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi hadde samme problemet med lillegutt, og hos han har det nok utviklet seg til noe psykisk, vi var på sykehuset noen ganger, til slutt ble vi satt på en behandling med flytende parafin i ca 3 mnd, 15 ml to ganger om dagen, dette for å hjelpe han i gang igjen å gjøre opplevelsen mindre smertefull å ubehagelig, foreløbig ser det ut til at det hjelper bra. Vi blander det i kveldsgrøten, el i et glass appelsinjuice, parafin er så å si smakløst, så det har ikke vært noe problem her. Dette var tipset vi fikk fra VÅR lege, du bør rådføre deg før du evt starter med noe nytt uansett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke legg vekt på det som står på pakken.

Vi har også problemer, men hos oss er det hard mage - hun holder ikke igjen.

Jeg tror jeg ville laget et belønningssystem for henne hver gang hun bæsjer. Klistremerker eller noe annet som hun setter pris på.

Ellers. Det er viktig å drikke mye. Jenta mi er ikke så flink til å drikke på dagtid, men hun har en kopp vann i senga og drikker mye om natta. Det er veldig viktig. Lactulose / duphalac er jo bra men MÅ brukes daglig og lenge.

Kjøp microlax klyster og gi henne når det trengs - det er ikke bra at hun går altfor lenge med bæsj som ikke kommer ut.

Spis rosiner - og alt dette som du sikkert kan mye om allerede.

Movicol smaker vondt - vi klarte det heller ikke.... prøvd det i youghurt?

Parafin er kanskje et alternativ.

MEN uansett - i deres tilfelle er jo det viktigste at hun faktisk trykker - det hjelper ikke å mykgjøre avføringa om hun ikke vil trykke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har prøvd det meste her. Og det einaste som har fungert i lengda, er flytande parafin. Reseptfritt på apoteket. Vi starta med ganske høg dose; 10-15 ml x 2 dagleg, slik at avføringa var heilt mjuk, og så har vi redusert oss ned til 4,5 ml x 2 dagleg. Dette påverkar ikkje tarmen, men er kun med på å halde avføringa mjuk.

 

Har du smakt Movicolen? Ikkje god. Parafinen er som sanasol(ungen sine ord:)), og smakar då mykje betre:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selfølgelig hjelper det å mykgjøre avføringa, det er helt klart at dette har blidt en psykisk sperre, hun forbinder det antageligvis med smerte å ubehag å vegrer seg for å bæsje. Å ja, det er viktig å la henne drikke mye, lite væske gjør avføringa tørrere å enda verre å få ut, alle barn er jo forskjellige med hva de liker å ikke liker, her i huset er appelsinjuice populært, biola er jo også veldig bra, men overdevent mye (vanlig) melk kan også føre til treg mage/forstoppelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Klart det hjelper på å mjukgjere!! Men det er jo viktig å jobbe med det psykiske og - trur du skjønte kva eg mente.

Ang biola - husk at blåbær er forstoppande så ta ein annan smak :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for alle svar.

Tror vi har prøvd det meste..

- duphalac over lang tid

- lactulose - men det ga henne voldsomme luftsmerter

- belønningssystem med klistremerker og premie.. funka ei stund

- snakket masse om det - rost henne når hun har vært flink

- ikke snakket om det i det hele tatt - ikke sagt noe som helst når hun har bæsja..

 

Legen nevnte parafin - med det var noe vi skulle ta etter vi var ferdig med movicol...

 

jeg har smakt på movicolen og jeg syns det smakte dritt rett og slett...

 

Vi har snakket om at hun må bli flinkere til å drikke - så hun blir flinkere og flinkere for hver dag.. drikker et halvt glass og sier at nå er hun flink som gjør som doktorn sa.. hehe..

 

Vanskelig dette her... vi prøver å ikke mase for mye på henne heller, men det er ikke så lett når man ser hun har vondt.. så det blir lett et tema og det er mulig vi maser litt for mye på henne...

 

Men - du som hadde prøvd movicol.. hvor store mengder fikk dere beskjed om?

 

Har planer om å prøve det i drikkejoghurt.. men det er jo ikke så mye som 1 glass vann det.. men det går vel kansje bra hvis hun drikker vann ved siden av.

 

Rosiner er hun ikke så begeistret for.. Vi har begynt å ha havregryn i joghurten nå - ikke fryktelig glad for det, men skjønner at det er bra for magen hennes så hun prøver.. Håper hun blir vant med det og at vi kan øke mengden etter hvert..

Unngår blåbær og banan...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm,er ikke godt for vesla di dette her.

 

Noe vi bruker på jobb for de barna som har virkelig vanskelig med avføring er:

 

vi tar en neve tørkede aprikoser og en neve svisker og har dette i en kjele.Fyller på med vann til det dekker frukten og koker til det er bare litt vann igjen og frukten er veldig myk.

 

Denne blandingen moses(stavmikser er bra til dette) og kan haes i alt fra grøt til yoghurt,evt spises slik det er.(Smaker godt faktisk,søtt).

1-2 ss morgen og evt kveld er ganske effektivt.

 

Mengden du evt koker kan du selv variere,alt fra en neve av hver til en pose av hver.Fremgangsmåten er den samme.

 

Ellers er det som de andre her sier,superviktig å få henne til å drikke mye;vann,saft,juice etc.

God bedring og lykke til!

 

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror ikke dosen er så uvanlig, men som de andre sier, movicol er grusomt å drikke.

 

Har dere prøvd laxoberal dråper? de er smakløse og kan blandes i det meste. Kan være godt for å få det hele i gang. Selvfølgelig vil det hjelpe at avføringen blir mykere. Om hun holder igjen, og avføringen blir hard, vil det bli veldig hardt og evt smertefullt når dette presser på.

 

Har dere prøvd å ha litt olje rundt endetarmsåpningen, evt ta litt i ei sprøyte og ha forsiktig litt innom åpningen? Dette måtte jeg bruke på jenta mi da hun var baby. Til dere som anbefaler toilaxklyx; har dere prøvd det selv? Jeg har gjort det en gang, og det føltes ut som om tarmene vrengte seg utover. Ikke sikkert det er slik til andre, men for meg føltes det slik. Tenker at det kan bli ubehagelig for et barn,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Dette var som at jeg skulle skrevet det selv, men jeg er oppe i det nå. Min datter er 3 år om 2 uker, har nettopp kuttet ut movicol etter 2 års bruk og skal begynne på parafin nå, men er i en vanskelig fase nå da det er velldig dårlig med avføringen. Hun gjør som ditt barn kniper igjen og har gjort det siden hun var 3 mnd. Visst du fremdeles er aktiv her så kunne det vert intressant for meg å høre hvordan det går nå, og i tilfelle hva dere gjorde for at mønsteret ble forandra?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkna vår går fast på Movicol. Blander litt saft i så går det rett ned.

Hun får ca 4,5 g om dagen, er vel ca en halv pose det. Fikk en halv pose morgen og kveld tidligere, men nå holder det med en halv. Så lenge hun får det HVER dag. Problemet her var hard mage, ikke at hun ikke ville.

Ang det som står på pakken har vi snakket med flere leger og de sier det er greit. Eneste er at man gjerne blir litt avhengig av det, men etter 2 år med sjelden avføring så er det eneste alternativ her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi blander movicol i eple juice og da drikker hun det. Hun liker det ikke hvis vi bare blander med vann...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette var en interessant tråd, nå har jeg lest gjennom alle innleggene her, og der var mange gode råd. Jeg har også et barn som er plaget med hard avføring, det er ikke psykisk. Magen er bare rett og slett hard, ekstrem. Jeg har også vært borte i Movicol, og det er det verste jeg har smakt. Til mitt barn funket det ikke, slett ikke. Hun fikk det ikke ned i det hele tatt.

 

Dere sier lite om hvor gammle disse barna er?? Mitt er nå snart 2 år, og har hatt hard mage fra dag en, og det har ikke blitt så veldig mye bedre. Jeg har prøvd å kutte ut alt, som kan binde magen. Det eneste som har til nå funket litt er faktisk biola, har gitt med bringerbær smak. Nå i det siste har jeg faktisk gitt den nye til Q sin, med fiber i. Jeg har faktisk gitt med blåbærsmak, men det har kommet ut for det.

 

Har vært på sykehuset og fått gode råd, men råd som ikke funket noe særlig. Vært innom apotek, og bare fått til beskjed, at barnet er for liten til å ta alle disse hjelpemiddlene, hva gjør man da?? Med det å smøre endetarmen med olje, var faktisk ikke så dumt. Men, det er kanskje ikke så enkelt da det ikke kommer ut.

 

Er søren med ikke enkelt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg vil bae si at vi har ei lita ei på 2 år å 5 mnd som har slitt siden hun var nesten 1 år. Jeg var skeptisk til å begynne med til movicol, men det funket på henne. Det var ikke mulig å få henne til å drikke det selv, men jeg måtte tvinge henne med sprøyte, noe som gjorde at jeg fremdeles har dårlig samvittighet. Å nå skal hun gå på det på nytt frem til i august i første omgang. Vi holder på med tømming nå. Men da vi var til legen fortalte jeg at sist fikk vi i med sjokoladesmak, å det visste hu ikke at fantes. Men jeg har stående på benken, så jo da det finnes. Den kan hun drikke i vann, men.... kun når mor å far ikke er tilstedet. Hun er utspekulert denne frøkena. Hos tante gikk det bra, men ikke planer hjemme. Men tømmingen vi er igjennom nå går på 1 pose 1 dag, 2 poser 2 dag, 3 poser 3 dag, 4 poser 4 dag å 4 poser 5 dag, og da skal vi se an hvordan avføringen er. Er den ikke flytende da så må vi ha 3 poser 6 å 7 dag. Men etter det skal hun ha 1 pose daglig til vi skal til legen igjen. Jeg også kan anbefale eplejuice. Alt som er syrlig på smak er best å blande med. Men når barna er så store som frøken utspekulert her så merker de alikevel at her er det noe som ikke stemmer. Så ja jeg har sprøyta igjen jeg. Å samvittigheten er bånn. Men det må til, for man gjør jo alt man kan for at de skal få det bedre. Det som er med småbarn og dette problemet, er at hjernen kobler ikke helt. Hjernen vet at dette er vondt og da vil den gi signal på at her skal det ikke være noe avføring. Det blir at barna holder igjen så godt de kan. For det er det som er naturlig for dem. Så derfor er hensikten med movicol at de skal gå på det i en god stund til at hjernen finner ut at det ikke er vondt, og at det vil bli naturlig med avføring. Jeg kan ta med det at jeg bor i Trondheim, og på sykehuset St. Olav er det noen som faktisk forsker på dette temaet, og det er de som har sagt at det kan brukes på barn. Selv om det står på esken at kun til voksne fra 12 år og oppover. Så kan jeg også si at det finnes etter som jeg forsto på apoteket jeg var innom at det finnes en type movicol til, MEN den er for juniorer ( altså våre små under 12 år ). Apotekene kan ha den i sortementet sitt, noe et her i byen har faktisk. Så va det det der MEN'et. Ja du kan være heldig å få det til barnet, HVIS en lege skriver det ut til barnet, ETTER å ha søk om det. For å få den juniormoicol må det nemllg søkes over en lav sko til det ene utvalget etter det andre, å tror søren meg ta de nevnte at det måtte ut over grensen også. Den delen er jeg ikke sikker på for når de ramset opp alt datt jeg av i en eller annen sving. Men for meg hørtes da alt dette helt horribelt ut, med tanke på at den voksne utgaven er helt forferdelig og når de har til små barn så hvorfor kan ikke vi som da trenger det få det. Men det skal jeg faktisk spørre spesialisten om når vi er der neste gang. Håper at alle barna som sliter får god hjelp i de forskjellige produktene de bruker, vi vil jo bare det beste for dem. Lykke til alle sammen ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi har fått beskjed om å bruke Movicol til jenta vår av barnelegen og hun sier at det er ikke farlig å bruke det til barn under 12 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sønnen min på snart 4 bruker også dette. Har brukt det de siste oarmånedene etter han hadde hard avføring og han begynte å holde igjen. Torde ikke bæsje. Nå kommer det mellom4-8 ganger daglig..! ( Han har helt "angst" for å på do, garantert pga dette. ) Kommer ofte bare litt av gangen, ikke alltid han merker det en gang ( virker det som). Overraska når vi sier han har bæsjet. Men den er ikke rennende, helt vanlig bløt, men ofte lite. Bremsespor..

 

Han får en halv pose daglig nå.

Han liker s amen faktisk, tydeligvis en av de få, etterpå Å lest ulike innlegg :) Kjenner jeg er veldig glad for at ikke DET har vært noe problem. Sluker det rett ned.

 

Har ikke noe glupt å si, men jeg var også bekymret for at han som var så liten skulle få noe som ikke var ment for barn under 12 år. Men det er visstnok helt ufarlig og han kunne fint gå på det i et halvt år.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det psykisk hjelper jo ikke alle disse "hjelpemidlene..:"

Blåbærbiola er stabiliserende for magen, blåbær er IKKE forstoppende.

Har dere prøvd svisker, olje(forebyggende mot hard mage) , fiberrik kost med mye vann å drikke?

Bevegelse spiller også inn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Stakkars dere. Når det gjeldet makrogol som medisin, så er dette godkjent som legemiddel for barn under 12 år, og er vanlig til bruk for barn i hht europeiske retningslinjer. Makrogol er virkestoffet i Movicol.

Mengen du har fått foreskrevet er vel grei. Om å få tømt tarmen for deretter å gå over til vedlikeholdsdose. Men movicol er det ikke så lett å få i ungene. Be om å få resept på Bellymed hos legen/sykehuset. Samme virkestoff, men uten salter og smak. Og lett å blande i juice, saft eller vann. Vi bestiller Pegorion fra apotek i Finland. Samme virkestoff, uten smak og salter og i praktiske engangsposer. Ellers kan du også be om å få movicol junior, men denne har salter og smaker dermed ikke så bra.

Ellers å kan jeg si at makrogol, til forskjell fra lactulose, ga min sønn ett nytt liv. Lykke til!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

I tilfelle tråden fortsatt er aktiv for noen... Movicol Junior er et uregistrert preparat, men legen vår skrev ut resepten og jeg fikk det utlevert av apoteket uten noe hokus pokus. Den er smakløs og går greit med her hos min kresne gutt. Vi står på kur med denne nå, og er på dag 3. Begynner så smått å få resultater. Etterpå blir det vedlikeholdsdose på 2 til4 poser pr dag fremover. Junior har ca halve styrken av vanlig movicol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jo, det har selvfølgelig effekt når det er psykisk. Sønnen min er redd for å gå på do, og holder/kniper derfor igjen. Dette medfører i forstoppelse/hard avføring, noe Movicol hjelper mot.

Det mykner avføringen så ikke han skal gå vondt og rifte opp i endetarmsåpningen

 

Nå er han utrolig nok SÅ klar for å gå uten bleie, vil slutte og vil helst ikke sove med bleie om natta. MEN, han tisser ikke på do.. Sitter på do morgen og kveld (endelig!), men han er litt "stressa" når han sitter der, klarer ikke å slappe av. "Har du telt til 20 snart"? Der er avtalen, så han i det minste sitter der

 

Det er er skikkelig vanskelig... .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Håper det er noen som er innom denne tråden igjen.

 

Vår gutt har slitt med magen lenge. 

 

Han slet med hard mage og forstoppelse. Så vi ble etterhvert henvist til sykehuset og barnelegen der. Pga at han hadde så hard mage og jevnlig høy feber, så ble vi satt på et melkefritt kosthold. Da forsvant feberen. Han gikk på 1 pose Movicol Jr. hver morgen, og inntil nå har han fått 1/2 pose hver morgen. Nå ser det ut som at vi kan trappe ned til 1/3 pose hver morgen. 

Han har gått på Movicol og vært melkefri siden juni 2013.

 

Dere andre som bruker movicol som sliter med hard mage og forstoppelse. Har dere blitt utredet for melkeallergi eller fått beskjed om å kutte ut dette ?

 

Gutten min er  3,5år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi blander i eplejuice og da sluker jenta på 14 mnd det. Sier til og med 'namnam'. Her er også problemet at magen i seg selv er hard, prøver å bæsje, stakkars. Utredes for cøliaki og diverse andre allergier nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Vår på 2 år har brukt Movicol i over 1 år grunnet hard mage, har også gått på melkefri diett i 8 uker men merket ingen bedring så er nå på vanlig kost igjen. Litt usikker på hva vi skal gjøre videre egentlig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Jenta mi var 6 år da hun begynte med Movicol, og hun begynte på en kur der hun skulle få 4-6 poser om dagen den første tiden. Hun skulle virkelig tømmes for å få ut alt, og deretter skulle jeg troppe ned til jeg fikk en ok konsistens på avføringen. Den første uka ble jo alt veldig flytende, men jeg troppa ned på mengden og tilslutt var vi nede i 1-2 poser om dagen.

Legen sa jo at det var kanskje nødvendig å gå på kuren i over ett år, men etter 4 mnd så var alt bedra seg her. Jeg kutta ut medisinen i august, og siden da har snuppa vært fri for magesmerter og alt går av seg selv. :)

 

Hun syntes også medisinen smaka pyton, men her ble løsninga å blande den i ekstremt sterk saft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...