Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

jeg og samboeren min vurderer å bli fosterforeldre/ adoptiv foreldre. Hvordan gå frem?


 • Logg inn for å svare
1 svar til dette emnet

#1 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2491097 Innlegg:

Skrevet 07 December 2008 - 22:10

vi er et relativt ungt par men godt etablerte. Eier eget hus, har sunn økonomi, utdannelse og jobber begge to. Har et eget barn Vi ønsker oss sterkt et barn til, mën kanskje ikke biologisk. Vi er ute etter å ha et barn som kan bo hos hos for lang tid. Hvordan gå frem? og hva forventes av fosterforeldre?

Forumtråden fortsetter under...

#2 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2491097 Innlegg:

Skrevet 08 December 2008 - 12:18

Fosterforeldre og adoptivforeldre er to forskjellige ting. Adoptivforeldre: Barnet blir adoptert, foreldrene har alle rettigheter engående barnet på lik linje som biologiske barn. Adoptivbarnet har samme rettigheter på lik linje med andre barn i familien. F.eks arverett, rett til å bestemme navn, rett til å bestemme hvor barnet skal gå på skole osv. Fosterforeldre: Barnet bor hos fosterforelde, men begge parter har veldig reduserte rettigheter. Fosterforeldre er barneverntjenesten sine medarbeidere. Fosterforeldrene har den daglige omsorgen for barnet, barnevernet har ansvar for barnet og biologiske foreldre har forskjellige ting de kan bestemme (f.eks skolevalg, religion, navnevalg osv). Det er et samarbeid mellom 3 parter. De fleste fosterbarn har jevnlig kontakt/samvær med biologiske foreldre. Det finnes fosterbarn som blir adoptert av fosterforeldrene. Da forandrer hele situasjonen seg og man blir adoptivforeldre med alle rettigheter det innebærer. Det finnes mellom 0 og 5 fosterbarn som adopteres hvert år i Norge. For å bli fosterforeldre må dere ta kontakt med den lokale bufetat eller fosterhjemstjenesten. bufetat.no Da vil dere få avtalt et hjemmebesøk slik at dere kan stille alle spørsmål dere har og de kan bli litt kjent med dere. Etter det blir det avgjort om dere kommer med på pridekurs. Pridekurs er et kurs over noen mnd (helg og/eller kveld) hvor dere får opplæring og mye informasjon om detå være fosterforeldre. Etter kurset tar dere standpunkt om dere ønsker å være eller ikke være fosterforeldre.. Hva som forventes av fosterforeldre er vanskelig å svare på, dere kan lese en del her: Fosterhjem.no eller mer informasjon under gruppen "besøkshjem eller fosterforeldre" her: http://www.onskebarn...forum/index.php Lykke til i valget.


Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.