Gå til innhold

Noen her som har blitt utredet for ekstrasystoler på hjertet?


Nusseline♀♀♂

Anbefalte innlegg

På meg føles dette ut som et ekstraslag, men når jeg kjenner på halsen føles det ut som hjertet hopper over et slag. Har hatt dette lenge, flere mnd, og daglig ihvertfall den siste uken. Dere som er utredet, hva ble utfallet?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er ikke utredet for dette selv men kan dytte litt for deg, og gi deg litt info i samme slengen :-) Systole er når ventriklene-de to store kammerene i hjertet pumper blod ut i lungepulsåren(høyre ventrikkel) og ut i Aorta(venstre ventrikkel) som fører til kroppen, hver gang du kjenner/hører et dunk har hjertet systole. Ektrasystole er når hjertet pumper en gang ekstra før det forrige slaget er ferdig, sammentrekningen i hjertet kan både ha skjedd i ventriklene eller i forkammerne.

 

Du kjenner kanskje bare ett "dunk" i halsen fordi ekstraslaget kommer så kjapt etter, at blodet ikke rekker å komme ut av hjertet i to "pulser". Hvis du skjønner hva jeg mener.. Jeg er ingen kardiolog, men gjetter.

 

Håper det bare er noe ufarlig :-) krysser fingrene for deg!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner liksom et ekstra hardt slag i brystet som brer seg helt opp i halsen. Det er ubehagelig og jeg har det flere ganger om dagen uahengig av om jeg er i aktivitet eller ikke. Har spurt om dette her før og fikk svar at det er ufarlig så jeg avventet med å kontakte lege, men så kom jeg til å nevne det for svigerinna mi som jobber på sykehuset og hun konfererte med ei som har jobbet på hjerteavd. og hun mente jeg burde ta en sjekk siden jeg har hatt dette daglig over lang tid. Skal til legen den 8.des. Får håpe det er ufarlig.. Er jo greit å sjekke det da, det er jo ubehagelig det her. Jeg har også hatt et par tilfeller hvor jeg har blitt uforklarlig kvalm og svimmel over 10-20min. Vet ikke om det har noen sammenheng da men..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er ufarlig eller ikke vet man ikke før det er undersøkt, så jeg synes det er bra at du skal til legen! Det er jo litt rart at du plutselig får det så mye.. Huff jeg blir jo bekymra for deg :-) Undersøkelsen er ufarlig og enkel å gjennomføre, hjertet ditt blir undersøkt med EKG (hjerterytmen blir registrert) og kanskje også ultralyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for omtanken. :) Ja jeg hører på svigerinna mi, må ta en tur til legen. Det har jo blitt mer i det siste og så jeg lurer jo litt selv og hva dette kan være. Men har liksom gruet meg til å gå til legen i tilfelle de ikke skulle finne noe galt.. Men som mamma sa hvis hjertet ditt svikter så er du jo ikke her mer så det er jo dette det er viktig å gå til lege med! Får bare håpe de fanger opp noe på en eventuell EKG, ellers vil jeg vel føle meg litt dum tror jeg... Jeg er liksom ikke den som går til legen for ingenting.. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Jeg ble utredet for dette under min siste graviditet. Da hadde jeg det 4-5 ganger i uken - og gjerne i et halvt døgn om gangen.Som deg kommer disse uavhengig av aktivitetsnivå, gjerne når jeg legger meg for natten. Jeg opplevde også mye kvalme og svimmelhet forbundet med dette (jeg vil understreke at jeg ikke er engstelig når det pågår, så ikke derfor jeg blir kvalm og svimmel, men rett og slett at jeg blir sliten av all ekstra hjerteaktivitet). Jeg tok EKG som viste ekstrasystoler, en ultralyd av hjertet som viste det samme (men ingen andre feil) og gikk også med døgnregistrering av EKG. Hadde under døgnregistreringen minimalt med plager (veldig typisk), men de så at jeg hadde ekstrasystoler innimellom og enkelte ganger puls i over 175, selv om jeg ikke deltok i noen slitsomme aktiviteter. Konklusjonen den gang var at ekstrasystolene kunne skyldes både hormoner og andre fysiske sider ved å være gravid (f. eks. at magen presset opp mot hjertet).

 

Jeg har også fått beskjed om at ekstrasystoler sjelden er farlig (i hvert fall hvis de ikke finner noen andre svakheter ved hjertet ditt ved nærmere undersøkelser), så det er noe de svært sjelden ønsker å gjøre noe med, som f. eks. medisinere. Jeg er etter graviditeten nesten like mye plaget, så jeg skal til videre utredning.

 

Huff, dette ble langt, men konklusjonen er vel at jeg synes du kan ta det opp med legen din og be om en undersøkelse. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du finner nok ut hva det er hos legen :-) det kan også hende at du blir satt på en langtidsEKG for å finne ut omfanget av arrytmien. Etter å ha blitt mamma til hjertebaby så lærte hvor lite jeg egentlig visste om pumpa vår. Hjertet er en utrolig maskin som det er lett å ta for gitt :-) så stol på hjertefølelsen. Det høres flåsete ut men kroppen din prøver å fortelle deg noe, og hva det er finner du snart ut :-) Lykke til hos legen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja får tro de finner ut av det, jeg blir faktisk litt sliten av å gå med dette. Takk for svar til dere! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Jeg holder på å bli utredet for dette. Har vært plaget i snart 3 år, noen ganger er det så ille at det svartner for øynene og jeg besvimer nesten. Dette er enten når jeg går en trapp eller reiser meg brått. Pulsen er til tider nede i 32 slag / min. Jeg har hele tiden blitt forsikret om ar dette ikke er farlig, men så en artikkel i dag som sier noe annet ( http://www.dagensmedisin.no/nyheter/hyppige-ventrikulare-ekstraslag-varsler-hjertedod ). Har vært på MR og skal til ablasjon. Håper noen kan gjøre noe, slik at jeg får tilbake livskvaliteten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg hadde mye ekstraslag etter fødsel. Full utredning, med døgnregistrering og ultralyd av hjertet. På meg fant de heldigvis ingen feil og i løpet av første året etter fødsel forsvant det. Noe av det tøffeste jeg har opplevd, fordi jeg ble så redd. Heldigvis er det som regel ubehagelig men ufarlig. Søk hjelp og lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...