Gå til innhold

5 barnesykdom og graviditet. Noen med erfaring?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har fått påvist 5 barnesykdom på arbeidsplassen min.

Jeg er 15 uker på vei.Har vært i dag å tatt blodprøve. Er sykemeldt fram til prøvesvarene kommer.

Noen som har erfaringer på området?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dersom en gravid kvinne kommer i kontakt med parvovirus B19 på arbeidsplassen, bør hun ta en blodprøve for å se om hun hatt sykdommen. Om hun ikke er immun bør hun be legen om sykmelding, slik at hun ikke utsettes for smitte.

 

Gravide som smittes har en risiko på ca. fem prosent for at sykdommen overføres til fosteret. Dersom dette skjer kan det føre til ufrivillig abort eller fosterdød. Sjansen for dette er likevel liten. Skulle fosteret bli smittet og få alvorlig blodmangel, kan det være mulig å behandle fosteret med blodtransfusjon mens det er i livmoren.

 

kilde:

http://www.nettdoktor.no/sykdommer/fakta/5barnesykdom.php

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette og flere andre kilder har jeg lest. Alikevel måtte jeg krangle meg til sykemelding i dag. Tørr ikke tenke på hvordan det blir hvis jeg ikke har antistoffer..... Er daglig i kontakt med 16 barn der jeg ikke vet om de er smittet med dette viruset før det bryter ut, og det er ikke akkurat lett å tilrettelegge for annet arbeid som ped leder i en bhg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei ikke lett, ikke umulig, men ikke lett.

Ei ped.leder jeg jobbet sammens med, gjore kontorarbeid og laget mat de mnd hun trengte tilretteleggning.

 

Der vi jobbet sammen, så ble det aldri tilrettelagt for gravide, så man ble gjerne sykemeldt, å da ble styrer og enkelte andre sure.

Var f.eks ei som ønsket å bare ha seinvakter, for kvalmen var mye bedre hvis hun fikk ta det med ro på morningen. Da fungerte hun faktisk.

Men nei, det gikk ikke, fordi det var urettferdig for resten av avdlingen hennes, for de hadde også behov for å sove lenger av og til.

Det ville jo bare vært snakk om noen uker....

Å da hun ble 40% sykemeldt, så hun startet seinere hver dag.... da var det også galt gitt....selvom da fikk jo de andre på avdelingen også sove litt lengre av og til, akurat som de ønsket.

Glad jeg ikke jobbet der lenge eller var gravid der.

 

Men, smitten vil jo være i hele bygget da, å ikke bare på avdelingene., så hjelper kanskje ikke stort med tilrettelegging heller?

Kanskje du skulle ta kontakt med en annen lege?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm, har hatt 5. barnesykdom på avdelinga mi også..Da jeg nevnte det for jordmor sa hun bare at vi ikke kan holde oss unna alle barnesykdommene, og de er jo overalt nesten hele tiden. Kan jo ikke bure oss inne selv om vi er gravide heller!!

Jeg er faktisk ikke bekymra...

Det jeg leste stod det ingenting om at 5.barnesykdom var dødelig for fosteret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det er det. Parvoviruset kan være dødelig for fosteret!! Jeg jobber i barnehage, og bad om å få sjekke om jeg er immun mot dette da jeg var på første svangerskapskontroll. Heldigvis er jeg det, så da slipper jeg å tenke på det hvis vi får en epidemi i barnehagen.

 

Mange har hatt denne sykdommen som barn, og er dermed immune siden dette er en sykdom det blir dannet antistoffer mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jobber i bhg og har 5.barnesykdommen på bhg nå. Jeg har tatt blodprøver for å se om jeg immun, venter på svar enda. Men jeg går ikke på jobb før jeg vet om jeg er det eller ikke!!!

 

Konsekvensene er så alvorlige hvis jeg og foster blir smittet: død, anemi, hjerteproblem, leverproblem osv osv!!!!

 

Selv om det er lite sannsynlig er det ikke morsomt å tenke på nei!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Hei

 

Min største sønn har nå den 5 barnesykdommen. Venter på blodprøve svaret ennå........ men kan jo ikke sykmelde meg fra familien heller?????

 

Litt hysterisk å skulle sykmelde seg synes jeg da... smitten er jo størst en uke før utslettet kommer... så man har aldri noen garanti!!

 

Jeg er også ped.leder... be arbeidsgiver søke tilretteleggingstillskudd slik at du får en person inne for deg og du har all verdens tid til falleferdig papirarbeid :) for det har du vel som ped.leder??

 

Lykke til i allefall

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...