Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

Hvordan være gode foreldre


 • Logg inn for å svare
2 svar til dette emnet

#1 Tilltull

Tilltull

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 0 Innlegg:

Skrevet 02 juli 2008 - 11:48

Dette har jeg fundert på en stund, og sikkert dere også! Det finnes så mange ulike ,meninger der ute.. Helsestasjsjonen sier en ting, naboen noe annet. Jeg fant en god del tips til hvordan jeg vil være som mamma her: www.ringblomst.no De bruker ordet "tilknytningsomsorg" sitat: Det som er viktig er tilknytingsdelen, og tiltroen til seg selv som foreldre. Det å praktiserer tilknytingsomsorg handler om å knytte seg til barnet allerede fra graviditeten. Det handler om å respektere og forstå at barnet, allerede fra fødselen av, er et menneske som kommuniserer og som har all mulighet for å videreformidle sine behov til deg som foreldre. Man kan ha enormt behov for alle idealene innenfor tilknytingsomsorg, men det er ikke metodene som er det viktigste, men forholdet mellom deg og ditt barn. Selv om du ikke ønsker å si at du praktiserer tilknytingsomsorg, og er en del av et nettverk av nære foreldre, er du nær ditt barn dersom du knytter dere sammen ved å respektere det, lytte til deg, og ha tro på dine egne instinker. Følg hjertet ditt, og lytt til deg selv. Det er du som kjenner ditt eget barn best. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeg fant mange ukjente begreper og metoder her inne: -Baby-led weaning (søk på nettet, finnes MASSE info!) -Hvordan og hvorfor bære barnet sitt -Oppdragelse med tilknytning -Hvordan lære barnet å sove uten skriking -Samsoving pluss mye mer, spesielt på forumet deres! Er det noen her inne som er interessert i å være "naturlige foreldre"? ;) Så kan vi diskutere erfaringer! Jeg håper det!

Forumtråden fortsetter under...

#2 Ninga-mor

Ninga-mor

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 0 Innlegg:

Skrevet 02 oktober 2008 - 16:39

Er sjelden her om dagen. Det er fordi jeg bruker mer tid inne på ringblomst og på tettinntil.no. Mange flotte foreldre der og en god tone på forumet :) Hyggelig om du registrerer deg og blir med på forumet :)

#3 ja08

ja08

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 0 Innlegg:

Skrevet 03 oktober 2008 - 12:04

Jeg ble nysgjerrig og måtte se på nettstedet. Leste om tilknytningsomsorg. Kjenner meg så godt igjen. Jeg ammer til poden sovner eller er hos han i senga til han sovner. Synes det er tryggest og best, fordi jeg klarer ikke å gå fra han slik at han gråter seg i søvn. Jeg har jo på sett og vis tenkt at jeg bruker mye energi og gjør han avhengig av meg, men det er jo som det står på nettstedet ringblomst bare for en viss tid framover, kanskje til barnet er et år. Jeg gjorde det samme med jenta vår da hun var baby og hun kan sovne av seg selv i egen seng. Det har hun klart i mange år (hun er nå snart 6 år). Så det er eget forum der også?? Kanskje jeg skal slenge meg med:o)


Annonse

Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.