Gå til innhold

oppdragelse


oktobermamma82

Anbefalte innlegg

Jeg har en sønn på 11 mnd, som kan være veldig sta. Når han vil noe han ikke får lov til, hyyyyler han og ser sint på oss. Hva kan vi gjøre for å avvenne han med sånn oppførsel? Han skjønner jo ikke hva vi sier, og jeg er redd for at hvis vi overser han eller tar han bort fra situasjonen og lar han sitte for seg selv og sutre så vil han føle seg utrygg. Jeg føler det er litt tidlig med sånn type oppdragelse. Hva gjør dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

 

hei, jeg har en datter som også er ganske sta kan man si, og kan også begynne å hyle hvis hun ikke får viljen sin. Kommer litt an på situasjonen men av og til får hun grine litt (hvis feks hun har tatt noe som hun kan skade seg på), i tillegg forklarer jeg at hun kan få aua (vondt) hvis hun holder gjenstanden.

 

Prøver også å gi henne ett alternativ feks en annen ting eller leke for å distrahere henne bort liksom. Tror ikke du skal tenke på at det ikke er vits i å forklare han hvorfor han ikke kan få viljen sin, for jeg tror de forstår mer enn du aner! Trenger selvfølgelig ikke legge ut i det det vide og brede. Jeg sier ofte mamma sin, pappa sin, aua eller kanskje du vil leke med den heller.

 

Leste ett innlegg om at det er bedre å prøve å gi dem alternativer eller "distrahere" dem med noe annet, istedenfor å alltid si NEI ikke sånn, NEI ikke rør...osv Det mister liksom betydningen det da.

 

Har sett flere ganger at hun skjønner når vi setter grenser og hun aksepterer dem. Selvfølgelig må ting repeteres mangen ganger, men slik er det nå med en 1 åring.

 

Noen ganger så blir det "nei det får du ikke lov til og litt grining, men jeg prøver for det meste å snakke rolig å si prøv dette heller, se på denne osv..

 

Vet ikke om dette var logisk for deg men det funker for oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...