Gå til innhold

Noen her som har hatt kyssesyken...?


ml86 og lille prinsen ;)

Anbefalte innlegg

Jeg skulle egentlig begynne på jobb i dag etter endt permisjon, men har klart å "pådra" meg kyssesyken/mononukleose.. GRRR!

 

Hvor lang tid tok det før dere følte dere bedre?

Hvor gammel var dere når dere var syk?

 

Jeg var tydeligvis "gammel", det er visstnok vanligst for jenter å få det i 14-16 års alderen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fikk det da jeg gikk i 7. klasse.. Borte fra skolen i 2 uker, lå på sykehuset en av de.. Ellers kunne jeg ikke trene på 3 mnd i ettertid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rebel m/jente

Var 16 når jeg fikk det.

Var borte fra skolen i 6 uker, og var smådårlig i en måned etter det.

Kunne ikke trene/ha gym på 6 mnd pga lever og milt.

Slapp sykehus, men det var likefør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde det for to år siden, da var jeg 31 år!

Tok lang tid før de fant ut at jeg hadde det, ingen tenkte på å teste det fordi jeg var så gammel..

Jeg gikk hele høsten med infeksjon etter infeksjon, forkjølelse, bronkitt, stille lungebetennelse osv. Rakk aldri bli ordentlig frisk før jeg ble syk igjen, la meg klokka ni om kvelden og var konstant sliten og trøtt. Men siden jeg ikke visste hva det var tok jeg det ikke med ro, men presset meg hele tiden, det forlenget kanskje sykdommen? Var på jobb hver dag hele høsten jeg, med feber, på antibiotika, på paracet....

 

Etter et par-tre måneder var jeg hos legen igjen, var oftere ho legen på de månedene enn jeg hadde vært hittil i mitt liv (nesten da), da var jeg helt på bunn og trodde jeg måtte ha blodkreft eller noe annet livsfarlig, ba legen ta alle prøver han kunne komme på og endelig testet de for kyssesyken... Ble sykemeldt fullt i tre uker, så halvt i to uker, følte meg mye bedre etter det, sov masse. Men det tok enda to-tre måneder før jeg følte energien var som før, måtte legge meg tidlig, aldri seinere enn halv ti i nesten et halvt år.

 

Var noe skikkelig dritt for å si det mildt. Masse god bedring til deg, er jo ikke alle som blir like syke, noen merker det bare som er forkjølelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mayflower

Jeg hadde det når jeg var 16. Var borte fra skolen i 2 uker, fikk ikke ha gym på 6mnd pga lever var det vel... Følte meg helt dass i de to første ukene iallefall,høy feber og feberfantasi.. :S

Vet ikke helt hvordan det er når man er eldre??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite hyggelig lesning!!!

Men jeg ble syk når jeg var 25 år. Og jeg er enda syk. Har vert syk i 1 år og 3 mån. 100% ufør. Tidligere frisk som en fisk!

Husk å ta det VELDIG med ro no. Sengeleie er anbefalt til feberen er borte! Ta multivitaminer i sykdomsperioden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har gått opp og ned i noen uker nå, men på mandag ble jeg skikkelig dårlig og bestilte legetime på tirsdag. Legen kunne se det på meg med en gang, kjertlene mine var megahoven og jeg var full i feber.

Men det verste er jo å skulle ta vare på en baby mens jeg er syk, har jo null energi og verker konstant.

Jaja, satser på at det ikke varer så altfor lenge!!

 

Takker så mye for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, Nurse80! Det hørs helt forferdelig ut!! Ønsker deg også god bedring...

Legen min sa at jeg måtte ta det heeelt med ro, og at det var mye værre å få det i voksen alder enn som ungdom... Men hadde ikke trodd at det kunne bli så gale!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var 27 år da jeg hadde det. Var sengeliggende i 3 uker. Prøvene mine var fine etter 3mnd (testet hver mnd), men jeg kjente ettervirkningene i vel 1 år etterpå. Tok det nok litt for lite med ro etter den verste perioden. Viktig å ta det med ro, og ikke presse kroppen. Det er noen som får ME etterpå også, så det er en lei sykdom, hvertfall når man får den i voksen alder, hm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Lite hyggelig lesning!!!Men jeg ble syk når jeg var 25 år. Og jeg er enda syk. Har vert syk i 1 år og 3 mån. 100% ufør. Tidligere frisk som en fisk! Husk å ta det VELDIG med ro no. Sengeleie er anbefalt til feberen er borte! Ta multivitaminer i sykdomsperioden.

Gammel tråd, men jeg prøver likevel:-) Hvordan går det med deg nå? (Jeg har havnet i samme situasjon med kyssesyke, og har vært sykemeldt et halvt år). Har du begynt å jobbe, eller fortsatt ikke i stand til det?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg fikk kyssesyken for 7 mnd siden i en alder av 30 år. Fullt sykmeldt i 3 mnd, så tilbake i jobb. Gikk alt for hard ut, og fått et tilbakefall nå. 100 % sykmeldt igjen. Er dødssliten, null energi, sover mye og dårlig, i tillegg har jeg nå fått magesår :/

 

Jeg hadde kyssesyken i ca 1 mnd før jeg fant ut av det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...