Gå til innhold

økedøgn?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hva er økedøgn?

og når får babyen dette?

pleier bare å amme hver 4 time, men i dag har han ikke villet roe seg, så han har " hengt på puppen" virket sulten hele dagen lissom ,skulle prøve å gå en tur, men måtte bare gi opp, for den lille bare skrek i vogna. han va kjempe sulten. han har ikke vært det. han er snart to uker gamel.

 

noen som vett ang dette med økedøgn?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Beklager, usikker på hvordan det er.. Jeg har litt panikk nå, vesla spiser og spiser -- og jeg føler jeg blir skikkelig tom. Hun får mat hver 3time på dagen.. om natten ca 1 gang.. men kan gå leeenge mellom måltidet fra hun legger seg til hun våkner opp om natten..

 

Håper ikke jeg går tom for melk, har jobbet hardt for å klare ammingen denne gang..

 

Kan tenkes at han ber om såpass for å få opp produksjonen din ja, hvis ikke ville han nok helt sikkert vært fornøyd med det han hadde fått!

Håper noen andre har mer info å komme med til deg :)

 

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JEG FANT DETTE:

Når barnet vil ha pupp hele dagen!

Av Helsesøster Anne Britt Orset

Enkelte dager vil babyen din ha oftere mat enn andre. Du har sikkert opplevd slike "rotedager" der du ikke får gjort noe av det du hadde tenkt. Det er slike dager som kalles økedager. Disse dagene virker barnet både sultent og sutrete.

 

Dette er barnets metode for å øke melkemengden. Barnet vokser og trenger mer næring. Det er et fint system, der produksjon styres etter etterspørselen. Slik er prinsippet for hvor mye melk du produserer.

 

Slike dager kan man ha ganske ofte de første månedene, kanskje så ofte som en dag i uken. Disse dagene er det bare å la barnet bestemme. Legg alt det andre til side. Det som "skulle vært gjort", springer ikke fra deg. Slapp heller av sammen med barnet, da kommer også melken fortere. Drikk også rikelig. Mange har gode erfaringer med å drikke ammete (te av fenikkel, karve og kamille) eller vørterøl for å øke melkemengden. Ellers er mat og hvile viktig.

 

Har barnet det slik hver dag at det bare vil henge ved puppen hele tiden, kan det være verdt å legge om strategien. Kanskje er det da slik at barnet ikke spiser seg skikkelig mett, men bare ligger og smådrikker og bruker puppen som smokk. I slike situasjoner kan det bli veldig slitsomt for mor, og barnet blir heller ikke skikkelig mett. Da kan det være verdt å forsøke å hjelpe barnet til å komme seg inn i et intervall på 3-4 timer mellom måltidene. Forsøk da å holde barnet våkent under ammingen ved å stimulere sugerefleksene.

 

Avslutt måltidet etter en halv times amming. For dersom barnet blir sultent, vil det bli mer våkent og suge bedre ved neste måltid. Barnet vil på den måten også få i seg mer av den fettrike melken som kommer til slutt i brystet. Ved at barnet får i seg den fettrike melken, vil melken sitte lengre i magesekken, som igjen gjør at det ikke blir så fort sultent igjen.

 

Det er ikke alltid like lett å vite hva det er som plager barnet når det vil suge hele tiden. Man må derfor bare prøve seg frem for å finne ut hva som virker, og mer mat er det enkleste rådet du kan forsøke først.

 

HØRES UT SOM OM DET KAN VÆRE ØKEDAG DU HAR :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar. akkurat slik e d. han vil ha mer mat.

men han henger ikke ved puppen min, har begynt med smokk for lenge siden. begynte når han va 1 dag gammel, da sa jordmor på sjukhuset at me skulle begynne med smokk, hadde ett utrolig sugebehov. og me har fått han på " små rutiner" men ikke i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også begynt med smokk - på sykehuset. Hun sutter på alt hele tiden. Men, nå er jeg litt engstelig for at jeg ikke skal forstå når suttebehovet faktsik er økedager. Leste det her, at mange tror barnet trenger noe å sutte på istedenfor at barnet faktisk signaliserer at det er behov for økning av produksjonen..

 

Skal ikke være lett!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

me gir bare smokken når han har ett ekstra sugebehov. me merke d på humøret til den lille, viss han er veldig urolig og bare vil at vi skal gi han fingeren vår, då får han smokken for da vett eg at han har ett suge behov. men han får den ikke hele tiden..

men håper det går seg til. trodde vi skulle få en laang natt siden han har begynt med mer mat, men det fikk vi ikkj, han våkna 1 gang, slik han pleier og sovnet fort igjen...

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Økedøgn kommer med ujevne mellomrom. Hvis du pleier å gi 4.hver time så er det helt sikkert bare hans behov for mer mat som gjør at han vil ha hele dagen i går. Når han suger oftere blir det mer melk i puppen fordi produksjonen er størst tett etter at puppen er tømt.

Det er ikke noen fasit for hvor ofte økedøgn inntreffer, men jeg syns det er lettere å gi når ungen virker sulten, enn å kikke på klokka. To uker gamle babyer er ikke klokkestyrte.

 

Lykke til med ammmingen.

Og tudelu: Det skal ikke bli tomt for melk hvis du gir når vesla vil ha. Syns du er heldig jeg som bare trenger amme en gang per natt. Min lille er 12 dager og jeg gir han ca. annenhver time om natta. Om dagen kan han sove 4 timer uten mat...

Håper at jeg snart klarer å lage en annen døgnrytme på han :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nesten det er økedøgn hver dag her jeg. Heldige dere som gir mat hver 3 time...Her er det hver annen time hele døgnet, noen ganger oftere, og sånn har det vært i 4 uker nå! Slitsomt jah...

 

Vesla sover max 3 timer totalt fra hun står opp kl 07 til hun legger seg kl 22-23....Det er jo ikke akkurat mye!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå er datteren min 2 uker... hun tømmer begge brystene...dette har hun ikke gjort før. økedøgn er når baby trenger mer melk..bare ligg han ofte til brystet.. men ikke så du blir sår... la han stimulere melke produksjonen din.. slik at det kommer mer melk.. dette ordner baby selv.=) det var det jeg fikk til svar av haukeland i vertfall.. baby kan bli sint og frustrert fordi man ikke har nok melk.. men det kommer..=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har veldeig mye melk. har tenkt å kjøpe melke oppsamlere, for plutselig kjenner eg at melka bare renner.

men merker at han har lagt på seg, og at han krever mer mat, for han tømmer begge bryst, men kjekt at han legger på seg og trives, men litt travelt for meg,,,,,,,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er definitivt i ett økedøgn.. Hun blir ikke mett, og er skikkelig sint når det er tomt. Rekker ikke å få så mye melk i brystene før hun skal ha igjen.. Hjelpe seg! Håper det stimuleres nå da, og at jeg ikke mister melk!! Legger henne til så ofte vi får det til, uten å fremkalle såre bryster...

 

Jeg ammer-pumper og koker utstyr hele tiden mellom bleieskiftene nå - dette tar virkelig mye tid og energi!! tjohoo

 

Lykke til folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...