Gå til innhold

Når får man utbetalt fødselsstipendet fra Lånekassen??


Mariana_K

Anbefalte innlegg

Lurer på når man får utbetalt fødselsstipendet fra Lånekassen? Kan man få det fra man går ut i permisjon eller må de motta fødselsattest først??? Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De må motta fødselstattest først, så den første mnd eller to får du vel bare vanlig lån og stipend, og så gjøres det om i etterkant og du får etterbetalt.

 

Det kan visst ta litt tid før fødselsstipendet kommer, sikkert avhengig av om det er midt i høysesongen eller mer midt i semesteret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fødselsstipendet er jo lånet som blir gjort om til stipend da, og det omgjøres først når de har fått fødselsattesten... Så du må jo søke om vanlig lån først da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Riga+hippiesnulla & piratspira

Ser at du har termin 20. august...det du da gjør er å søke om fullt lån til neste studieår, og da krysser du av at du venter barn...da får du søknadsblankett G tilsendt (den kan også printes ut fra nettet). Denne sender du sammen med bekreftelse på at du har fått barn (du kan be sykehuset om en slik en, for da trenger du ikke vente på bevis fra folkeregisteret for det kan ta litt tid), og da får du fødselsstipend og evt. forsørgerstipend når søknaden er ferdig behandla. Innen da får du vanlig lån, og med din termin får du alt dette omgjort til fødselsstipend seinere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har allerede søkt lån som vanlig... bare lurte på når jeg kan vente å få pengene... Tusen takk for svar! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...