Gå til innhold

Det kan vel ikke stemme at de som kunhar jobbet 6 måneder, og føder før tiden , mister fødselspengene?


nikoline, prinsen og prinsessa

Anbefalte innlegg

Leste et svr her et sted, og syns det høres helt merkelig ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

du må ha jobbet/fått dagpenger/fått fødselspenger/sykepenger 6 av de siste 10 mnd før fødsel for å få penger, føder du før tiden, og ikke har gjort det, mister du de rettighetene og får engangsstønad i stedet.¨

 

det er iallefall det jeg har lest meg fram til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De regner vel frem til permisjonstiden begynner,altså ca. 3 uker før fødsel? Om man føder før tiden,så har man jo ikke sagt opp eller sluttet før tida,man skal vel få lønn frem til permisjonen taes ut,eller? Jeg har ikke peil,altså,men virkelr vel logisk at for tidlig fødsel kan sees som en slags sykemeldingsgrunn,vel,og da har man rett på lønn...

 

Man ordner jo oftest dette en god stund før fødsel,med mindre man føder voldsomt lenge før termin da(måneder)

 

*dytter denne opp ihvertfall*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, la oss si noen føder så tildlig som to måneder før tiden, så burde jo den personen da få sykepenger..

 

MEN. de som har jobbet de første 6 månedene før permisjonen og ikke de siste 4 ( og ikke har rett på dagpenger) .. De tror jeg faktisk sliter dersom de føder før.

 

må bare si at dette systemet vi har med fødselspenger er noe av det dårligste og ulogoske jeg har sett på lenge,

 

Det er en jungel av informasjon som man må finne ut av selv dersom man er "alternativ" arbeidstaker, dvs at du ikke har fast jobb.

 

For et system altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ikke har jobbet fulle 6 måneder og er uheldig og føder før tiden mister du retten til fødselspenger. har en venninne som jobbet som lærer og hadde jobbet 5 mndr og en uke da hun fødte tvillinger 4 mnd før tiden. hun fikk ikke fødselspenger fordi hun manglet 3 ukers arbeidstid.

 

urettferdig men sant...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greit at man kan stille spørsmålstegn ved enkelte regler ved fødselspengene, men vi må ikke kritisere ordningen. Vi er faktisk et av de få landene i verden som får lov til å være hjemme på statens regning i nesten 1 helt år.

 

I frankrike mener jeg de må ut i jobb etter 3 uker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Man blir altså straffet for å få premature barn da? Det er jo helt håpløst! Jeg synes ordningen kan få noen endringer ja, de diskriminerer jo bla mannen hvis kvinnen er student. Ordningen er veldig gunstig for de par som har jobbet 100% begge to, men for alle andre er det et strev med alt man må sette seg inn i. Hadde jeg ikke brukt flere timer på å ringe og sjekke selv, hadde jeg ikke fått fødselspenger bla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel jeg sier bare at systemet har store mangler. Dersom du er en helt ordinær arbeidstaker med fast jobb og jobbet en stund så ordner det seg, men dersom du er vikar, student+vikar, føder før tiden osv så er det vanskelig.

 

Det med prematur fødsel er det noen som har glemt å lag espesielle reger for. Høres helt merkelig ut å bli "straffet" økonomisk for å føde før tiden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, i Fr.rike er det 6 uker før fødsel og 10 uker etter. Ved barn nr. 2 har mor eller far rett til å jobbe i 80% inntil siste barn er 3 år, med støtte fra staten, ved barn nr. 3 kan mor eller far være hjemme i 12 mnd med støtte fra staten (om dette blir 100% lønn kommer an på hva man tjener, for lavtlønnede blir det det).

Ikke for det, jeg synes vi har et mye bedre system her og vi har IKKE grunn til å klage, selv om alle system jo kan forbedres på en eller annen måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, ordningen er utrolig kjip for oss som har vært studenter og går ut i jobb etter endt utdanning.. Jeg faller liksom mellom to stoler. Fikk tilbud om fast jobb for et par mnd siden, og skal begynne i august. Men pga at jeg har vært student, så får jeg ingenting,, Jobber litt over 5 mnd før permisjonstiden min starter. Jeg kan jo så klart velge å si opp jobben, og bli student igjen. Men det er jo litt kjedelig å gjøre det bare for å få mer penger i permisjonstiden.

 

Forresten, ang spørsmålet. Da jeg snakket med nav, og spurte hva som ville skje om jeg fødte for tidlig (og hadde opparbeidet meg 6 mnd), så sa hun at jeg kunne jo sende en søknad/klage om det. men det er vel bare sånn de sier kanskje.. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ingen tvil om at ordningen for studenter ikke er helt bra. Hvis dama er student, har det null og niks å si hvor mye mannen tjener. Han får ingen fødselspenger fra staten, og dermed liten mulighet til å ta ut fødselspermisjon sammen med babyen. Idiotisk!

 

Alle fedre burde ha en selvstendig rett til å få permisjon sammen med babyen, uavhengig av hva moren gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

regler er regler, man mister retten på foreldrepenger dersom man føder før termin å egentlig skulle ha vært i jobb i 6 mnd... kjipt men d e bare sånn... ikke har man krav på sykepenger heller om man føder før tida, da må d være noe som tilsier at du har krav på d, feks innlagt på sykehus som syk pasient (ikke fødende) eller at barnet er syk. om ingenting tilsier d så får du engangsstønaden....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

må bare fylle på at d e no ala d samme når man får før tiden ang permisjon. føder du 3 uker før termin så mister du 3 uker av permisjon din.... føder du 11 dager før termin så mister du 11 dager av permisjon... bare sånn dem har laga reglan, ikke mye vi kan gjøre m dem da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jo,det stemmer nok desverre! Sånn er regelverket...uhørt spør du meg! Moren min har jobbet med fødselspenger- og hun måtte gi avslag på søknader dersom det var for tidlig fødsel og moren dermed ikke hadde opparbeidet seg rett til fødselspenger... Hun syntes det var trist å måtte gjøre dette, men sånn er reglene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...