Gå til innhold

Noen her som har vært igjennom colonskopi?


beautiful

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

jeg var det for noen mnd siden... og vil ikke si det er veldig behagelig akkurat. Det er som å være veldig oppbåst i magen, sånn knipfølelse. det verste var vel at jeg måtte flytte på meg hele tiden, følte jeg skulle sprekke. men det går fort. og etterpå merket du ingenting.:)

bare vær forberedt på at det er ikke veldig deilig..

 

lykke til!!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært igjennom det en del ganger pga. en sjelden sykdom eg har...meeeeen kan ikke hjelpe deg stort. Ligger i narkose hver gang... har sinnsykt angst for de slangene de bruker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De bruker en slange med et lite kamera på. Om du er godt nok tømt kan undersøkelsen være over på 10-15 min uten at det er så veldig ubehagelig. Det verste er vel luften som de setter for og se best mulig. Den kan gi deg luftsmerter i etterkant om du ikke er flink til og bevege deg.

 

Narkose går an og få, men de ser helst at du prøver deg uten da narkose ikke er risikofritt. Ikke sikkert de kan gi narkose dersom du skal gjøre undersøkelsen på en medisinsk poliklinikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det e en slange med et kamera i enden ja...Det føres opp i endetarmen og så filmer de deg rett å slett innenfra:P Klarer ikke å beskrive det bedre nn det..

 

Aner ikke om du har noen særlig rett på narkose. Eg får det pga. ekstrem angst... Både ved colono og gastroskopi.... Sistnevnte fører de slangen inn via munnen og ned i magesekken...

 

Men det e ikke meningen å skremme deg:) Det e fullt mulig at det ikke e så grusomt som eg har innbilt meg selv at det e...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en slange med kamera i enden som er koblet til en monitor. Det er ubehagelig mens det står på, men klarer du å gå til tannlegen, så klarer du dette fint også!!

Det er slett ikke behagelig, men så lenge du ikke har sår i tarmene så skal det ikke være direkte vondt. Heldigvis så varer det vanligvis ikke lange tiden:) Det kommer også litt ann på hvor langt opp i systemet de skal opp!

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja det er bra beskrevet her.....jeg har gjort det noen ganger selv , synes det er like ubehagelig hver gang. Men synes faktisk at Phosforalen man må drikke for å tømme tarmene er det væærste jeg da!! Klarer det bare ikke altså, skikkelig drittsmak.

Be de om å pøse på med smertestillende så går det kjempefint!! kommer sikkert til å ha masse luft som skal ut etterpå...hehe veldig morsomt i grunn....Skal selv gjennom rektoskopi igjen imorgen...da går de litt kortere inn, men kjipt likevel da...gruer for det....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

når jeg tok det, dyttet de en slage opp i ja... endetarmen heter det vel.. også sprøytet han inn en slags hvit kontrastveske, og etter det så fylte han tarmene mine med luft.

så skulle jeg legge med i forskjellige stillinger, etter som han sa, men de tok rønkten av magen min. jeg lå på et bord, som de snurret på og tok opp og ned.

jeg fikk ikke tilbud om noe bedøvelse eller narkose, og jeg var vel ferdig etter 20 minutter tenker jeg...

tror jeg tok det på en privatklinikk, er ikke helt sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...