Gå til innhold

Noen her som har vært innlagt for hyperemesis?


2 barnsmammaen

Anbefalte innlegg

Jeg venter mitt 2 barn,og det blir1.5 år mellom barna.Første svangerskap og også denne gang har jeg hyperemesis.Kroppen klarte seg igjennom forrige gang,men denne gangen har jeg ikke fett igjen på kroppen.Så nå har jeg fått vite at om ikke de tablettene hjelper meg til å få litt mat i meg,vil jeg bli innlagt.Dette er både bra og dumt.Jeg vil jo gjerne være hjemme hos datteren min,men nå er det fosteret og min helse det står på først og fremst.Hvordan er prosedyren på sykehuset?Hvor lenge blir en liggende osv?Føler en seg bedre når en kommer hjem??

 

Håper på svar!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ble innlagt i uke 7 forrige gang jeg var gravid. Da hadde jeg kastet opp absolutt alt jeg prøvde å få i meg i to uker og gått ned 8 kg på de to ukene...

Jeg fikk intravenøst væske og mineraler/vitaminer og kvalmestillende. Det gjorde at jeg fikk litt mer overskudd og at jeg klarte å holde på noe mat. Er vel veldig forskjellig hvor lenge en blir liggende. Kommer an på om du klarer å ta til deg noe....er det veldig ille får en sondemat....det slapp heldigvis jeg. Lå der i en liten uke...da orket jeg ikke mer, selv om de egentlig ville ha meg litt lengre - men jeg ble jo dårlig bare av å være på sykehuset....:o( Men det som er veldig viktig når en er så dårlig er jo å få nok søvn og hvile - spørs hvor lett det er hjemme med et barn fra før... Fikk Postafen da jeg kom hjem, og det hjalp bedre på meg enn det jeg fikk på sykehuset - ble ikke bra igjen, og kastet opp hele tiden, men klarte å holde på noe....

God bedring til deg - syns skikkelig synd på deg nå...er så pyton å være så dårlig:o( Hadde hypermesis denen gangen også, men nå fikk jeg Postafen med en gang jeg testet positivt, så da unngikk jeg innleggelse...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

 

Jeg var selv innlagt pga hypermesis tidlig i mitt svangerskap. Jeg gikk ned 13 kilo på svært kort tid, og klarte hverken å holde på mat eller drikke.

 

Jeg var tilsammen innlagt i nesten 3 uker. Det er selvsagt ingen ønskesituasjon, men må man så må man :-)

 

Jeg må si jeg ble svært overrasket over sykehusets prosedyrer når det gjelder det å "kurere" hypermesis. Jeg måtte faste i 4 døgn, altså, fikk ikke lov til å drikke, og ikke spise, fikk kun lov til å sutte litt på en isbit av ogtil, forså å spytte den pent ut igjen etter at jeg hadde fått litt fuktighet i munnen. Da fikk jeg væske intravenøst, sånn saltblanding med litt sukker i. Og kvalmestillende middel. Jeg gikk med andre ord i 4 døgn uten noe fast føde, dette var det værste, men det hjalp faktisk littegrann, siden magen faktisk ikke hadde noe å kaste opp. Det var for det meste brekninger som preget dagene mine på sykehuset.

 

Da jeg først fikk begynne å spise igjen, måtte jeg ta det rolig, ta bittesmå biter og tygge sakte. Man får selv velge hva man vil spise, og selvom det var veldig lite som fristet, så gikk det ned ett halvt eple her, og et halvt tørt knekkebrød der. Fikk også noen sprøyter med vitamintilskudd siden jeg ikke fikk i meg stort med næring.

 

Dagene ble fort lange, men med daglig besøk av sambo, venner og familie så gikk det på ett vis. Jeg fortsatte å kaste opp en stund etterpå, og når jeg kom hjem. Men en hel del mindre enn jeg gjorde i begynnelsen. Jeg gikk med hypermesis fra uke 5 til uke 19 sånn ca. Jeg kan vel si at jeg er kvitt det nå, selvom jeg fortsatt er kvalm og det hender seg at jeg kaster opp, så klarer jeg ihvertfall å holde på det meste, og det er jo det viktigste.

 

Så jeg har stor tro på at dette vil hjelpe for deg også. Dem er veldig forståelsesfulle på sykehuset, og alle sykepleierne var så behjelpelige og hyggelige.

 

Vet ikke om dette var så mye til svar på spm ditt, men det var ihvertfall slikt mitt opphold på sykehuset utartet seg. Definitivt verdt det :-)

 

Ønsker deg lykke til videre med denne sykdommen, det er virkelig helt forferdelig når man er midt oppi det, og vanskelig å se fremover. Men jeg har virkelig trua på at dette vil hjelpe deg på samme måte som det hjalp meg.

 

Masse lykke til ihvertfall :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar,lurer veldig på hva som skjer videre nå.Skal til tidlig ul også,så jeg håper virkelig at den lille klarer seg igjennom dette her,Er enda verre denne gangen...

 

Men men,er absolutt verdt det når barnet er født!!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, helt klart :-) Og en ting må du vite, ungen din klarer seg, uansett hvor mye mat du får i deg, han/hun tar av lageret ditt, Dette fikk jeg klar beskjed om på sykehuset så jeg slapp å bekymre meg over det også :-)

 

Det er heller verre for deg, man mister jo så mye energi ved å ikke å klare å holde på noe verdens ting, og det å henge over doen konstant.

 

Også kan du bare glede deg til UL imorgen, opplevelse uten like :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...