Gå til innhold

Hvordan dressere min late, bortskjemte samboer?


Mild, Marcus & Mille

Anbefalte innlegg

Vi flyttet sammen i januar, og det er jeg som gjør alt husarbeidet. Han var arbeidsledig frem til for en måned siden og før han fikk seg jobb gjorde han heller ikke en dritt. Men jeg har bare funnet meg i det, han er jo søte kjæresten min!:P Hehe, er så altfor svak for han. Usj! Det har jo fungert tidligere, men merker nå at jeg begynner å bli så utrolig sliten - og mer irritert! Er jo bare en måned igjen til termin nå, og jeg er plaget med uvi og utvidet nyrebekken (sånn vondt på høyre side under ribbena som kommer og går)..

 

Vi har en liten valp på litt over 4 måneder som også trenger sin del da, og roter! Nå som typen min har begynt å jobbe føler jeg jo liksom at det er min oppgave å ordne hjemme også, men når jeg tenker meg om så er det jo enkelte ting han ihvertfall kunne gjort! Jeg lager alltid middag til han kommer hjem fra jobb, våkner klokka sju for å sette i baguetter i ovnen så han får fersk frokost og deilig matpakke. Han mener jo godt da, eller han gjør det liksom ikke med vilje! Men er enkelte ting da, som f.eks at han nekta å lære seg vaskemaskinen for det var liksom min jobb da. Og han nekter å lære seg å brette klær! Dessuten slenger han alle klær på gulvet, og sokker på gulvet i stua. Lar dodøra stå oppe selv om jeg har sagt gang på gang at han ikke må gjøre det - bikkja løper inn og drar dopapir utover hele leiligheten |-) River det i tusen små biter. Usj. Tallerkener og glass blir stående, og om han først bærer det til kjøkkenet (etter at jeg har sagt at han skal gjøre det) så føler han seg kjempeflink - selv om han lar matrestene bli på tallerkenen. Huff, dette er jo først og fremst dårlige vaner da - men hvordan bli kvitt de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

La være å rydde opp etter ham en dag samtidig som du er blid som ei lerke (så han ikke tror at du ikke gjør det fordi du er sur)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

syns han høres litt umoden ut jeg.. men jeg skjønner jo hvordan det er når man er svak for typen:)

 

men slutt å vaske klærne hans, slutt å plukk dem opp fra gulvet for han. i begynnelsen kommer det til å være rotete, men ikke fall for fristelsen å plukk dem opp selv! det er viktig at han skjønner at han faktisk kan vaske sine egne klær, og det skjønner han ikke hvis du gjør det for han. ikke si noe, bare slutt å gjøre det for han, så kommer han snart krypende. ikke si at han må bære glass og tallerkener til kjøkkenet, la dem stå på stua til han blir nødt til å gjøre det selv.

 

tro meg, det kommer til å være en lettelse å slippe å bo med en gris;) høres ut som moren har gjort alt dette for han hele livet.. jeg kjenner en slik fyr selv, men heldigvis er han ikke typen min:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som om han bor på fint hotell.. Jeg tror dere burde snakke om dette, og sette av god tid. Kanskje kan det være en ide å lage arbeidslister og fordele oppgaver. Da vet han helt klart og tydelig hva du forventer av han. Men da må du være veldig streng på at du IKKE gjør noe av det han skal gjøre... da må dere "bytte" sånn at han gjør noe annet i stede for. Hvis ikke ser jeg for meg at dere havner tilbake hvor dere er i dag. Det er tross alt veldig behagelig å ikke holde huset i orden, eller vaske klær, eller lage mat ml.m.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. sov lenge. varme baguetter kan du lage til deg selv når du står opp senere på dagen. (ikke vær sur, bare unn deg selv å sove lengre)

2; de av klærne hans som havner på gulvet, lar du ligge. om dette skjer rundt om kring i huset, så bare sleng det i en haug på hans side av senga eller noe. (jeg plukker ikke lenger ting opp fra gulvet omtrent, magen er i veien som bare det!)

3. vask bare dine egne klær en stund, og se hvor lang tid det tar før han skjønner at han må gjøre det.

 

Ikke bli sur fordi han ikke oppdager det med det samme. Dersom han spør hvorfor du ikke har gjort ting, kan du bare si at "huff, nei, jeg orket ikke i dag, jeg er så sliten, magen er så tung" osv. Ikke klandre han, bare si du ikke orker.

 

Da skjønner han nok hvor heldig han er etterhvert.

:)

om han ikke tar seg sammen kraftig, så lærer han nok iallefall å sette pris på det du gjør!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å fortelle hn at du blir sliten og hadde satt stor pris på å få litt hjelp hjemme. jeg og sambo tar alltid ryddingen sammen. Vi er blitt enig om hva hvem skal gjøre. Jeg kan f.eks ikke vaske og støvsuge siden jeg har bekkenløsning, men jeg kan godt rydde og tørke støv.

Vi setter på musikk og så begynner vi på hvert vårt rom. da har vi to - tre rom hver, og da går det kjempefort! og så er vi kjempeflinke å gi hverandre skryt når vi har vært flinke. er så godt å slippe å la ryddingen bli en kjip ting. mye lettere å gå gjennom alle rom hver dag, så tar det maks en halvtime om dagen!

 

Hvis han ikke er med på denne planen i det hele tatt, blir du nødt å være streng. rydd opp etter deg selv, vask dine egne klær osv osv osv. etterhvert ser han nok hvor mye som egentlig skal gjøres. og hvis ikke han er en totalgris, begynner han nok å rydde opp etter seg selv etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Først må dufortelle han hvordan du vil ha det. Hjelper ikke det, må du slutte å vare "mora" hans. La være å plukk opp etter han. La han se selv hvor mye han bidrar til fellesskapet; eventuelt ikke...selv om han har fått seg jobb, betyr ikke det at han er fritatt alt annet. Enkelte ting gjøe en jo bare. Du skal se at når han ikke har flere truser igjen reagerer han. Jeg ville gått så langt som at dersom det kom folk på besøk og sa noe om at det lå klær overalt, fortalt hvem de tilhørte.

 

 

Lykke til. Det tar tid å lære opp menn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar alle sammen :D Setter igang å lage en liste til han nå .. Har satt oss ned og snakket litt og han er med på å prøve! Hehe, så får vi se nå da ;D Hehe. Late kjæresten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har jo skjemt han bort.. så syns ikke så synd på deg:)

Du må forklare han hvordan du vil ha det for at han skal vite det, han har jo bare kosa seg og du har gjort alt...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehhh...

Vet ikke hva jeg skal si, tror du kommer til å få det rimelig tøft framover når det kommer barn i tillegg.

Dette må du ta et skikkelig oppgjør på. Han bør få konkrete oppgaver.

Men jeg tror sjansen er stor for at han havner i gamle rutiner igjen og igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sliter med litt av det samme med min samboer (-hun og baby på vei)

 

Men man ta det litt av gangen, være litt streng... Og kansje gjør han masse ting som du ikke gjør, f.eks skifte dekk på bilen, måke snø eller klippe plen...

 

Jeg mener at menn er bedre på dette om de selv har bodd alene, og sett at klær må vaskes, og legges på plass. Oppvasken blir ikke ren av seg selv, eller gulvet.... For moren har jo gjene gjort det for de.

 

De går fra moren sin, til samboeren....

 

Og kunsten er å ikke la seg irritere så mye, prøv hvertfall..... Bruke kreftene på noe hyggelig sammen istedet!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...