Gå til innhold

Yohoo! GLADmelding til alle som er studenter til høsten, og far skal ha permisjon!!


tredjemann 0 dager igjen!

Anbefalte innlegg

Det står noe om dette på student/gravid-sidene fra før, men jeg trodde ikke det kunne være sant....

 

Var innom lånekassen i dag (i Bergen). Spurte om hvordan det var med mitt lån/stipend når far tar gradert uttak av permisjonen etter mine obligatoriske 3 + 6 uker før og etter fødsel. Og hun hadde akkurat fått ny informasjon om dette. (Hadde feilbehandlet en søknad og blitt rettet på av en i Lånekassen i Trondheim.) OG så lenge far har gradert uttak, skal det ikke ha innvirkning på mors stipend fra lånekassen. Altså: mor får 33000 (engangsstønaden) + fødselsstipend fra lånekassen, i tillegg får far permisjonspenger fra NAV dersom han tar ut gradert uttak!!

HURRA!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gradert uttak av permisjon hav er det??? Kanskje litt små teit spm. men jeg syns det er så vanskllig å forstå hva jeg har rett på og ikke noen ganger... Betyr det at jeg som er student får ca 33000 i engangsstøtnad, fødselstipend (mens jeg har perm et års tid). Får han da noen permisjonspeng fra NAV????

Hørte at far ikke fikk noe så lenge mor var student

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vi fikk beskjed om var at far kun kunne ta ut permisjon og/eller gradert uttak hvis mor studerte 100%. Skjønner ikke helt hvordan de mener at mor skal kunne studere f.eks halve oktober og hele november, men ikke resten av semesteret...

 

Prøver å finne ut av dette selv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kjempeløsning - vi har ordnet det slik vi også. :-)

Jeg studerer da fullt (sikkert mye hjemme - ikke noe obligatorisk undervisning på studiet mitt) og pappan 50% hjemme.

 

Ha en fin sommerdag!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

skjønte ikke helt detta jeg... :/ får samboeren min noe betalt pappaperm fra nav i det heletatt hvis jeg tar perm i et år fra studiene, men fortsatt får fødselsstipend????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå skjønner jeg ingen verdens ting! i følge lånekassa (prata me dem nettopp) så får ikke samboeren min noe betalt pappapermisjon, uten at det går utover mitt fødselsstipend

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

noen som hvet om en kan få støtte fra lånekassen når en går i lære også (har mottat engangsstønad og faren skal ha permisjonen fra 6 uker etter fødselen, han får permisjonspenger og vi bor sammen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Er raskt innom, og leste raskt, så vet ikke om jeg svarer helt på alt du spurte om, men...

DA sa de på lånekassen FEIL til deg. Jeg fikk beskjed om å gjøre saksbehandler oppmerksom på dette, fordi det er så nytt og få som faktisk vet om det. Men det står i deres instrukser - knyttet opp til det som tidligere tidskonto.

 

NAV må ha bekreftelse fra ditt studiested på at du skal studere 100 % for at far skal kunne ta permisjon. Du må ta ut 3 uker før fødsel og 6 uker etter - disse er nemlig forbeholdt mor. Etter det kan far ta 29 uker permisjon med 100%lønn. Dersom han tar disse som gradert uttak (Det må fars arbeidsgiver bekrefte i brev til NAV), berører ikke dette ditt fødselsstipend. Det betyr at du får 10 mnd med stipend i stedet for lån+stipend fra lånekassen. Utrolig, men sant! Lånekassen må imidlertid da også ha bekreftelse fra fars arbeidsgiver om at han skal ha gradert uttak av permisjonen.

 

Du må altså i teorien studere og da evt styke på eksamenene med vilje, dersom du "tar fri" likevel...

 

Klokere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...