Gå til innhold

Hva mener dere ang. skrivefeil her på BIM??


@nne p@ l@nne

Anbefalte innlegg

Ser det går en tråd på krangle, men den består av så mange anonyme at jeg er ikke sikker på om det er anonyme som svarer seg selv eller hva det er?

 

Men tar dere folk som har mange skrivefeil useriøst her på BIM? Synes det virker så dumt at folk skal være redd for å dumme seg ut i forhold til rettskrivning.

Jeg legger jo merke til enkelte feil, men tenker ikke så mye over det. Har selv en del feil som jeg stadig legger merke til etter at jeg har postet. Ikke fordi jeg har dysleksi, men fordi jeg skriver raskere en det jeg egentlig klarer. Altså slurv!!

 

Ps dette er snakk om BIM da:-) Ikke brev som skal sendes ut til den offentlige verden!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Idiotisk å henge seg opp i skrivefeil syns jeg.Noen har dysleksi andre er bare litt for snare på tastaturet.Ingenting å kalle folk useriøse av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bryr meg overholde ikke om skrivefeilene, og jeg er garantert av dem som ofte har en litn leif inni setningene osv..

dumt at folk skal grue seg til å legge inn innlegg bare pga dem er redde for å skrive feil!

så lenge jeg forstår hva som skal stå der så bryr jeg meg ikke og jeg gidder ikke kommentere feilene heller!=)

 

GO LEIFER GO LEIFER GO LEIFER

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skriver maaaaasse feil her inne... Av den enkle grunn at jeg egentlig er nynorsk-jente som prøver seg på bokmål. Syns bokmål ser ryddigere ut, og er lettere for alle å forstå. Tror nynorsk kan være veldig tungt å lese for de som ikke pleier å skrive det selv :-)

 

I tillegg går det litt for fort noen ganger, og det er slurv...hehe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dyslektiske feilstavelser og slurvete tastefeil er relativt lett å se. Og å overse.

Når jeg er å ett nettforum, forsøker jeg å ikke henge meg så mye oppi det.

 

MEN dårlig, og tildels uforståelig, norsk må jeg bare innrømme at påvirker meg! Når språket er virkelig dårlig og temaene folk er opptatte av/skriver om virker meningsløse eller bare er for latterlig, er det klart jeg dømmer...

 

Gjør ikke alle det?

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odyssey&Mikrovampyren

Bekymrer meg at folk ikke kan skrive elementære ord med Kj-Skj/sj og orddelingsfeil gjør meg trist. Og/å burde for lengst være innprentet i de fleste voksne mennesker skriftspråk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bryr meg ikke i det hele tatt,så lenge jeg skjønner hva personen mener er det greit for meg...gidder ikke bry med med slike ting...har helt seriøst litt viktigere ting i livet å henge meg opp i.

Det jeg derimot blir irritert over, er disse gramatikk-gestapoene som setter i gang noen himla diskusjoner om at de er så lei av å lese folks grusomme innlegg med tusen feil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

 

Jeg tar folk seriøst selv om det forekommer mange skrivefeil.

Men jeg skal ærlig innrømme at jeg ofte på reagerer på det jeg ser som svært dårlige norsk, men at jeg gidder ikke å gjøre noe poeng ut av det ved å rette på folk. Jeg vet jeg gjør en del slurvefeil selv fordi jeg er litt for kjapp og ikke gidder å lese igjennom det jeg har skrevet.

Blir nok litt preget av at jeg har en jobb hvor jeg må skrive mange kommentarer kjapt. Det blir mange forkortelser og skriveleifer. Jeg hever ikke øyenbrynene over det fordi jeg vet at folk er under tidspress og ikke gidder å rette. Det viktigste er å bli forstått.

Brev til offentlige etater o.l. og til folk er jeg nøye på blir riktig.

- Men dersom jeg ser skivefeil og dårlig norsk i avisen er det en helt annen sak

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bryr meg egentlig ikke om slikt...så lenge poenget i teksten kommer klart frem så e det jo ikke noe å si på;)

 

Da e det værre med grautete dialekt hehe...DA sliter eg ja, og ender ofte opp med å bare hoppe over innlegg skrevet på kav trønderdialekt f.eks:P

 

Har masse feil selv eg...og som deg HI, pga slurv.

Eller fordi eg skriver på bærbar, og tastatureknappene der e så tett inntil hverandre at det av og til kommer med en bokstav for mye, eller det mangler en fordi eg ikke trykker hardt nok:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg er ikkje så veldig glad i å lese dialekt eller smsspråk. Å kjefte på andre eller bruke tida på å rette andre synes eg blir feil. Det er kva dei skriv og ikkje korleis dei skriv det som er viktig. Sjølv prøver eg å unngå skrivefeil, og eg forstår ikkje at folk ikkje bryr seg om skriftspråket, men eg hisser meg ikkje opp av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes liksom at man blir litt bessevisser når en skal henge seg opp i skrivefeil og slurvefeil. Og tenke at de som har det, er lavt utdannet og er useriøse.

Mange innlegg her som jeg synes er useriøse, men ikke pga av en trykkleif eller to.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er vant til å skrive dialekt men her inne prøver jeg så godt jeg kan å holde meg til bokmål slik at folk skal slippe å undre seg på hvert enkelt ord og setning, da får dem helle bare leve med at det blir noen leifer her og der..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enig med at det blir litt besservisser ja. For det om ein sjølv er opptatt av å skrive riktig så treng ein ikkje påtvinge andre å være det. Det er jo ei chatteside tross alt. I andre sammenhengar så hadde eg nok tatt personen mindre seriøst, men ikkje her på BiM.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Dette temaet dukker naturlig nok opp med jevne mellomrom.

 

Jeg svarer igjen som jeg alltid gjør på disse trådene;

 

skrivefeil er helt greit, dialekter også så sant jeg forstår hva som blir skrevet, meeeeeeeeeeeeeen folk som bruker SMS språk i innlegg gidder jeg faktisk ikke ta seriøst.

 

"D r tegn på latskap & dåli nrsk for mg"!!!!!!!!!!!!!!!

 

Syns rett og slett det er for dumt å skrive SMS språk!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Driter egentlig i det jeg bare jeg forstår hva som blir skrevet. Jeg leste og skrev litt på de kranglesidene før, men det er jo såååå mye dumt som blir tatt opp at man må lese gjennom alt mulig for å faktisk finne noe som er noe vits å diskutere. (Selvsagt av min interesser, vi er jo forskjellige)Ser liksom ikke helt vitsen i alle de krangelene som blir tatt opp, er så mye personangrep og flisspikkere, som er unødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier egentlig ikke engasjere meg så mye i det som står på krangle. Leser det litt som underholdning av og til. Men har faktisk sett her på skravle også at folk tar de som skriver mye feil useriøse. Synes det kanskje er og heve seg litt vel mye over andre.

Synes også det blir leit når noen må unnskylde seg for skrivefeil før de poster.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bryr meg ikke om skrivefeil, men overdrevent dialektskriving blir litt slitsomt.

Så lenge man holder seg til bokmål og nynorsk, så er det mer enn bra nok for meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reagerer på veldig dårlig norsk, men prøver å ikke henge meg opp i det. Må innrømme at jeg har misforstått noen overskrifter og spørsmål pga feil orddelig og skrivefeil som gjør at et ord får en annen betydning(!) Ellers forstår jeg det meste :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om dette er et nettforum synes jeg det er trist at folk ikke gidder å skrive ordentlig.

Jeg forstår at det kan komme noen leifer innimellom, og at det finnes en del som har dysleksi, og dømmer ikke av den grunn.

Men det er en del som har systematiske feil som det ser ut som de skriver med vilje.

Jeg kjenner at det plager meg litt når folk skriver isje i stedet for ikke/ikkje, og ordelingsfeil får det også til å rykke litt i rettefingeren.

Men jeg kan ikke styre hvordan folk skriver, og svarer på innlegg jeg tror jeg kan svare på uten å kommentere feil i innleggene (unntatt i rettskrivingstrådene på krangle...)

 

Men feil i aviser og offentlige brev tar jeg mer alvorlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange grunner til at folk skriver feil..

 

Jeg rett og slett driter i hvordan andre skriver. Jeg skjønner jo hva de mener. Burde være greit for alle synes jeg.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reagerer selvølgelig på hvordan folk skriver her inne, akkurat som jeg reagerer på hvordan folk snakker i det virkelige liv.

 

Hva folk sier/skriver og hvordan de sier/skriver det er jo et av de viktigste verktøyene vi har for å danne oss et bilde av dem..

 

Trykkfeil og typiske skrivefeil dyslektikere sliter med, gjør ikke noe spesielt dårlig inntrykk på meg. Det er helt greit. Men enkelte ting farger mitt inntrykk av den som skriver.

 

Bl.a.

Lange innlegg uten store bokstaver eller avsnitt får meg til å føle at vedkommede snakker slik også - uten å trekke pusten eller slippe andre til.

 

Skrivefeil som kjeden isedetfor skjeden, gjør at jeg tror vedkommede snakker med sj-lyd i alle kj-ord - noe som i min dialekt høres lite intelligent ut.

 

Jeg tror ikke det er til å slippe unna at man bedømmes ut fra hvordan man skriver her inne - hva skulle vi ellers bruke for å danne oss et bilde av folk? Hvis det er diskusjoner hvor det er viktig for deg å bli tatt seriøst, bør du kanskje se en ekstra gang over hvordan innlegget ditt ser ut. Er det bare korte tulle-kommentarer, er det nok ikke så viktig :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan folk skriver er helt opp til dem selv, om det er sms språk eller noe annet.Hvor seriøst jeg tar innleggene, kommer ann på innleggene selv.

Skrivefeil som skj, kj, sj, og, å, så kan det jo faktisk hende at det er en som ikke er født og oppvokst i Norge og da er det ganske minimale feil det er snakk om. Eller så er det en som har dysleksi, og det er ikke deres feil, så hvorfor skal de straffes? Spesielt av noen her. Det er faktisk en sykdom.

På disse sidene skal man vel støtte hverandre uansett om man kan skrive feilfritt eller ikke. Å henge seg opp i slike detaljer på andre folk er smålig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg legger merke til skrivefeil innimellom, men bryr meg ikke noe om det, og i hvertfall ikke hvis det er pga slurv. hvis det er noen som skriver ekstremt dårlig og har skrivefeil i annethvert ord omtrent og mye gramatiske feil er det litt irriterende, men jeg ville aldri påpekt eller latt være å svare pga det. med mindre det var et veldig langt innlegg, da er det ikke sikkert jeg hadde brydd meg med å lese hele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare kommentere at dysleksi IKKE på noen måte er en sykdom!

Hadde det vært en sykdom ville det kunne kureres, men det kan det ikke.

Dysleksi er arvelig, kan vel kanskje kalles et syndrom, men definitivt ikke en sykdom.

Det å kalle dysleksi en sykdom er å si at de som har det kunne gjort noe for å bli kvitt det.

Dyslektikere kan jobbe for å bli bedre til å lese og skrive, men de vil aldri bli kvitt dysleksien sin.

Dysleksi er ingen hindring for å studere og heller ikke et uttrykk for mindre intelligens.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...