Gå til innhold

når regner man babyen som overlevingsdyktig om den skulle komme ut?


prøvekluten+3små

Anbefalte innlegg

på min side denne uke står det nemlig at "blir barnet ditt født nå,vil man gjøre alt for å redde det" eller noe i den dur..trodde denne grensa var etter fullgåtte uke 23 jeg? jeg er 22+6 i dag,og dette har stått hele uka fra jeg var 22+1

 

er det seriøst mulig å redde en så prematur da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

det er mulig, man har klart å redde babyer født så tidlig som 22 uker, men det er bare 1 av 10 babyer som overlever så tidlig, og de som gjør det får ofte varige mén, f eks dårlig syn, dårlig hørsel, lese og skrivevansker m.m.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener den minste som noensinne har vært reddet var født i uke 21...

Husker jeg reagerte på d samme da jeg var i den uken...så d der stod på min side, men trodde også grensen var 23 eller 24 uker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg mener å ha hørt 23 fullgåtte uker jeg,og sjøl da er det risikofyllt..har ei venninne som fikk si lille pie i uke 26,og det var ikke spesielt enkelt det første året det heller..så hva da med en baby som bare er 23+0 :o/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener også det er uke 23 som er grensen for hva som er overlevningsdyktig; iallefall som blir gitt livreddende behandling. Men grøss og gru om min lille skulle poppe ut nå:/ Selv om barnet overlever ved så tidlig fødsel, tror jeg sjansen er stor for å få varige men, som CP, dårlig utviklet syn, motorikk etc. Hvordan gikk det med babyen som ble født i uke 26 da? Noen senskader?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

per idag så fungerer hun som en vanlig unge,og er 5 år om to uker:o)

hun har hatt litt flere luftveisinfeksjoner enn andre unger,er litt liten av vekst,og nå lurer de på om hun har astma,men om astmaen har med den tidlige fødselen å gjøre,det er jo ikke sikkert..

sånn språklig og utviklingsmessig ellers,er hun som min 5åring

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er jo supert:) 26 uker er jo fortsatt veldig tidlig, så jeg er imponert over hva de kan klare seg gjennom:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror de gjør det meste for å redde babyen etter uke 24 ihvertfall, men at det er noe galt i mer eller mindre grad med de fleste som er født så tidlig..

Uke 34 så begynner jeg ihvertfall å slappe av fordi da vet jeg at det meste er på plass, men ungen regnes som prematur helt til uke 37 så helt ferdig er den ikke enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...