Gå til innhold

Hva er det som er grunnen til at man kan få arr av å klemme ut kviser?


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på hvorfor det er lett å få arr av å klemme ut kviser? Hvorfor er det lettere å få arr når man klemmer på kvisene enn når man bare lar kvisene gå vekk av seg selv uten å røre de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

fordi man fucker med huden og tvinger den til å kvitte seg med noe den ikke er klar for å kvitte seg med helt enda. samme som å tørrunke en tissemann kjempehardt og fælt. du klarer kanskje å presse ut litt sæd, men det er nok absolutt ikke bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fordi det ofte vil føre bakterier inn i huden, og du får en liten betennelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis kvisen er moden er det ingen fare å klemme den. Hvis man ikke gjør det nemlig så kan den bli liggende der som en slags kul, veldig lite lekkert.

Men det man derimot ikke skal gjøre er å klemme på kviser som ikke er moden. Skarpe negler kan være medvirkende til at en får arr, og kvisen tar lengre tid før den går bort. om en ikke får bort alt pusset så tror jeg en kan få en slags betennelse i kvisen (talgkjertel betennelse) eller noe i den duren... så viktig at en klemmer slik at alt kommer ut. (ekkelt, men sant)

husk å vær ren på fingrene samt å smøre kvisen med pyrisept etter klemming. Eller en annen kvise krem...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også hørt noe om at det er større fare hvis en klemmer så det går hull på feks blodkar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man får arr fordi man, som sauen er inne på, tvinger noe ut av huden litt for brutalt (deilikat sammenlikning forresten, sauen, men tviler på at den aktuelle tissen får arr av behandlingen.. han som henger på får kanskje arr i sjelen..hehe)

 

Hvis jeg får en mega- kvise av typen innvendig (sånn som aldri blir helt moden, og som bare ligger og gjør vondt) bruker jeg en steril kanyle til å stikke hull på den. Da slipper du at huden sprekker av belastning, du får et rent innsnitt som gror sammen med det samme du har presset ut innholdet. Kvisen tørker inn etter en dag eller to, istedet for å ligge å godgjøre seg i halvannen uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...