Gå til innhold

Noen som har bra tips til å slutte å røyke ?


EnLitenPrins

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

hmm.. jeg slutta når jeg sto med den positive testen i hånda. Var ikke akkuart planlagt så jeg hadde ikke slutta på forhånd. Men jeg slutta jo for beibien sin del, og det kan jo du gjøre og.. Når testen er positiv har du jo allerede vært gravid i noen uker, så du kan tenke på at det kan klaffe når som helst og at du i de første gravidukene før du vet noe, ikke vil utsette den lille for nikotin...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

før jeg ble gravid så manglet jeg motivasjon til å slutte, men når jeg tenkte på det lille nurket inni der som var nødt til å ta til seg det jeg stappa inn/innhalerte, så ble jeg helt dårlig med tanke på røyk!! Tenk å tvinge sitt eget barn til å røyke.... Helt uforståelig for meg. Både jeg og min søster har hatt store astma plager, og mamma røyka når hun gikk gravid med oss... håper hun tenker over det noen ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1) Ikke se på det å slutte som en negativ ting, da innbiller du deg selv at det er noe positivt med røyken. Og det er det ikke!

2)hver gang du tar en røyk, si til deg selv: "Du er ikke sluttet å røyke enda nei!!!". og når du slutter og blir røykesyk, tenk: "Nå er jeg røykfri. jeg trenger ikke røyken!!!"

3) Tenk sunt. Heng opp et bilde av en du syns er pen på kjøleskapet (kjendis eller noe), og finn et bilde av en gammel ekkel innrøykt dame med leppestift. heng bildene ved siden av hverandre. Når du blir røykesyk, se på bildene og spør deg selv hvem du har lyst til å se ut som.

4)Drikk sitronvann (iskaldt) og spis frukt når du blir røykesyk. Tyggegummi hjelper også.

5)Legg alle pengene du tjener på å slutte å røyke på sparebøsse. Gi nøkkelen til svigers eller noen andre, og si de ikke får gi deg nøkkelen før du har vært røykfri i f.eks 3 mnd. Etter den perioden bruker du pengene på noe du ønsker deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tipset mitt er å bli gravid. Har røyk i sånn snirkus 8-9 år, og jeg sluttet da p-pillene gikk i søpla. Men jeg kan med trygghet si at jeg uansett ALDRI ville funnet på å sette en røyk i munnen min nå - den konstante følelsen av bakrus, som jeg går rundt med etter at jeg ble gravid, gjør at bare tanken på røyk gir meg brekningsfornemmelser. Blir rett og slett dårlig med tanke på det, så dermed har jeg jo sluppet billig unna "abstinensene" :)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rådene til Sauen var kjempegode. Det hjalp iallefall meg, då eg slutta, å gi meg sjølv dårlig samvittighet kvar gang eg røyka. Når eg røyka så passa eg på å tenke på alt som var negativt med den. Samtidig som eg trakk ned så tenkte eg på sjukdommar etc, og tilslutt så bydde heile røyken meg imot. Det var litt verre å gi opp sosialrøyken, for då tenkte eg mindre og preikte meir, men det gjekk det og. Ellers så hjalp det veldig å jobbe i helsevesenet og møte pasienter med KOLS, både mild KOLS og så langtkommen at dei var lenka til oksygenapparatet 24/7. Eg trur dei var min største motivasjon.

 

No har eg vert røykfri i fire år. Til tider har det vert veldig tøft, og eg har hatt kjempelyst på røyk, men no dei siste to åra så er lysten heilt vekke.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange brae tips her :) Får bare håper jeg greier det...:) Har en sambo som ikke røyker heller...Blir sikkert lettere og slutte da :):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sluttet å røyke når jeg fikk positivt svar på testen. Og det skyldes kun en ting: DÅRLIG SAMVITTIGHET!!!. Jeg kunne så tydlig se for meg hvordan det ville bli å røyke med stor mage! HUFF!!!! Hvis en ikke slutter med en gang eller helst før en har blitt gravid, når skal en slutte da? i 4. mnd? i 6. mnd? For jeg tror at vi alle, enten vi klarer det eller ikke, har vanskelig for å se for oss at vi står med stor mage og røyker. Så den positive testen ble et spark i rumpa på meg, enten slutter jeg nå, eller aldri. Og jeg må bare innrømme: Jeg har gått fra 20 sigaretter til 0 fra den ene dagen til den andre (og jeg har røykt i mange år) og det oppleves som uproblematisk!!!!! Har gått tilnærmet smertefritt!!!

Men jeg klarte det ikke i forrige svangerskap, røykte da 0.5 om morgenen og 0.5 om kvelden. Og den dårlige samvittigheten jeg da hadde unner jeg ingen! Men jeg kan godt forstå at mange synes det er vanskelig. Og det er merkelig at svangerskapsomsorgen ikke legger mer vekt på dette. Til vanlig tilbys en røykesluttkurs over en lav sko, men som gravid så forventes det at babyen skal være god nok motivasjon i seg selv. Men når jeg ventet førstemann hadde jeg ikke et slikt forhold til magen at jeg forsto skikkelig hva som "var inni der". Det forstår jeg derimot denne gangen, så niks flere Marlboro på meg nei!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har røykt selv i 13 år 20pk pr.dag.

 

klarte ikke sist å slutte fordi det ble så stort fokus på det, da tenkte jeg myyyye på den når jeg prøvde å slutte.

 

Mine tips må da være og ikke telle dager....prøve og ikke la det bli så mye fokus om den røyken som å snakke om den .

 

+ ha alltid røyk i huset......hvis ikke fikk jeg sånt panikk at meg bare MÅTTE ha!!!!

 

Lykke til =))))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et konkret tips er å alltid ha drops i lomma, gjerne noen med sukalyptussmak (Jeg slutta på Dent). Da tygger du mens du er røyksugen(gjerne to-tre drops...) og etterpå har du så tannkrem/eukalyptussmak i munnen at bare TANKEN på røyk er ekkel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å slutte nå, og har holdt meg i snart 1mnd.

Klarte å slutte fordi ønsket om en spire i magen min er sååå stor, at jeg vil ikke risikere å spontan abortere kun fordi jeg tok den røyken... Men jeg må ærlig si jeg savner røyken UTROOOLIG (men ikke nok - ikke mer enn jeg ønsker et barn ;) )

Typen slutta også da vi betemte oss for å prøve. Han sa at han skjønnte det kom til å bli vanskeligere for meg å slutte hvis han ikke gjorde det samme :)

 

En annen ting dere kan tenke på, er jo pengene... Sett av så mye penger dere bruker på røyk, til det fremtidige barnet :) Tenk så fint rom, barnevogn OG stellebord barnet får ;);)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åhhh :) Nå gleder jeg meg til å slutte å røyke..sitter her å griner..tenker på vist jeg røyker når jeg er gravid....herregud..Har 7,8 røyker igjen nå..Det blir mine siste røyker :) Håper jeg greier det :):) Eller kansje jeg skal vente til etter helga...Skal ut i helga...Bir litt vanskelig da:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...