Gå til innhold

solkrem for barn og sart hud


snella snella, aug05 og sept07

Anbefalte innlegg

Hva bruker dere?

 

Vi har brukt Babyline sin, til gutten vår på snart to år, men synes den er grusom å få utover, grusom å få av, og den tørker ut huden.

 

Både jeg og gutten vår har svært lys og sensibel hud. På apoteket anbefalte de La Roche-Posey... Noen som har prøvd ut dette franske merket som er ganske nytt på det norske markedet? Er uten parfyme, fargestoffer og konserveringsmidler. Kjentes lett ut, og som om den trakk seg raskt inn i huden.

Ville sjekke litt mer før jeg handlet.

Noen som vet noe om denne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi bruker Nivea Sun, childrens sun lotion faktor 40 på barna. Eldstemann er kjempelys i huden men denne solkremen er skikkelig bra på han!! :o)

Ikke blitt solbrent i det hele tatt, verken her hjemme eller i syden, så vi sverger til den!

Lett å smøre ut og tørker ikke ut huden!

 

Ellers har jeg hørt at Vichy og Ambre Solair er veldig bra for barn. :o)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vichy gir tårer og snørr (parfymert). Jeg bruker denne selv, og har derfor prøvd den ut, men barnet den tålte ikke. Det rant av øynene i timesvis etter at den var vasket av.

Da regner jeg med at Ambre S gjør det samme (inneholder parfyme og konserveringsmidler).

Jeg tar mao. parabener, parfyme og virkningen av dem, på alvor. Bedre føre var....

Er litt hysterisk på dette, men tåler lite selv og har sart og lys hud.

 

Nivea sin - er den parfymert?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmm.... Hvor står det at den er det, eller ikke? Ikke så god på sånt jeg asså... Men den lukter jo godt da, så det er kanskje parfyme i den...

 

Hva med cliniderm på apoteket da? Den er vel ikke parfymert...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Weleda sin solkrem er veldig bra! Lett å smøre ut og uten mineralske oljer (som Babyline sin har), parabener og andre lumske ting. Den lukter veldig lite, er ikke parfymert med noe annet enn evt. noen eteriske oljer. Og den er selvfølgelig med mineralsk solfilter! Finnes i faktor 20.

Dr.Hauschka sin er også god, men litt seigere å smøre ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De er oftest merket "uparfymert" om de er nettopp det...

Og lukter det godt - så er det nok tilsatt.

 

Det var dama på apoteket som anbefalte La Roche... (som nevnt i innlegget). Så jeg lurte på om noen hadde erfaringer med denne...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes å huske at Biotherm sin for barn kom veldig godt ut i en eller annen test. Du kan jo stikke innom et parfymeri og be om å få sjekke ut testeren, og dermed prøve den på huden og lukte på den før du kjøper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt Dr. Hauska litt, men den smitter jo av masse gulfarge på klær, håndklær og alt annet. Og lukten plager meg! Selv om jeg vet det er sunne eteriske oljer...

 

Kanskje sjekke ut Weleda sin. Høyeste faktor er bare SPF 20 eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte Babyline pga gode kritikker i fjor, men gutten vår fikk masse "eksem" av den. På apoteket sa de at det fysiske filteret kanskje ble for tett for han. De anbefalte Cosmica for ømfintlig hud for barn (solfaktor 30). Denne har kjemiske filtre, som apoteket anbefalte for barn over 3 år. Siden din gutt er yngre, så kan jeg anbefale Dr. Hauscha (tror det er slik det skrives). Denne kjøpes på helsekost og har fysiske filtre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi fikk anbefalt Aderma solkrem til vår gutt som har litt eksem. Den har fysisk filter eller noe. Grei å smøre, men når han bader bli han helt hvit..sikkert fordi den ligger utenpå huden. Vet ikke helt om jeg liker det da. Den Garnier som ble best i test nå da? Selvom jeg er overbevist om at den ble det som en byttehandel med foreldre og barn, så var den i allefall god å smøre ut. Og hadde høy faktor. Litt suspekt at den ble beste og så har gir Foreldre og barn ut masse sånne solprodukter i innmeldings og vervepremier...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det hørtes ikke helt bra ut. Håper de har valgt den som premier fordi den kom bra ut, og ikke omvendt. :)

Men OM den kom best ut (i realiteten) er det pga at den varer lengst ift solbeskyttelse, og har best beskyttelsesgrad iht hva den lover.

 

MEN, i denne testen tas det ingen hensyn til konserveringsmidler, parfyme, og heller ikke hva den er laget av (det er nevnt mineraloljer over her).

 

Disse tingene KAN være skadelige over tid.

Parabener har hormonhemmende effekter som kan være skadelig over tid. Både forstyrrende på barnets hormonproduksjon, og påvist kreftpåvirkning (les mer om dette på Grønn Hverdag).

Parfyme er det mange av oss med sart hud som reagerer på.

Og mineraloljer/petrolateum er uorganiske oljer som ikke trekker skikkelig inn i huden. Kroppen nyttegjør seg ikke av disse, i motsetning til produkter basert på organiske oljer. Slaggstoffer fra raffinering (framstillings og produksjonsprosessen) kan derimot avleires i kroppen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min fikk masse bittesmå lyserøde nupper på mage og skuldre. Har ikke tenkt på om det var Babyline sin krem. Vi har prøvd både Babyline og Dr.Hauscha, og mener å ha fått samme reaksjon i starten. Antok at det var svette, sol, sand og klamt under klær som gjorde det...

Hmmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...