Gå til innhold

hva heter sånn italiensk brød........fucchiatta -.....et eller annet?


Bimmer´n

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja!!! Det er det jeg mener...............fucchiatta, hehe, tenkte på bruchetta jeg.....Takk skal du ha, tenkte å bake det, men måtte søke på oppskrift på nettet og det er ikke så lett når man ikke kan stave:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne fant jeg i lørdagens vg, har ikke prøvd den selv..

 

50 g gjær/1 popse tørrgjær

6 dl lunkent vann

2 ts salt

250 g durumhvete

400 g hvetemel

2 ss olivenolje

1 ts sukker

 

Topping:

Olivenolje

Rosmarinkvaster

Røde oliven

Havsalt

 

Løs gjær i vann (max 40 grader)

Bland alt sammen, kna sammen til en løs deig.

Elt i 10 min

La deigen heve til dobbel størrelse

Sett ovnen på 200 grader

Smør en vid form med litt olje,

klem deigen utover.

Sett deen til heving i nye 30 -40 min.

Når det gjenstår 10 min av hevingen, lager du groper i deigen med fingrene.

Hell olje over sånn at det er rikelig med olje i gropene.

Strø over rikelig med havsalt og stikk inn kvaster av rosmarin, legg på oliven.

Stek brødet i ca 20 min til det har fått en gylden farge.

La brødet kjølne litt på rist før servering.

 

På meny ved der jeg jobber har de focaccia med toamt og urter oppå,

det er også godt :-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk Bobine, for den VG oppskriften!! Det var der jeg fikk ideen fra skjønner du,- men oppdaget at jeg hadde kastet vg fra lørdag!! Thank you! Jeg ble så opplagt her i natten (er det væromslaget mon tro...?), så jeg skal bake nå! Får lunsj-brunsj besøk i mrg, men ikke før 14, så det skal da bli litt tid til å sove på en fridag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...