Gå til innhold

fare ved å ligge på rygg??


Endelig Mamma 22.08.06=)

Anbefalte innlegg

Hei.. leste her om dagen at det er farlig å ligge på rygg pga at barnet kan få for lite surstoff!!! jeg har våknet flere ganger på rygg, og er nå kjempe engstelig for at barnet mitt har tatt skade av dette!!?? Noen som har hørt om dette? Noen som ligger på rygg??

 

Har vondt i meg, og er redd for stakkars pia i magen min=(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Faren er at du kan besvime fordi det trykkes på nerver hos deg....men kjenner ingen det har skjedd med. Så det er ikke fare hvis det ikke skjer....

Våkner selv hver eneste natt at jeg sover på ryggen.

Er du veldig engstelig så ta det opp med jordmoren din neste gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg tok dette opp med jordmor, og sa det ikke var noe farlig, og at man vil våkne dersom denne venen blir avklemt.. opplevde selv at dette skjedde da jeg lå på ryggen under UL.. ble kjempe kvalm og gjennomsvett, og det skjedde raskt, men så fort jeg la meg på siden gikk det over.. Har ikke hatt det siden, selv om jeg sover på ryggen hver natt.. tror sengen er såpass mye, at man ikke like lett får samme effekten som på en hard undersøkelsesbenk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest at hvis man føler ubehag ved å ligge på ryggen så skal man ikke gjøre det. Ellers tror jeg ikke det er noen fare. Våkner også selv at jeg ligger på ryggen noen ganger om natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde også det var ufarlig for meg og babyen å ligge på ryggen så lenge jeg ikke kjente noe ubehag ved det. Men jeg spurte jordmor sist jeg var der, og hun synes jeg burde prøve å unngå å ligge på ryggen uansett. Etter det har jeg sovet elendig, våkner hele tiden av at jeg ligger på ryggen og blir liggende å vri meg.

Men et tips er å legge en pute eller en brettet teppe under den ene siden av ryggen. Da blir man liggende litt på skrå (tror det trengs en høydeforskjell på 2-3 cm bare), og da er det ikke farlig. Så nå har jeg lagt et brettet håndkle under lakenet på den ene siden av der jeg ligger. Fungerer kjempefint! I tillegg har jeg en stor pute under lakenet nederst i sengen for å ligge med bena mest mulig høyt... så nå ser sengen min fin ut kan dere tro! Men jeg sover i alle fall godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke så lett å si om det er farlig, men jeg synes nå det virker litt overdrevet. Går til før fødsel trening og før fødsel yoga og der gjør man masse øvelser på ryggen. Jeg mener det ville vel stå mer tydelig og informeres mer om det hvis det var så farlig???

Er klar over at man ligger trolig lengre på ryggen når man sover enn når man trener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg blir svimmel og får surstoffmangel når jeg ligger på rygg, og jordmor mente det kom seg av Vene cava syndromet som er ganske vanlig for gravide. Grunnen er at tyngden på magen gjør at blodet ikke strømmer raskt nok tilbake til hjertet ditt. Om dette skjer når du sover, skal jeg love deg at du våkner og gisper etter luft, og kaster deg over i en stilling hvor du får puste igjen. Tror neppe det er farlig for hverken deg eller babyen, bare veldig ubehagelig for deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...