TurboPrinsessen:-) Skrevet 8. august 2006 #1 Del Skrevet 8. august 2006 Denne er enkel å lage, KNALLGOD, og supert å ha i frysen tilfelle uventet besøk. Rimbo Boller 25g gjær 2dl kald melk 200g romtemperert smør/margarin 1ss sukker ca 6 dl hvetemel Fyll: 75g smør/margarin 2ss sukker 2ts vaniljesukker ( hakkete mandler om ønskelig ) - jeg pleier å lage dobbelt, da jeg synes det blir litt lite.. prøv deg frem, det gjorde jeg.. Egg til pensling 2 timers heving i romtemp. 250`C i 5-8 min ( 200`C i 5min i varmluftsovn ) Lag gjærdeigen og kjevle den til en firkant. Del denne firkanten igjen i mindre firkanter (ca 4x4cm ) Fordel fyllet i hver firkant, og fest hjørnene i hverandre, "oppå" bollen. Det skal være 4 hull i bollen, slik at det kommer luft ned, og fyllet ikke renner ut. Dette tok det meg lang tid å skjønne.. ( bollen ser nesten ut som en blomst ) Etter de har hevet seg, kan du hive de i ovnen, eller fryse de. Det er helt genialt om du får uventede gjester, eller du vil servere noe godt og ferskt hjemmelaget ved et barselbesøk, men ikke orker å bake. Det beste er å fryse dem ustekt, da blir de bedre enn å varme dem opp. Du trenger ikke å tine dem først, ta dem ut av frysen, sett på ovnen, og når den er klar, steker du bollene i 5 - 8 min.. og de er nystekt:-) Altså fort og greit hvis det ringer noen på døren.. Håper dere forstår oppskriften, er ikke så god til å forklare.. men de er veldig enkel å lage.. fått masse skryt for disse! Skulle lage dem i dag, men det ble nok med ostekringlen. Får lage en deig i morgen, tror uansett ikke noe skjer enda.. En venninne av meg laget en sjokoladekake som ligger klar i frysen til besøk etter fødsel, men tenkte jeg kunne lage noen rimboboller også.. Noe må jeg jo gjøre for å få tiden til å gå.. Takk for at du tok deg tid til å lese, og håper du fikk lyst å prøve oppskriften:-) Klem:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dibber Skrevet 8. august 2006 #2 Del Skrevet 8. august 2006 Guri malla så genialt! Dette må jeg bare prøve, tusen takk for oppskrifta! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minimy m Emma & Emil! Skrevet 8. august 2006 #3 Del Skrevet 8. august 2006 Tror jeg må prøve denne i morgen ja *Tusen takk* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
November_mamma Skrevet 9. august 2006 #4 Del Skrevet 9. august 2006 Denne skal prøves! Vet du omtrent hvor mange boller oppskriften gir? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surredama Skrevet 9. august 2006 #5 Del Skrevet 9. august 2006 Å! Dette hørtes jo super-genialt ut! Fikk kjempelyst å lage slike! Men lurer på en liten ting i oppskriften: Er det fyllet du syns det blir lite av og du lager dobbelt av? Eller tenkte du på hele oppskriften? Jeg går her 11 dager på overtid og har prøvd å fylle dagene med noe, så frysen er stappfull av bakevarer! Men har jo begynt å spise på disse bakevarene nå da (syns jo litt synd på meg selv her, hehe), så er mulig jeg kan få plass til noen Rimbo Boller også Har aldri prøvd å fryse ustekte bakevarer, så dette blir spennende:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TurboPrinsessen:-) Skrevet 9. august 2006 Forfatter #6 Del Skrevet 9. august 2006 Jeg har vel laget litt for små boller tidligere, og dermed fått litt flere enn det er beregnet.. men du får ca 10 - 12 boller på denne oppskriften om jeg ikke husker helt feil. ( en stund siden jeg har laget dem.. ) Det er fyllet jeg lager dobbelt:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
yr<3 med 2 gutter! Skrevet 9. august 2006 #7 Del Skrevet 9. august 2006 Kjempesmart! Denne skal jeg prøve. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå