Gå til innhold

besøk på sykehuset etter fødsel


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Liggetiden har blitt så kort på sykehusene etter fødsel, og jeg synes det er tusen ting å sette seg inn i- er det noen av dere som har bedt familie og venner vente med besøk til dere kommer hjem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De nærmeste kan komme -de andre kan vente. Hvis bestemødre og bestefedre må vente fire dager med å se den lille komme de til å gå av skaftet her:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist gang var jeg på sykehuset drøye tre døgn, da fikk bestemo+onkel komme første dagen, besteforeldre+tante neste dag, og oldeforeldre tredje dag. Mange andre som også gjerne ville komme, men vi sa nei. Ja, det er masse nytt å sette seg inn i, og man må prioritere seg selv og babyen. Det tok vel over en uke etter at vi kom hjem før vi sa ja til noe som helst besøk. Vi var kjempeslitne, og trengte å sove mens babyen sov f eks. Det er dere som bestemmer, andre får bare innrette seg. Noen dager eller uker kan folk klare å vente! (Kanskje ikke akkurat de nybakte besteforeldrene da, men...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sa ja til alt besøk på sykehuset siden jeg synes det er så kjedelig der! Men da vi kom hjen sa vi at de måtte vente.. Det er helt lov å si ifra!! =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kommer til å be dem vente-utenom dem nærmeste da.Jeg er alene med barnet og det er mye å sette seg inn i-trenger nok den hvilen jeg kan få og siden jeg skal hjem å være alene med barnet!

Det må dem bare respektere:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil helt klart se an formen etter fødselen. Dette har jeg sagt til kjæresten min. Føler jeg meg ikke i form etter fødselen så må den nærmeste familie vente. Baby kommer i første rekke her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har helle tatt imot besøk på sykehuset jeg, men da har formen også vært grei nok til det. Er enklere på mange måter å ha folk der enn hjemme i begynnelsen, trenger ikke tenke på hvordan stedet ser ut, ikke hvordan jeg ser ut (hehe), og så går de fleste etter en kort stund.

 

Har ventet med hjemmebesøk etter at det er gått en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er inne på noe der aga. Folk blir ikke sittende i mange timer på sykehuset:)

 

Ganske stor familie på mannens side. Ja begynner å bli en del på min side og. Tror ikke noen har spurt noen gang, men bare kommet..hehe. Griet nok. Ser jeg ut som et ras og trenger å sove kan de da bare trille med seg baby og pappan ut på stua. Dersom man er i form er det greit å ha noe å fylle dagene med. Og digg å slippe å føle på hvordan det ser ut hjemme. Vet folk blåser i det men jeg trives bedre med å ha det nogelunde rent og pent ved besøk uansett:)

 

Det som er digg med besøk hjemme og er at man blir dulla med. "hent det, fiks det" Tror de fleste synes det er koselig å kunne bidra litt:)

 

Men si heller ifra om det blir for mye. Folk har forståelse for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hm- det var flere gode råd her.Men med relativt stor familie på begge sider så blir det besøk i et kjør på sykehuset hvis man inkluderer søsken og slikt.Hvordan gjør man det med nevøer og nieser i alder 2-5 år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg fødte sist, hadde jeg litt besøk, men alle spurte på forhånd, og alle holdt seg til visitt-tiden som varte en times tid på kvelden. På sykehuset ble det også oppfordret til å ikke ta i mot mye besøk, og kun i visitt-tiden. Det fikk vi beskjed om på forhånd, og sa i fra til nærmeste familie. Synes det var veldig greit!!

 

Vent med besøk til du føler for det selv, vi sa nei til mange som ville komme, var rett og slett for slitne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist gang kom de aller nærmeste på sykehuset. Men resten ga vi beskjed om at de måtte vente til vi kom hjem. Dette gikk veldig greit så det kommer vi til å gi beskjed om denne gangen også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På sykehuset her er det vel kun 1 time besøkstid på kvelden.

Siden vi kun har en søster av samboer (med mann og barn), en bror av samboer og samboers far i nærheten, tenkte jeg at OM formen er grei så kanskje de kunne få komme på sykehuset.

Jeg vet jo ikke hvordan formen kommer til å være enda, så det er jo selvfølgelig forbeholdet.

 

Tenker at det er mer stressende å ta de imot hjemme etterpå med en gang. Særlig siden dette er folk som på et vanlig kaffebesøk selv disker opp med en 4-5 kaker (og gjerne middag og desert i tillegg) og nyvaska hus. DET presset orker ikke jeg å ha på meg de første ukene etter fødselen hjemme...

 

Har egentlig gitt grei beskjed om at vi vil ha litt ro de første ukene og at vi skal si ifra når vi orker mer selv. Strenge meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ønsker å få unna mest besøk på sykehuset, slik at vi kan være en familie hjemme. Bli kjent med den lille og få inn gode rutiner før noen kommer på besøk hjemme.

 

Førstegangsfødene får være på sykehuset i 4-5dager og tenker da at hvis man legger opp til 2-3besøk pr dag så er det mer en nok.

 

De blir jo ikke i flere timer, folk har jo sunt vett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

enig med flere her - det går fint å begrense besøkene på sykehuset til de aller nærmeste. resten får vente! det er også viktig å begrense besøkene den første tiden hjemme, det kan være mer stressende enn å motta folk på sykehuset - da forventer de ikke kaffe og kaker for å si det sånn... de første 14 dagene etter hjemkomsten skal være relativt skjermet hos oss!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vil ha første dagen i fred, da vi syntes at den dagen kun skal være for mor, far og barn.. Har også tenkt til å bli på sykehuset de dagene jeg kan.. Tror det kan være greit, dessuten så har TSS 1 times besøk i løpet av en dag for andre en far og søsken :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sagt til mine at jeg ikke vil ha andre enn pappaen på besøk på sykehuset. De forstod det veldig godt og det blir sikkert koseligere å få møte småen hjemme uansett:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi hadde masse besøk .. syns det var kjemmpe koselig. Første besøket var mamma , som kom mens jeg lå på oppvåkningen (hadde keisersnitt) og sambos foreldre var på intensiven samme prinsessa når jeg ble trillet opp ditt... Derretter har det gått slag i slag både på sykehuset og hjemme. Men nå er både sambo og jeg veldig sosiale mennesker , og prinsessa er kjemmpe bedagelig. bare sover og spiser foreløbig. så det går veldig greit... men det er jo forskjellig hvor god form man er i etter en fødsel da... bestem selv, folk forstår det .....

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frantic

Jeg synes det har vært veldig greit at folk kom på besøk på sykehuset. Da holder de seg innenfor visittiden, så da begrenser varigheten på besøket seg selv :-) Eneste er at vi kun har tilreisende familie, så de har fått lov å komme utenom visittiden på sykehuset, men alle har uansett ikke blitt så lenge. Føler det er bedre med besøket imens jeg er der enn når jeg kommer hjem og alt er nytt og usikkert.....Hjemme er det mye vanskeligere å regulere hvor lenge folk blir, så vi har gitt beskjed om at de 14 første dagene hjemme vil vi helst være alene for å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Det har fungert utmerket på de to første! Det viktigste er at en får slappet av selv og bli kjent med den lille!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...