Gå til innhold

Isofix eller ikke?


Pære

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har noen erfaring med isofix bilsete? Vi skal kjøpe vårt første bilsete, og lurer på om det er noen stor fordel å ha Isofix bilsete. Vi kommer til å ta bilsetet ut og inn av bilen nesten hver dag, men lurer på om den ekstra kostnaden ved innkjøp er vert det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alle tester viser at Isofix er d beste sikkerhetsmessig, så d er fremtiden:) Er d d minste sete du skal kjøpe 0-13? Hvis du skal inn og ut med d, vil du ikke da kjøpe base til? slik at den blir stående i bilen. eneste negative med Isofix er jo at du er avhengig av at d finnes i bilene. (feks hvis du skal sitte på med andre... eller besteforeldre skal ha med barnet..) Selv har jeg d minste setet som er bilbelte rundt basen, men neste sete skal definitivt være Isofix:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, takk for svaret. Vi skal kjøpe det minste setet 0-13 kg, fikk opplyst av butikken at dette kunne også brukes som et vanlig barnesete uten isofix basen dersom det skulle være nødvendig, Det er den ekstra kostnaden ved kjøp av basen som gjør at vi vi er litt usikker. Er det så tungvindt å ta et vanlig barnesete inn og ut av bilen at det er verdt 1500 kroner? Har hørt fra noen venner at de ikke orker å ta et vanlig barnesete ut og inn av bilen pga. setebeltet osv, men det virket ikke så tungvindt i butikken, så vi er litt usikker..... Noen med erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror vel ikke at det er tungvindtheten som bør veie opp om du vil legge til en ekstra kostnad eller ikke. Isofix er vel bevist tryggere i bilen enn beltefeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville kjøpt isofix siden det er tryggere dersom dere har isofix i bilen. Jeg har ikke isofix i min bil, og kommer til å kjøpe et sete med base. Har inntrykk av at det er mange som blander hva som er isofix og hva som er base. Dette er to vidt forskjellige ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før jeg skulle kjøpe bilstol, spurte jeg fleregangsmødre om "base eller ikke". De som ikke hadde hatt dette med den forrige, skulle ha det nå, og de som hadde hatt det, skulle "aldri ha noe annet". Disse svarene var nok mest basert på brukervennlighet:)

 

Hadde valgt isofix selv, hvis bilen hadde hatt denne muligheten. Valgte stol med base til vanlig bilbelte i stedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hadde uten tvil kjøpt ISOFIX sete. Vi har et to år gammelt Britax Babysafe sete uten ISOFIX og skal faktisk kjøpe nytt med ISOFIX base når den nye babyen kommer. Er veldig fornøyd med sete vi har, men da min søster kjøpte med ISOFIX og jeg så hvor utrolig praktisk det er så kjøper vi faktisk nytt. Ikke nok med at det er utrolig praktisk så er det også sikrere. Hvis du tenker på hvor mange ganger du kommer til å ta sete ut og inn så er ikke den ekstra prisen så mye likevel. Uten ISOFIX må du styre med seler hver gang (og det er faktisk litt styr, spesielt hvis det regner eller er kaldt), mens med ISOFIX setter du det bare rett ned i basen og trykker på en knapp når du skal ha det ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Takk for alle hjelp, jeg tror nok at det blir en isofix system, vi har det i bilen, så det virker veldig praktisk og mye tryggere.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kjøpt isofix. Setet sitter jo som støpt i fjell i forhold til å feste med belte. Med belte blir setet mer vinglete.

Brukervennligheten er jo også mye bedre, og feste av bilsetet blir jo helt idiotsikkert med isofix.

For sikkerheten, og for alle andre formål, tror jeg at det er verdt hver eneste krone.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var nettop og kjøpte nytt bilsete (ikke isofix da), men hun dama sa at bilen ikke nødvendigvis trengte å ha isofix system??? Det var kommet noe nytt, hvertfall til Maxi Cosi sine seter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du kjøper Britax sete med isofix-feste, vil du kunne bruke basen til senere bilseter også. Det betyr at basen er en langtidsinvestering, dette er en utgift som du slipper igjen når du kjøper større seter. Britax sete kan også brukes med sele. Vi ble faktisk anbefalt å bruke sele den aller første tiden, fordi babyen da ligger litt mer ned, og så gå over til å bruke basen når babyen er litt mindre nyfødt, og litt mer robust. Det er superenkelt å klikke setet av og på i bilen, så jeg tipper du blir fornøyd med isofix bilsete med base.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...