Gå til innhold

Hjelp meg, er så frustrert at nå vet jeg jammen ikke hva jeg skal gjøre!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei, er nå rimelig frustrert. var veldig glad fordi jeg er førstegangsfødende og har fått time til jordmor i trondheim, fikk nå tlf om at jordmor er sykmeldt på ubestemt tid og at de ikke har noe tilbud til meg. står på venteliste , men hørtes ut som at jeg måtte finne finne meg i å stå uten jordmor tilbud eller kunne kjøpe meg inn hos privat jordmor. synes dette er skuffende av trondheim komune at de ikke setter inn vikar, regner med at dette gjelder flere enn meg. Noen som er i samme situasjon? fikk også beskjed om å ringe selv på føden for å få omvisning når det nærmet seg, mister derfor også muligheten til svangerskapskurs. er mildt sagt forbannet over at trondheim komune tenker kun sparing, sparing, sparing Dæm spare sæ så my at at folk bli sykmeldt jo!! å det e jo virkelig sparing? noen som vet hva det koster hos privat jordmor? synes det er urettferdig å måtte betale for noe jeg har krav på gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisann!

Jeg bor i oslo, og her hadde de ikke noen leidig jordmor før i september! Jeg har da termin 20 august!

Heller ingen svangerskapeskurs- for det hadde de ikke om sommeren... hehe. det er bare latterlig. Men det har fungert fint med bare å ha lege, han gjør jo det samme som jordmor . Men kan være lettere å snakke med ei jordmor kanskje, hvis man har behov for det.

Jeg har ikke hatt noen problemer i svangerskapet, bortsett fra bekkenet, så har ikke hatt noe behov for å snakke med jordmor egentlig.

Men skjønner at du er irritert..! Her hvor jeg bor har de 1,5 jordmor stilling !!! Har du hørt noe så dumt??? Å så mange barn som blir født i Oslo!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det samme her i molde... svangerskapskurs har man vel heller ikke krav på.. ikke omvisning heller. jeg fikk hvertfall ikke det med hverken 1. eller 2. mann..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg har riktignok jordmor tilbud her jeg bor, men fødselsforberendende kurs må jeg betale selv, koster rundt 600 kr fordi kommunen ikke har råd til å arrangere. Omvisning på sykehuset må jeg også ringe å ordne selv om jeg var interessert.. fikk intrykk av at det var vanlig. Sparing og dårlig råd i kommunene er vel igrunn veldig landsdekkende desværre :( Selv om jeg er heldig som har jordmortilbud iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe fødselsforberedende kurs her heller - hvis man ikke vil betale for det selv. Noen her skriver at de skal inne til flere sjekker hos jordmor og lege på slutten - sånn er det ikke med meg. Siste var i uke 36 og det var det. Kan selvfølgelig komme inn hvis det er noe spesielt.

 

Håper det løser seg for deg ev. at det går fint med å bare gå til lege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjipt nok men du har faktisk ikke KRAV på jordmor...

Bare sånn at det er sagt...

JEg har selv valgt å bare gå til lege, og synes det er helt topp, men så er jeg så heldig å ha en kvinnerlig ung lege som selv er 3 barnsmor da... Hjelper jo endel:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faktisk er det ikke slik lenger at man har krav på gratis svangerskapskurs gjennom kommunen. I byen jeg bor, må vi betale slikt selv. Koster 1500 kr. Tror det begynner å bli vanlig å gjøre det på denne måten for flere og flere kommuner. Trist men sant!

 

Jordmor skulle du vel derimot få gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, du har faktisk lovbestemt krav på jordmor. Jfr, lov om helsetjenester i kommunene! Kommunene skal planlegge, organisere og legge til rette dette.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bor også i Trondheim og er utrolig frustrert over tilbudet vi gravide får her. Jeg har hørtat du skal kunne bestille time til privat jordmor uten og betale (de sender regningen til kommunen) siden det er noe du har krav til å få gratis.

 

Men du nevnte svangerskapskurs, har de altså det i Trondheim? Hvordan kommer man seg på et slikt? Jeg har også belaget meg på å ringe barselsavdelingen selv for å få omvisning om ikke for lenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt jm i Bergen kommune, men flyttet til Lindås kommune ( utenfor Bergen) ikke mange månedene etterpå, og har ikke hatt problemer med jm. Egentlig skulle jeg vel ha byttet, siden det visstnok ikke er lov å ha jm i en annen kommune, men slapp siden det var midt i. Bytter jm etter at jeg har født, passer bedre slik mht reise osv.. Jeg har gått annenhver gang til lege og jm, og fikk beskjed at siste måneden skulle jeg til kontroll hver uke. Rart at en annen over her ikke skulle inn etter uke 36 ? Synes jeg har lest flere steder at det skal være hyppigere kontroll siste tiden..

 

Svangerskapskurs og omvisning på KK måtte jeg ordne selv. Om sv.skapskurs koster noe her vet jeg ikke, vi var nemlig forsent ute. Da jeg ringte hadde de ikke ledig kurs før i slutten av august, og det hjalp jo ikke meg.

 

Både legen min og jm hadde ferie samtidig, og jeg gikk da 2 ganger til en annen lege..

Sv,skaps kontroller og det som hører med, skal være gratis, så hvis du må på privat klinikk, så må jo de sende regning et annet sted. Har du ringt og hørt med dem? Det gjelder jo sikkert flere...

 

Lykke til:-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk også telefon fra helsestasjonen i dag om at jordmor var sykemeldt, så vi går nok på samme stedet vi to. Ble ganske satt ut jeg også. Skulle ha vært til henne den 15. august, dvs uke 38, men ble satt opp hos annen jordmor 30. august (mens-termin det da, så det er ikek sikkert jeg rekker den timen da)

 

Endte dermed antagelig opp med to besøk hos jordmor i dette svangerskapet, og ble oppriktig lei meg da jeg ble bedt om å ringe legen i steden for. For det første føler jeg meg i mye tryggere hender hos jordmor enn hos allmennlege, og for det andre er fastlegen min på ferie. Vet ikke hvilken lege jeg evt vil få, eller om de har tid til en ekstra svangerskapskontroll på kort varsel.

 

Derfor må jeg bare få blåst ut litt her, på vegne av alle gravide i Trondheim:

 

JORDMORDEKNINGEN I TRONDHEIM ER UNDER ALL KRITIKK.!!

 

Phuh, det gjorde godt. Hvis du orker synes jeg du bør skrive et klagebrev til kommunen uten de helt personlige detaljene. Evt ta kontakt med politikerne i kommunen. De skulle skamme seg.

Lykke til med svangerskapet. Privat jordmor på Solsiden skal visst være bra, men bittert å måtte betale noe selv som burde være gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg også gitt... Er det på sunnland dere også går?? Fikk beskjed om at jeg måtte få time til legen istedet, men kunne få vikar senere da.... Skal uansett på sånn fødselsforberedende kurs neste onsdag da, så får ihvertfall med meg det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sunnland ja :-) Ikke deres feil. De er hyggelige der, men Trondheim kommune må få masse klager på jordmorkapasiteten i kommunen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er egentlig ikke så mye å skryte av nei.... Får nå se hva jeg finner på.... Har heldigvis kjempegrei lege også da, så det går jo egentlig greit, men....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det kan ikke være slik at man har krav på jorsmor, for i tr.heim finnes kun10 stk kommunale jordmødre! da blir det kø da, men det finnes en privatpraktiserende jordmor på solsiden, som har refusjonsrett, dvs at du ikke betaler noe for å gå hos henne:)

 

http://www.nidarosjordmor.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva? Er det ikke flere enn 10 stykker??? Da er det ikke noe rart det er umulig å få time. Så gøy da. Kanskje det er like greit at HiST skal starte jordmorstudie nå. Jeg har også fått vite av noen på innsiden av systemet at selv sykehuset sliter med å finne nok jordmødre.

 

Men jo, det stemmer at du faktisk har krav på tjenesten. Jeg begynner å synes at et klagebrev til kommunen hadde vært på sin plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...