Gå til innhold

Magestørrelse


tessese

Anbefalte innlegg

begynte på min 29. uke i dag å har veldig stor mage sier mange. Selv vet jeg ikke hva som er normalt ettersom dette er min første. Men etter diagramet på helsekortet er magen min så stor som uke 31. Den er kjempestramm og jeg har lagt på meg 7,5 kg. Er veldig lav og tynn fra før,så det er nokk ganske uvant å forandre seg sånn kroppslig.

 

Er livredd for å få strekkmerker på magen. Har fått litt på puppene og ganske mye på den ene rumpeballen. Har smurt meg meg olje siden jeg var 2 mnd på vei! Vil ikke ha på magen! Vil ikke bli større heller!

 

Vokser jeg mye framover nå til fødselen, eller stagnerer det litt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei på deg!

Jeg er lav og tynn fra før, men la på meg fort de 4 første mnd av svangerskapet (8-10 kg) og magen vokste seg stor fort, folk kunne se at jeg var gravid når jeg var i 2-3 mnd allerede!

 

Kanskje når man er liten og tynn fra før så syntes det mer? Føler at jeg ikke hadde noe plass til babyen inne i magen, slik at alt syntes utenpå. Jeg lå lenge litt over symfysemålene. Men etter uke 30 en gang så begynte det å stagnere og jevne seg ut i forhold til andre gravide, og nå er ikke magen min særlig stor i forhold til andres (er i uke 37 i morgen), så du trenger ikke bekymre deg, veksten stagnerer sikkert mot slutten, det gjorde jeg. Og jeg har ikke fått strekkmerker (enda!), men har hørt om mange som får det de siste ukene før termin eller til og med etter de har født babyen, så det er forskjellig, kan jo komme fortsatt.

 

Lykke til videre:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så "livredd" for strekkmerker !!? Det viktigste er vel at barnet er friskt og velskapt, at det ikke blir noe komplikasjoner når man skal føde!!? nei, jenter - vær litt mindre selvopptatt!!

 

(de fleste blir heldigvis det etter at barnet først er kommet til verden!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

selvfølgelig er det viktigst at barnet har det bra, men det er jo litt vanskelig når kroppen forandrer seg så mye som den gjør. Selv om man har forberedt seg på forhånd så blir man litt paff og skuffa når strekkmerkene spretter frem.. Fant de to første i går(uke 34) og synes ikke det er videre moro. Ikke sånn at jeg tenker at "jeg bryr meg ikke noe om strekkmerker jeg, for lillegutt har det bra". Vil jo at han skal ha det bra UTEN at jeg får strekkmerker eller andre mindre pene ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg levende kvinne, det viktigste er alltid at babyen er frisk og har det godt, men det betyr ikke at man gir fullstendig blaffen i alle forandringer som skjer med kroppen og noen av forandringene er man mer komfortable med enn andre. Jeg har vært heldig å ikke få strekkmerker på magen enda, men har fått noen på puppene og det må jeg jo bare leve med uansett:) Der betyr ikke at jeg henger meg opp i strekkmerkene, men det betyr heller ikke at jeg vil ha fler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...