Gå til innhold

Zoë- hvorfor ikke sinksalve?!!


elstro

Anbefalte innlegg

Er det ikke bra å bruke sinksalve på

små barnestumper? Brukte det til førstemann (og han fikk aldri sår stump). Er det noe jeg ikke har fått med meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke hva dette gjelder.

Men har fått anbefalt å ikke bruke sinksalva da det legge seg som ett lokk over det såre området og kan slakke ned helingen.

 

fikk anbefalt jordnøttolje av hudlegen. Vask med det og bomull. Smør gjerne med vitapansalve (også jordnøttolje.) Eller bare vitapan om det ikke er så veldig sårt. Det er ufattelig effektivt.

 

Er og en super kuldekrem. Men viktig å bruke salven ikke kremen.

 

Men fant akkurat ut at stellekremen til sebamed tar nuppene som kommer på rompa nå i varmen...og det raskt og, det var kjekt:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sink er veldid ålreit på sårkanter som man vil bevare bløte for at såret inni skal gro, ergo har det en "slakkende" effekt på sår. Her brukes kun vann ved stell, evt. noen dråper olje for å unngå å tørre ut huden. Ved antydning til sår stump, har jeg heller brukt Aselli sårsalve, funker straks. PS! Viktig å lufttørke huden, veldig godt for hud og baby.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var til lege med dattera mi da hun var lita, pga sår stump, da sa legen at vi måtte ikke bruke sinksalve, den var med på å opprettholde sårheten hvis den ble brukt i mer enn en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sinksalven er veldig "tett", så huden puster ikke så godt der den er. Derfor bør man unngå å bruke det til daglig. Blir barnet sårt, kan men prøve med sinkfrie stellekremer. Vi har velig god erfaring med weleda og sebamed sine sinkfrie stellekremer. Det går også an å bruke sinksalve ved lett rødhet.

 

Har barnet fått ordentlige sår i stumpen pga av bleieutslett, kan sinksalve gjøre det enda verre (dette har jeg ikke erfaring med selv, for gutten min var aldri plaget av bleieutslett, men det var datteren til en vanninne av meg). Hun ble anbefalt a-krem fra apoteket. Sårene i stumpen ble bedre da hun sluttet med sinksalve.

 

Jeg har ingen forkningsresultater eller annen saklig informasjon om dette å vise til. Jeg har bare snappet opp litt her og der, og prøvd ut selv. Før var sinksalve nesten det eneste så markedet, men nå er det så mye annet man kan bruke istedetfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En annen sak er jo også at de som bruker sinksalve, bruker i tykke lag. Hvis man bruker sinksalve, skal det smøres i et veldig tynt lag. Har sett mange bruke salven rett og slett av vane, at man "bare gjør det" fordi man tror det skal gjøres. Hvis det har blitt sår og man ønsker å beskytte såret mot tiss og bæsj, så er det aller,aller beste å lufttørre og skifte bleie hyppig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...