Gå til innhold

Dere som ikke har lagt på dere så mye


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hvordan gikk det seg til at dere ikke la på dere så mye?

Var det et bevisst valg?

 

Jeg har nettopp oppdaget at jeg er gravid. I mitt forrige svangerskap la jeg på meg mye. Og slet lenge å få av overvekten. Vil prøve å unngå at det samme skjer igjen.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke om du syns det er lite- men jeg har hittil lagt på meg 8,5 kilo.. Siden uke 8 og fram til nå, uke 33+0. Tror jeg la på meg noe før uke 8 også, men kan ikke vært så veldig mye.. Jeg har ikke gjort noenting for det. Men har ikke hatt mer matlyst enn ellers. De første 3 mnd hadde jeg ikke lyst på søte ting heller. Men nå spiser jeg stadig godterier (dessverre)........ Håper jeg ikke legger veldig på meg de 7 ukene som er igjen heller... Blir veldig fort mett for tiden, merker at det er mindre plass i magen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lagt på med 9 kg og er 34+6. Vet ikke om det er lite eller mye..? Men har ikke vært spesielt ekstra sulten i svangerskapet, bare ekstra trøtt. Sove og sove har vært det jeg vil. Spist som vanlig og prøvd å gå tur som vanlig. Godteri på lørdagene bare som vanlig. Presser i meg 4 måltider om dagen for å ikke få for lite næring, særlig nå som matlysten virkelig begynner å dale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått tur hver dag, og spist freshe grønnsaker og frukt.

prøv åikke spise så mye pasta ris og brød- lag deilige fruktsalater,vanlige salater, bruke mye kyllingbryst,karbonadedeig og vegetarretter og mye deilig fisk Men spis alltid til du føler deg mett.

Drikk vann hvis du er tørst.

Hold deg unna kunstige søtstoffer.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagt på meg 20 kilo, og er nå over 100....

jeg har hiiiig etter søtt men det er is og sjokoladekake....det blir 1 is om dagen(sandwich) oki Kanskje 2

brus drikker jeg ikke, juice tåler jeg ikke saft er vondt... kun vann og melk.. jeg går tur på 4km om dagen med bikkja, ikke fort men jeg går. har spist sunnere nå enn med første.... det eneste jeg vet at skal jeg ned igjen, må jeg trene... Saken er; noen legger mer på seg enn andre (har sikkert med gener å gjøre) men vil du ned etterpå må du lea deg!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror jeg ikke har lagt på meg så mye-skal til veiing på tirsdag så jeg vet mer da.. men i uke 29 hadde jeg kun lagt på meg 6 kg.. tror ikke det er så mye mer nå.. sikkert 9-10 kanskje ,men er 33 uker .. det har vært veldig bevisst fra min side.. trener hver dag pga bekkenetog spiser lite og ofte.. så de kg som har kommet har kommet for å si det sånn..

de siste 3 ukene har jeg spist mindre enn før ( så det er ikke sikkert jeg har gått opp så mye som jeg tror.. men føler meg veldig tung i varmen) for det er ikke plass i magen lenger...føler meg stappa hele tiden.. kun rett etter trening orker jeg et skikkelig måltid... salat og evnt noe kjøtt...ellers blir det litt nå og da..

 

nøkkelen er vel beveglse tenker jeg .. og spis grove ting .. fullkorn.. og snop i bare helg for eks?

 

Ikke lett kanskje ,men for meg har det gått mye i frukt og grønt.. nå orker jeg svært lite for åsi dt sånn;) desverre.. for jeg har jo IKKE energi og sliter.. men blir man kvalm så orker man ikke trøkke i seg heller...og jeg som vanligvis elsker mat.. gleder meg til å fråtse i muggost,blodig biff etc... naaammm

 

ps gratulerer forresten;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til nå har jeg lagt på meg 4,5kg og er 30+5 i dag. Første gang gikk jeg ned 20kg, var kjempe dårlig, og andre gangen gikk jeg opp 12kg. Tror det kommer litt ann på fra person til person, men bevegelse og å være bevisst på sukker inntak har nok noe og si det og tror jeg. Den her gangen er jeg mer bevisst på hva jeg putter i meg når pga jeg håper på og ikke få så stort barn den her gangen.

 

Gratulerer og lykke til :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om det er "lite" men jeg har lagt på meg ca 6-7 kilo mer en normal vekt. Er i uke 32 nå. Asolutt ikke et bevist valg...har veldig høy forbrenning og er tynn fra før...har spist absolutt alt jeg har lyst på. Synes faktisk det er litt morsomt og veie mer en til vanlig...kan være ganske slitsomt og høre hele tiden "du er så tynn, du må spise mer" osv...man får dårlig selvbilde av og føle seg for tynn også....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg er nå 34+5 og har lagt på meg 5kg, for det meste da på magen og brystene. Har ikke gått bevisst inn for noe som helst, spist normalt og ikke brukt barnet som en unnskyldning for å stappe i meg. Vet det er noen som sier da at de "spiser for to", er ikke helt rett det der.. Spis sunnt, regelmessigt og normalt osv, barnet tar det som trengs... Det viktigste er jo at du koser deg gjennom graviditeten og ikke tenker for mye på vekten, den varierer for alle uansett hvor mye man spiser.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette kan forandre seg fra svangerskap til svangerskap og har hovedsaklig med hormoner å gjøre..... har fått bekreftet dette av både legen og jordmor og er selv et levende eksempel på dette.... har hatt to ganske like svangerskap og har spist det samme i begge to..... Første svangerskap la jeg på meg nesten 30 kilo og spiste da nesten ingenting siden jeg spydde i 9 mnd.... nå en uke før termin med nummer to har jeg lagt på meg knappe 4 kilo..... og jeg har ikke beveget meg mye pga bekkenløsning...... og har spist som vanlig.....Så tror du nesten bare må slappe av og ta det som det kommer... lite du kan gjøre med hormonene uansett !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det varierer nok mye hva man legger på seg i fht hva man har på kroppen fra før. En kollega av meg la på seg 6 kg totalt, men hun hadde en del fra før...

 

Jeg veier vanligvis 50 kg.

I mitt forrige svangerskap gikk jeg opp 17 kg. Følte vel det var litt mye...

Da la jeg på meg ganske mye på slutten. Gikk over på svangerskapspenger og ble vel sittende mye stille siste 2 mnd.

 

Nå er jeg i uke 40 og har lagt på meg 12 kg. Synes ikke det er så ille.

Denne gangen har jeg jobbet hel frem til permisjonen (Jobber i barnehage, så det er ikke så mye stillesitting der...)

Samtidig har jeg jo et barn fra før, så jeg har nok vært mye mer i aktivitet hele svangerskapet.

 

Spist og kost meg med litt for mye sjokolade har jeg gjort i begge svangerskapene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har termin om 4 dager, og har lagt på meg 10 kg. Tydeligvis bare på magen for ellers synes det ikke på meg, går enda i samme buksene som før jeg ble gravid. Jeg har levd som vanlig, men prøvd å spist litt mer frukt og sånt.. ellers så har jeg ikke levd noe mer sunt enn tidligere, ikke trent noe heller.

Tror det har litt med arv å gjøre, for min mor la ikke på seg mer enn 10-12 kg med begge barna og kiloene var vekk på under en uke etter fødslene. Noen er kansje mer disponert enn andre for å legge på seg i svangerskapet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trodde ikke 10-12 kg var lite?! Det er da akkurat det som er anbefalt og normalt, som et gjennomsnitt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til anonym

 

Snittet har gått opp til 15 kilo. 12 kilo var regnet ut som "mal" for 25 år siden.

 

Å gå opp 10 kilo er ganske lite hvis du fra før er tynn. Man skal ha igjen et par kilo fett å tære på til amminga begynner. Dersom man har disse ekstra par kiloene fra før, er det selvsagt flott å gå opp mindre.

 

Jeg er i uke 40 nå og har gått opp litt under 10 kilo, jeg er nesten 180 høy og hadde en BMI på rundt 17,5 før jeg ble gravid. Så disse 10 kiloene har jeg trengt. Egentlig ville jeg hatt litt mer også. Det er ikke noe bevisst valg jeg har gjort.

 

Poenget mitt er at så lenge utgangspunktene er så forskjellige som de er, kan man ikke bare sitte og sammenligne kilo og si at det ene er mye og det andre er lite.

 

hilsen lange, tynne meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

denne gangen har jeg hittil lagt på meg 6 kilo er 35+5 i dag. med første barn la jeg på meg 3,8 kilo og med nummer to 8 kilo totalt.

 

Jeg spiser som vanlig, men får veldig lyst på frukt, grønnsaker og brød når jeg er gravid. Så mister jeg lysten på saft og brus.

 

Er fra før av normalvektig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEisann!

Jeg er "lange, tynne meg" sin rake motsetning; 1,60 høy eller lav og hadde bmi på rundt 30. Jeg var slank før forrige svangerskap, la da på meg over 20 kilo og fikk bare av igjen en brøkdel av disse etterpå, derav høy bmi ved starten av dette svangerskapet.

Da jeg nå ble gravid, bestemte jeg meg for å kjøre en sunn og aktiv linje, for å unngå 20 kilo til! Relativt sunn har jeg også vært, men med noen utskeielser underveis for å unngå de store sprekkene ;o)

Så veldig aktiv har jeg dog ikke vært pga. bekkenløsning fra tidlig i sv.skapet, men gjort mitt beste. Jeg er nå i uke 41 og har lagt på meg ca 6 kilo, men du ser godt på meg at jeg har tatt av egenvekt, babyen har fått det han trenger og er stor og god, mamma'n slipper slite med 20 nye kilo og forhåpentligvis klarer jeg bedre mosjoneringen etterpå fordi jeg ikke er en koloss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det har ikke vært et bevisst valg. Det bare ble sånn. Jeg har naturlig høyforbrenning, og har aldri hatt lett for å legge på meg.

 

Naturen er vel litt urettferdig når det kommer til vekt, som ved så mange andre ting. Jeg skulle f.eks hatt litt pigment. Er hvit som et spøkelse :o( Hurra, for selvbruningskrem ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!!

Jeg er nå 38+4 med nr 4. Har i alle mine svangerskap lagt på meg 7-8 kg. til vanlig veier jeg 50 kg.

Etter uke 36 har jeg alltid gått ned et kilo. Har spurt legen om det, men hun sier det ikke er noe å bry seg om.

Dette er ikke noe jeg gjør bevisst. Spiser som jeg alltid har gjort. Men overdriver ikke spising av godterier og digg. Har en god del venninner som har gått gravide og trykket i seg usedvanlig mye digg med en gang de har oppdaget at de er det , og de "lurer" på hvorfor de har lagt på seg så mye?!?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er i uke 40 i morgen, og har lagt på meg ca 8 kg. Allerede i februar hadde jeg lagt på meg 6 kg, men etter det har jeg ikke klart å legge på meg noe særlig til tross for at jeg spiser som en hest for å prøve å unngå at jeg går ned i vekt totalt sett. Spiser hvis jeg må på do på natta og stort sett når jeg har muligheten, men det hjelper ikke. Babyen (jenta) var over 3 kg for 3 uker siden, så den er vel rundt 3,5 nå, så den vokser jo som den skal. Var skikkelig deppa for dette en stund. Jeg blir bare tynnere og tynnere i ansiktet. Vil ikke anbefale å legge på seg lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

la på meg 3 kg og har tatt av meg 11 siden bebisen kom til værden....

er så stolt for det er mange år siden jeg var så tynn som nå...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har ikke lagt på meg noen ting, er i uke 31+3. dette har ikke vært bevisst i det hele tatt, spiser akkurat det jeg vil, men sliter litt med matlysten til tider. spis sunt du, så legger du på deg akkurat så mye som kroppen din trenger. den ordner alt selv, og ekstrakiloene i svangerskapet er jo bare fint synes jeg. :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...