Gå til innhold

Blir satt i gang til mandagen! Noen som kan dele sin erfaring m dette?


laila36

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Jeg er førstegangsfødende på 36 år, samboer er 44, og nå skal vi til pers dersom intet skjer i helga på den naturlige måten da.

Jeg har fått høyt blodtrykk de siste 3-4 ukene, så legen ville ikke la det gå lenger over enn en drøy uke. Hadde egentlig termin 30 juli.

Dermed skal vi møte opp en gang mellom 8 og 9 til mandag og sette i gang :-) Har hørt skrekkhistorier om at veene kommer "non stop" da, slik at man ikke får kommet seg mellom og hentet nye krefter. En stor fordel er jo at vi da endelig får se Småttis som har ligget der inne og kost seg i noen måneder.

Tenker mye på dette, så kom gjerne med tips eller erfaringer, både hyggelige og litt mindre hyggelige sådane dersom du har erfaringer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

har ingen erfaring. er førstegangsfødende og er også nysgjerrig på dette.. hjelper til å dytte litt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med at det samme skjer mig.

 

Kanskje du kan kopiere innlegget og legge det inn på Din Baby? de er så flinke til at svare derinde.(og alle har jo født)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei sorry men jeg har ikke bytta nik enda,men har født.

ble satt i gang.de ga meg en stikkpille som skulle virke ca 5-6 timer før de undersøkte meg igjen.

etter 5 timer starta det med rier,2 min mellom hver.jm prøvde å roe de ned med akupunktur,mrn det nyttet ikke.ble satt på drypp for at det skulle gå litt fortere så fra første ri til hun var ute gikk det 5 timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg venter mitt fjerde barn og av dette er jeg blitt satt i gang en gang. det jeg opplevde er at riene startet brått og var vonde fra første rie. når fødselen har startet naturlig har det liksom begynt i det små og så blitt sterkere rier. for meg var det siste best da jeg fikk vent meg gradvis til smerten.

jeg opplevde ikke at riene kom i ett, men som sagt sterkere og vondere.

forsøk å fokusere på at hver ri som er unnagjort ikke kommer igjen og du er nærmere å møte ditt lille barn. det er i de fleste tilfeller pauser mellom riene og da får du hentet deg litt inn igjen.

vær åpen angående smertelindring og ta det som det kommer.

lykke til, det går nok bra dette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann:-)Jeg hører til på småtroll 1-2, men lurer meg inn her en sjelden gang:-)Jeg har en sønn på 1 år, og jeg ble satt i gang rundt denne tiden i fjor. På meg stemte det at veene kom non stop og jeg fikk ikke hentet meg inn igjen. Jeg innbiller meg at en får gradvis mer og mer vondt under vanlig fødsel, men smertene kommer mer plutselig når en blir satt igang. Men tro meg: Bare tenk at nå er det timer om å gjøre til du får treffe det vesle vidunderet, det hjelper!! og pust med magen selv om det ikke er så lett når det står på. Og epidural kan hjelpe godt på:-)+ badekar. Det kan være en lang prosess å bli satt i gang.Selv fikk jeg modningspiller hver 6 time (de stikker en stikkpille opp i skjeden, det er ikke vondt) og det tok et par døgn før det skjedde noe i det hele tatt, så det blir nok ikke vondt med en gang kan du trøste deg med:-)Men det er forskjellige måter å gjøre det på, noen blir satt på drypp og da kommer riene stortsett med en gang. det kommer helt sikkert til å gå fint, det er bare så ubeskrivelig fantastisk når du faktisk får treffe den lille personen som har bodd inne i deg så lenge:-)Blir helt sentimental når jeg tenker tilbake på det:-)

Lykke til, du har en fantastisk tid foran deg! Husk at alle fødsler er forskjellige. Selv om andre som er blitt satt igang har hatt tøffe fødsler kan det være at du får en helt grei fødsel:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

har blitt satt igang to av tre ganger.

De fødslene som ejg har blitt satt igang på (gele en gang) har jeg fått oppbygde fine fødsler, pauser mellom riene og første fødsel på 8 timer, andre på 2.5.

Da jeg kom igang av meg selv hadde jeg 8 cm etter en ri, så hadde jeg maserier uten virknign til de tok vannet. Så hadde jeg en fæl rie i 20 min som endte i at han kom ut.

 

Så hos meg er if best:D Skal på torsdag igjen jeg da, om det er plass på føden selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fødte for 1 uke siden, ble satt i gang kl.9 om morningen da de tok vannet, og riene starta 1/2 t etterpå og gikk slag i slag før gutten var ute kl.12.50!! alt gikk altfor fort for alle. Riene var vonde fra første stund, og pressriene varte de siste 20min, men navlesnoren hadde surra seg 3 ganger rundt halsen og sugeproppen glapp for han satt så fast, så han fikk et stort sår i hode, og jeg fikk totalreptur, så vi har låge på intensiven, avd. 3d hele perioden. Men såret grodde fort, har ei stor skorpe i hode, bare overfladisk men det var så vondt for han. Verre med raua mi, hehe...men vi får jo smertestillende, og jeg overlevde jo. Så er det ikke likt for noen :-) Sier bare: lenge leve epiduralen asså!!! det hjalp meg sinnsykt før pressriene kom :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...