Gå til innhold

Tanker ang GBS og antibiotika


2 søte + 1 spire

Anbefalte innlegg

Som gravid blir man jo litt ekstra opptatt av dette emnet. Jeg bare tenker litt på dette angående antibiotika i dagens samfunn. Har det blitt for enkelt å få skrevet ut dette? Dette innlegget er ikke ment for å provosere, men kanskje få til en diskusjon.

 

Hvis jeg ikke tar helt feil sies det at GBS er like vanlig nå i dag som det alltid har vært - altså hver 3. kvinne er bærer. Det er visst heller ikke - ut fra det jeg har lest - flere barn som blir smittet nå enn før, men dødeligheten har i år vært større pga. at bakterien har blitt hissigere. Dette må da altså komme av at de har blitt mer resistente, noe som igjen må komme av at den har vært utsatt for antibiotika. Hvordan vil dette, ikke bare med tanke på GBS, men også andre bakterier, utvikle seg? Vil ikke ulike bakteriestammer bli hissigere og hissigere?

Dette går jo ikke på om den enkelte får antibiotikabehandlig. Selv om man aldri selv har fått det kan man ha resistente bakterier. Skummelt dette...

 

Selv har jeg ikke testet meg for GBS da jeg kan være bærer uten at det har noen innvirkning på graviditeten og barnet, men under fødselen vil jeg at de skal være obs på dette siden det er så mye snakk om det i dag. Hva mener dere? Er leger for slappe med antibiotika (generelt)? I stedet for å få antibiotikabehandling profylaktisk, burde vi heller vente til fødselen kommer og se hva som skjer da - ang. om man er bærer eller ei? Sikkert mange meninger... bare en tanke jeg hadde:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Uff, må innrømme jeg begynner å bli lei av denne diskusjonen...! Har vært det store samtaleemnet i en uke nå, jo!

 

Om folk vil teste seg eller ikke, det er opp til hver enkelte hva de gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget med testen er jo at man da vet om du er en del av disse hver tredje som bærer bakterien. Antibiotika blir eventuelt, og ikke nødvendigvis, brukt under fødsel. Man kan også rett og slett bare skylle godt med rent vann eller klorheksidin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Druen.... Jeg kan godt forstå at du er litt engstelig for det er jeg også.... Problemet er vel kansje også at gravide vil bli ekstra nervøse dersom de får bekreftet at de er bærere.

0,5-1% vil få konsekvenser for denne bakterien som har eksistert lenge. Noen blir jo dessverre rammet og i verstefall mister sin kjære lille baby. Jeg har fått tilbudet om å teste meg nå i uke 36, skal på kontrol denne uka men vet ikke om jeg tør. Hva om den er positiv og jeg ikke får noe antibiotika mot bakterien? Huff, nei det er skummelt hele greia.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tenker jeg og, går man da i 3-4 mnd livredde for at ungen skal dø.

 

Og bare tanken på hva som hadde skjedd med så overdreven bruk av antibiotika....hadde jo vært kjempeskummelt på sikt.

 

Jeg har snakket med fødselslege om dette. Dette er stort i media nå, men har vært forsket på og diskutert i deres miljø i en årrekke. Han sa og at det er flere vanligere og skummlere infeksjoner man kan smitte barna, de er bare ikke så omdiskutert nå.

 

Godt vi egentlig ikke vet alt om hvor farlig ting kan være.....Som tidligere overnervøs har jeg lest kanskje litt for mye....bare å legge det fra seg og heller være obs på alle ting som ikke er som det skal være generellt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enig med dere, begynner å bli alvorlig lei av alt dette nå!! Legen min er alle tiders, har hun den minste mistanke om at noe er galt sender hun sine pasienter raskt videre til utredning. Føler meg derfor rimelig trygg på hennes vurderinger. Det hun sa, var at selv om man tester seg og er fri for bakterier just da, kan man likevel få bakterien senere. Hvor ofte skal man teste seg da for å være sikker?.. Dessuten, hva skjer om man blir påvist bærer? Ingenting før en eventuell oppblomstring, kun masse angst for den vordende mor. Jeg var litt bekymret pga linkingen mellom uvi og GBS. I løpet av sine 15 år som lege hadde hun aldri vært borti ett tilfelle hvor uvi skyldtes denne bakterien, det er uhyre sjelden. Pga at jeg har hadd veldig mange plager med uvi, gikk hun gjennom journalen min for å sjekke hvilken bakterie som var den "skyldige" bare for å berolige meg, ingen GBS der heldigvis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...