Gå til innhold

wææ... er nesespray (rhinox) farlig for gravide? Så et innlegg på skravle... Hvorfor er det farlig da?? Finner ikke pakningsvedlegget.. flere som har blitt frarådet??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er så tett i nesen, at jeg har falt for fristelsen å begynt med nesepray.. har vært storforbruker i en uke (dvs 4-5 dager daglig), men tror jeg skal gå over til saltvann for ikke å bli avhengig..

 

Men på et innlegg på skravlesiden for en tid tilbake (tok et søk på nesesprayt på forum), hadde flere blitt frarådet nesespray pga fosterskade... er dette virkelig sant????

 

NÅ er jeg bekymret.. Hva kan skje med den lille i magen da?

Må til og med være anonym fordi jeg har så dårlig samvittighet og en del kjenner meg her inne....DA er det ille!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hm, tror du kan slappe av. I mitt pakningsvedlegg står det at ingen skade på foster er påvist. Jeg har fått beskjed om at det ikke er farlig, men ikke overdriv. Du kan kjøpe den for barn, den er redusert innhold i og virker omtrent like godt. Jeg sparer min dose til jeg legger meg. Og etter en ukes forbruk tar jeg pause en uke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har pakningsvedlegget, der står det at det kan brukes av gravide og ammende. Men var litt mye med 4-5 pr dag da, står max 3... Men sikkert ikke noe krise vil jeg tro...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal ta det du leser her i disse forumene med en klype salt, vi er tross alt ikke fagpersoner.

 

Men å høre andres meninger og erfaringer om ting, da er forumet god å ha:-)

 

Selv brukte jeg rhinox under forrige svangerskap, og har en velskapt og perfekt jente:-) (Brukte mer enn hva som var anvist, da jeg ikke hadde noe valg! Det eller å ikke puste!)

 

Så tror ikke du trenger å uroe deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jepp, kan være farlig. Ta det opp med legen din. Antakelig går det helt greit. Mener å huske at det var farligst i begynnelsen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PS: Det lureste er å forhøre seg med lege når det gjelder alt som heter legemidler når man er gravid. Et legemiddel som generelt frarådes kan være ok for deg å bruke etter individuell vurdering. Rissiko ved bruk er dessuten kun rissiko, ikke noe som må slå til... Men det er jo best om man er klar over det så man får vurdert om man vil ta risken eller la være... samme som mye annet det... spekemat eller ikke f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt Zymelin og Otrivin nesespray hele første svangerskap og har en frisk og sunn 3åring og jeg har også brukt disse sprayene hele dette svangerskapet. Baby er helt normal. Jeg har ingen effekt av saltvannsspray, har forsøkt. Jeg MÅ ha nesespray for å få sove om natta siden jeg blir veldig tett på nattetid, bruker lite om dagen. Det er jo snakk om doser det her og misbruk mot vanlig bruk. Så skyt meg. Jeg må få puste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Nesespray skal ikke være skadelig for den lille (iallefall ikke noen tilfeller hvor dette er bevist), men kan føre til avhengighet, så bør derfor ikke brukes mer en 10 dager og max 3 ganger daglig..

 

Men ville jo prøvd saltvann i stedenfor da:)

Da kan du spraye hele dagen om du vil!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg hadde bihulebetennelse nettopp, og brukte flittig rhinox i en uke (mer enn 2-3 ganger om dagen). Ville unngå penicillin.

 

Bare slapp av, det går helt sikkert bra med babyen. Som sagt: Står det på pakningsvedlegget at det ikke er farlig for gravide, så SKAL det ikke være det. Jeg har selvfølgelig rotet bort mitt, og har bare felleskatalogen å gå etter... der sto det litt difust om Rhinox, men satser på det er OK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spurt min lege som er spes på gynekologi. Sier jeg trygt kan bruke reseptfri nesespray. Har selv gjort dette begge svskapene.. Ikke farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...