Gå til innhold

Gabriel kom til verden - 16 dager på overtid!


Ma69

Anbefalte innlegg

Egentlig skulle han bli født 3. juli, men han kom ikke før 19. juli etter at jeg var blitt satt igang. Ikke en udelt behaglig opplevelse, men da var jeg så lei av å vente at samme kunne det være.

 

Desverre så hjalp det ikke så mye å bli satt igang og på grunn av manglende fremgang i fødselen, missfarget fostervann og deretter høy puls på barnet ble det bestemt å ta han ut med keisersnitt.

 

Jeg var skuffet over dette for det var akkurat det samme som skjedde sist gang, men alt går bra med Gabriel og meg, det er jo det viktigste :)

 

Så nå sitter jeg her med en nydelig liten baby og er helt forelsket. Dere kan bare glede dere.

 

Lykke til til alle dere som går å venter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Oj, gratulerer! Det må jeg si. 16 dager på overtid, det står det respekt av. Er selv 9 dager over i dag og har ingen indikasjoner på at noe skal skje. Dersom du har tid vil jeg gjerne høre hele historien din. Hvorfor ble du i gangsatt? Var det frodi han ikke gjorde noen tegn til å ville ut?Hadde du noen rier i forkant eller gikk du bare å ruget helt frem til du ble i gangsatt? Hvordan ble du i gangsatt?

 

Gratulerer så mye (igjen) med Gabriel. Kos deg masse med den lille prinsen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei du, åh jeg føler så med deg. Jeg fødte gutten vår på samme vis i fjor. Nå er jeg 29 uker og er spent på hvordan alt vil går denne gang. Man forventer jo at sykehusene vil vurdere saken nærmere når det har vært så mye dramatikk før.........men neida, her skal naturen rå over alt helt til babyen nesten ikke klarer mer og må opereres ut..

hvorfor kan man ikke sette igang modning før?

Hittil har ikke jeg heller hatt noe ekstra oppfølging selv om gutten vår hadde en apgar på 4 og var innlagt barneavd i 10 dager for infeksjonsbehandling.

Synes sykehusene i Norge burde skjerpe seg ang overtidssfødsler.

Norge har allerede vist høye tall på komplikasjoner fordi de lar svangerskapene gå så mye på overtid.

Lykke til til deg, godt å høre at gleden over barnet tar over frustrasjonen over den medisisnke oppfølgingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, prinsessemari har glemt å føde.

 

Jeg ble i gangsatt fordi det ikke var tegn til at babyen ville ut på egen hånd. Hadde kynnere, men ikke rier i forkant. Jeg skulle egentlig bli i gangsatt 14 dager over, men det var fullt på føden så de sjekket nøye om barnet hadde det bra og om det var forsvarlig å la meg gå en dag til. Jeg kunne ha fått plass i Drammen samme dag, men det var ikke aktuelt for meg.

 

Kom tilbake til sykehuset neste dag, da ble det bestemt å prøve med gel for å modne livmorhalsen, den var "halvmoden" fra før av. Fikk etter hvert svake rier med ca 2 min mellom rom. Så skjedde det ikke noe særlig mer. Barnet ble overvåket med CTG noen ganger og hadde det bra. På kvelden fikk jeg lov til å reise hjem hvis jeg ville det.

 

Reiste hjem og fikk sovet endel hjemme. På morningen ble riene sterkere, men ikke veldig vonde. Var tilbake på sykehuset kl 9.00. da ble livmorhalsen sjekket igjen. Fortsatt ingen fremgang. De prøvde da å ta fostervannet, det var veldig vondt, men det gikk ikke pga liten modning. Siden jeg hadde hatt keisersnitt sist gang var de litt i tvil om hva de da skulle gjøre. Etter å ha blitt herjet så mye med så ble riene veldig mye sterkere og vondere. Det ble derfor bestemt å vente å se om ikke kroppen kunne ordne opp selv.

 

Gikk i dusjen og det hjalp veldig på smertene, etter det lå jeg i sengen og hadde hyppige vonde rier, men klarte å slappe godt av mellom dem slik at jeg følte det gikk bra. Kl 14.00 ble jeg sjekket igjen og det var fortsatt ikke noe mere modent, deprimerende :( Men da klarte de å ta fostervannet. Fostervannet var sterkt missfarget og pulsen til babyen ble veldig høy og riene ble utrolig mye vondere. Jeg hadde i utgangspunktet ett sterkt ønske om å føde vaginalt denne gangen, men riene var nå så vonde at det var ikke så viktig lenger.

 

Det ble etter litt frem og tilbake bestemt å ta keisersnitt. Gabriel kom til verden kl 14.56 :)

 

Krysser fingrene for at du ikke går så lenge over tiden, det er kjedlig å vente men når barnet er født så glemmer du heldigvis all ventingen.

 

Lykke til med fødselen, uansett så er det ikke lenge igjen nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei, Mammaioktober

 

Får du ikke en samtale på sykehuset om fødselen din? Det fikk jeg i uke 30 pga tidligere hastesnitt. Da kunne jeg si endel om mine ønsker og behov. Jeg følte da at jeg ble hørt.

 

Ser at jeg var litt unøyaktig med hva jeg skrev først. Datteren min kom bare 7 dager på overtid og jeg ble ikke i gangsatt. Men jeg fikk aldrig noe særlig åpning av livmorhalsen.Etter at jeg fikk epidural så stoppet fødselen opp, jeg ble da satt på drypp, men da ble fosterlyden dårlig så de måtte skru av dryppet. Da var det ikke noen annen utvei enn keisersnitt. Men begge mine har hatt fullt skår på apgar, så jeg har følt meg godt i vare tatt.

 

Trist å høre at du ikke føler deg tatt vare på, det er så viktig når man er gravid, man får så mange rare tanker. Kan du ikke ta kontakt med sykhuset og høre om du kan få en samtale om fødselen din. På bakgrunn av det de skriver kan det jo være at de kan sette deg i gang tidligere enn 14 dager over termin.

 

Lykket til med fødselen din :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...